TornadoNew 3 Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam. Mam zamiar kupić tą obudowę. O kasę nie trzeba się martwić. Tutaj pojawia się pytanie czy warto - czy cena odwzorowuje wydajność ? Czy jest jakaś lepsza obudowa w tej cenie ? [750 zł] Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Bardzo dobra obudowa. Chyba nie ma co żałować. Warta ceny. http://www.proline.pl/?p=ANT+1200 Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Są lepsze obudowy za te pieniądze. Np. CM HAF-X. Cytuj Link to post Share on other sites
TornadoNew 3 Napisano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 @vox No właśnie mi o tą chodziło:D Antec 1200 - ANtec Twelve Hundred. @ kubbak Podaj jakieś sensowne testy. Poza tym ANtec ma Big Boya na górze a z tego co wiem HAF nie posiada takiej rzeczy. Dla mnie bardzo ważne jest chłodzenie. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Dla mnie bardzo ważne jest chłodzenie. W takim razie HAF-X (High Air Flow) jest dla Ciebie idealny. Z innych w podobnym przedziale cenowym jest CM ATCS 840, Lian Li A71FB, Lian Li A70FB. Cytuj Link to post Share on other sites
TornadoNew 3 Napisano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 A ten mój Antec 1200 Twelve Hundred zły ? W czym te obudowy u góry są lepsze od Anteca ? Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Kubbak wcale nie twierdzi, że "twój" Antec jest zły, to wypasiona buda, z której na pewno będziesz zadowolony. On tylko podał alternatywy w podobnym przedziale cenowym o zbliżonych parametrach czy możliwościach. Myślę, że wybierając markową budę za ok. 700 zyli możesz być spokojny o jakość i wydajność chłodzenia czy kulturę pracy wentylatorów. Wybierz tę która najbardziej odpowiada ci wizualnie. Anec jest kozacki i jednocześnie dość elegancki (tzn. nie jest to buda typu transformers) i ma zamontowany komplet wentyli, jeśli ci się podoba, to bierz i się nie zastanawiaj. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Jezeli nie zamierzasz wentyli wymieniac to bierz. Ten antec to jedyna obudowa na rynku, ktora zaoferuje "taka przewiewnosc" od razu. Wentylatory nie sa najwyzszej jakosci, ale dmuchaja porzadnie. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 A ten mój Antec 1200 Twelve Hundred zły ?Zły może nie, ale to już przestarzała konstrukcja. M.in. ma słaby cable management, upierdliwy montaż dysków twardych i głośne wentylatory. Ten antec to jedyna obudowa na rynku, ktora zaoferuje "taka przewiewnosc" od razu.Śmiem twierdzić, że HAF-X będzie pod tym względem lepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Śmiem twierdzić, że HAF-X będzie pod tym względem lepszy.Raczej nie chyba ,że masz coś na podparcie swojej tezy Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Proszę bardzo -> http://www.bit-tech.net/hardware/cases/ ... x-review/2 No ale rozumiem, polska mentalność nakazuje Ci chwalić swoje. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 To wlasnie potwierdza, ze Antec ma lepszy przewiew Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Też wolałbym HAF-X-a. Zgadzam się z kubbakiem. Antec nie jest zły, ale HAF jest lepszy. W podobnej cenie jest też Silverstone Raven. Całkiem ciekawa buda. Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCrow 5 Napisano 9 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 Na pewno ma dobrze chłodzone gpu (bo wieje takie 200 mm ciągle) ale z cpu gorzej. Zależy co komu potrzebne i jaki kolor podświetlenie będzie mu pasował do całości Nie polecam antec'a tylko dlatego że go mam, ale dlatego bo wiem że to dobra buda z własnego doświadczenia a z opinii w necie wszystkiego nie wyłapiesz :oops: Myślę ,że obie obudowy są naprawdę dobre ,chociaż teraz gdy antec 1200 kosztuje ponad 700 zl nie jest już tak atrakcyjny jak wtedy kiedy go kupowałem za 550 @Up tak jest ciekawa ale odrzuciłem ją gdy osobiście wybierałem budę, tylko niestety za nic nie pamiętam z jakiego powodu ,ale na pewno był dość poważny. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 HAF-X to swietna obudowa, tu nie mam zadnych watpliwosci, jednakze jezeli w planach tylko chlodzenie powietrzem to bralbym Anteca, chociazby ze wzgledu na lepsza jakosc wykonania Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 To wlasnie potwierdza, ze Antec ma lepszy przewiew Robiąc nam sieczke z uszu. Kumpel miał właśnie antka 1200 i przesiadł się na HAF-Xa i teraz może sobie komputer pracować 24/7. A o jakość wykonania HAF-Xa nie trzeba się bać, nie jest to gorzej wykonana obudowa od antka. Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 @Up tak jest ciekawa ale odrzuciłem ją gdy osobiście wybierałem budę, tylko niestety za nic nie pamiętam z jakiego powodu ,ale na pewno był dość poważny. Może dyski? Mnie się bardziej podoba FT02, ale cenowo zabija. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 @kubbak I beg to differ Nie moge sie wypowiadac nt. CM publicznie, wiec nie do konca moge opisac co mam na mysli. Tak jak pisalem wentyle w Antku sa nie najlepszej jakosci, jednak zapewniaja odpowiedni przewiew, przy akceptowalnym poziomie halasu Cytuj Link to post Share on other sites
Saiya-jin 190 Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Nie moge sie wypowiadac nt. CM publicznie Dlaczego? Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 Bo mi nie wypada, ze wzgledu na ostatnia wspolprace z ta firma Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 10 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 I beg to differMamy demokracje więc masz do tego prawo. Dla mnie Antki x hundred jadą obecnie mocno na opinii sprzed kilku lat. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 11 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 True true Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts