matys243 2 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 (edytowane) Witam. Posiadam problem nie chcę się włączyć system. Próbowałem w OCTweakerze podkręcić procesor na 4,2ghz turbo i po takim zabiegu nie chcę włączyć się system. Cały czas błędy "0xc00000bd", włącza się diagnostyka i jakiś błąd ze smutną minką. Przywróciłem system sprzed wczoraj i nic, a także zresetowałem bios. I trochę pomogło bo włącza się do momentu logowania. Po wpisaniu hasła cały czas się ładuje i tak bez końca. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Nie chce formatowac komputera. Teraz cały czas występuje problem : Nie można załadować systemu operacyjnego ponieważ nie ma kluczowego sterownika... Plik : Windows\System32\mbamswissarmy.sys Kod : 0xc000007b Ten plik jest z antywirusa. Win10 home ASRock Gaming K4 Intel i5 6600k Corsair rm650x. Proszę o pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 21 Lutego 2017 przez matys243 Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 A w trybie awaryjnym? Cytuj Link to post Share on other sites
matys243 2 Napisano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Nic nie idzie włączyć. Jak klikam f8 po więcej ustawień w tym tryb awaryjny to odrazu odsyła mnie do tego błędu. Z mbamswissarmy.sys Cytuj Link to post Share on other sites
Pepis 1009 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Niestety ja więcej Ci nie pomogę, bo nic sensownego mi do głowy nie przychodzi. Cytuj Link to post Share on other sites
prohans 139 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Prawdopodobnie błąd odczytu i zapisu na dysku któregoś ze sterowników systemu przy nieudanej próbie włączenia. Masz dwie możliwości pierwsza to uruchomienie komputera z płytki lub pena uruchomienie konsoli i przeskanowanie partycji systemowej tylko pełne "chkdsk c: /f /r /x" druga możliwość to wymontowanie dysku i sprawdzenie go w innym komputerze tym samym sposobem. Powinno pomóc. Cytuj Link to post Share on other sites
matys243 2 Napisano 21 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Okej dzięki Okej spróbuję. Zaraz dam znać Cytuj Link to post Share on other sites
prohans 139 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 No to może trochę trwać bo to jest pełny test powierzchni dysku(partycji) w zależności jak pojemna jest ta partycja. Ale jak jest to ssd to będzie szybko Cytuj Link to post Share on other sites
matys243 2 Napisano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Naprawiłem (chyba). Chcę mieć pewność czy wszystko jest ok. Jakie logi powinienem zrobić? Edytowane 22 Lutego 2017 przez matys243 Cytuj Link to post Share on other sites
prohans 139 Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Naprawiłem (chyba). Chcę mieć pewność czy wszystko jest ok. Jakie logi powinienem zrobić? Nie wytrwałem w nocy, aby ci odpisać Jeśli system działa to zapewne będzie już działał. Ostatnio miałem dwa takie przypadki, kiedy ktoś zamykał system i odłączył jakieś urządzenie usb to się system wykrzaczył któryś ze sterowników zdechł i trzeba było zrobić dokładnie to samo, co ci napisałem. Oczywiście to dotyczy głównie komputerów, które się długo wyłączają, bo są podrostu słabe sprzętowo. Cytuj Link to post Share on other sites
matys243 2 Napisano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Nie wytrwałem w nocy, aby ci odpisać Jeśli system działa to zapewne będzie już działał. Ostatnio miałem dwa takie przypadki, kiedy ktoś zamykał system i odłączył jakieś urządzenie usb to się system wykrzaczył któryś ze sterowników zdechł i trzeba było zrobić dokładnie to samo, co ci napisałem. Oczywiście to dotyczy głównie komputerów, które się długo wyłączają, bo są podrostu słabe sprzętowo. Okej, no to dzięki za pomoc Ale zastanawia mnie dlaczego nie mogłem się zalogować. Musiałem w trybie awaryjnym usunąć hasło. I w sumie są jakieś skutki, komputer się włącza dłużej. Może powinienem jednak wykonać jakieś logi ? Edytowane 22 Lutego 2017 przez matys243 Cytuj Link to post Share on other sites
Anjushank 0 Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 As jy hierdie speletjie wil speel, het jy probeer om een keer te gebruik met https://unfitpc.com/mbamswissarmy-sys dit is een van die makliker en wonderlikste speletjies vir jou. Cytuj Link to post Share on other sites
Maciej21 2 Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 (edytowane) Witam Chodzi o uszkodzone, bibloteki visual++ Pobierz, odinstaluj i zainstaluj. forum.pclab.pl\topic\988628-Błąd-0xc00007b. Poszukaj tam.Również na http:\\www.google.com.search?q=błąd+0cxC000007b&=utf-8&client=fiefox-b Poszukaj AdwCleaner'a i przeskanuj system oraz rejestr. Edytowane 27 Września 2018 przez Maciej21 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts