Imperator Artur 1 Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Witam Temat skopiowałem z forum elektroda.Mój laptop po wybudzeniu(otwarciu pokrywy) lub przyciśnięcia ikony Wifi na pasku zadań rozłącza mi połączenie. Najgorsze to to że jak nacisnę na ikonę Wifi to wywala mi połączenie i nie mogę się połączyć z żadną siecią(przy próbie połączenia ikona zmienia się na symbol Wifi z krzyżykiem). Próbowałem zaktualizować sterowniki ale to nic nie dało. Laptop: Samung NP350E7C-S05 PL Router:T P-Link TL-WR1043ND Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Próbowałeś sterowników z tej lokalizacji: https://www.atheros-drivers.com/download-driver-for-Atheros-chipset-with-id-61-and-Windows10-64bit.html Cytuj Link to post Share on other sites
Imperator Artur 1 Napisano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) A czy muszę najpierw odinstalować stare sterowniki? Edit:Udało się zaraz zobaczę czy pomogło. Edytowane 22 Lutego 2017 przez Imperator Artur Cytuj Link to post Share on other sites
minas_trith 28 Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 1. update biosu lapka 2. reset biosu do fabrycznych (jak się uda w tym modelu cold reset byłby najlepszy) 3. odinstaluj stare stery restart 4 zainstaluj nowe restart i sprawdź w zaawansowaych opcjach sterownika czy nie ma jakichś lipnych ustawień w zarządzaniu energią... Cytuj Link to post Share on other sites
Imperator Artur 1 Napisano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Lipa dalej nie działa. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Witamy w naszej bajce - Windows 10 ! Tak na marginesie, jak wszystko działało na windows 8.1, a Samsung nie dostarczył aktualnego biosu i sterowników to na co komu zmiana na system beta. Nie masz gwarancji że nagle laptop przestanie się uruchamiać w Windows 10 z powodu niekompatybilności sprzętowej. Nie liczyłbym także na żaden support ze strony Samsunga oraz Microsoftu. Wymiana karty na inną kompatybilną powinno sprawę załatwić. Możesz spróbować testowo wyłączyć w "menadżerku sprzętu" takie sprzęty jak bluetooth. Edytowane 22 Lutego 2017 przez paprykarz Cytuj Link to post Share on other sites
Imperator Artur 1 Napisano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Czyli co robić.Wyłączyłem Bluetooth i zobaczymy czy działa.Nie działa Czy powrót do Windows 8.1 mogło by rozwiązać problem. Edytowane 22 Lutego 2017 przez Imperator Artur Cytuj Link to post Share on other sites
minas_trith 28 Napisano 2 Marca 2017 Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 a jak instalowałeś tego windowsa 10 ? bo wiesz jakbyś miał drugi dysk to możesz ściągnąć najnowszy obraz 10 i ja zainstalować na tym dysku... dużo poprawili ostatnio... Cytuj Link to post Share on other sites
damchmark 28 Napisano 3 Marca 2017 Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Ja też miałem przeboje z win 10...któraś aktualizacja wywali błąd i bajo cały system "klęka" i żeby to był przypadek ale u znajomych dokładnie 4 osób też były problemy jak nie z wifi to z programami...Teraz cofnąłem się na win 8.1 i jak to się mówi gra i buczy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts