Bentonio 1 Napisano 15 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Cześć, to mój pierwszy post na forum, z góry dziękuję za pomoc. 1) Kwota do 8000 zł 2) Laptop nowy 3) Rozmiar matrycy 15,6" 4) Zastosowanie: Gry, multimedia, internet 5) Miejsce użytkowania: głównie w domu 6) Brak wymagań specjalnych 7) Może coś z clevo (sam nie podejmę się konfiguracji i wyboru modelu, a im więcej o nich czytam tym bardziej mi się podobają) 8) Windows 10 9) Własna propozycja: Asus strix gl502vs. Interesowała mnie konkretna konfiguracja tego modelu, niestety nie mogę jej już znaleźć w żadnym z polskich sklepów (wyczerpane zapasy magazynowe): http://www.x-kom.pl/p/326183-notebook-laptop-156-asus-strix-gl502vs-i7-6700hq-16gb-2561tb-win10.html Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Bentonio 1 Napisano 15 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Dzięki za odpowiedź. MSI GT62VR Dom. Pro przekracza mój budżet o 400 zł. ASUS Strix GL502VS - http://www.x-kom.pl/p/333605-notebook-laptop-156-asus-strix-gl502vs-i7-6700hq-16gb-2561tb-win10x.html - Dysk - 1000 GB SATA 5400 obr. Interesowała mnie wersja z 7200 obr. Cena obydwu modeli jest taka sama a z tego co widzę różnią się dyskami. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
isillo 2 Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Dysk 5400 obrotow to troche slabo jak na taka konfiguracje. Jakies inne pomysly? Sent from my SM-G935F using Tapatalk 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Alternator123 7 Napisano 16 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 Jak jest dysk SSD nie martwił bym się HDD może być nawet 5400 1 Cytuj Link to post Share on other sites
benutzer 257 Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Jak jest dysk SSD nie martwił bym się HDD może być nawet 5400 "Martwiłbym" piszmy razem Cytuj Link to post Share on other sites
isillo 2 Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Jakieś inne propozycje? Nie ma więcej interesujących laptopów w tym przedziale cenowym? A może ktoś zaoferuje skomponowanie clevo? Sent from my SM-G935F using Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
Wizbone872 3 Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Przepraszam że się tu podepnę, ale mam tylko małe pytanko, a mianowicie: Czy laptop bez obsługi G-Sync, ale z kartą graficzną gtx 1070 i wyższym modelem, podpięty pod zewnętrzny monitor 144Hz z G-Sync (Dell S2716DG) - będzie mi to G-Sync działać w takim połączeniu ? No i oczywiście laptop z rozdzielczością Full HD(1920x1080), a monitor z rozdzielczością WQHD(2560x1440). Czyli chodzi mi o to czy G-sync w monitorze będzie mi działać tzn. poprawiać płynność, mimo że laptop sam w sobie nie będzie miał tej funkcji, ale będzie wyposażony w jedną z kart gtx, które współgrają z g-sync. Cytuj Link to post Share on other sites
Alternator123 7 Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Raczej powinno działać Cytuj Link to post Share on other sites
rochi 2 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Ja Ci polecam della alienware'a... Napiszę krótko: Jest Dell Alienware I liga potem Asus, Msi II liga Clevo... III liga. Jak już pisałem w innym temacie, zakup laptopa jest trudniejszy niż pieca. Musisz wziąć pod uwag, że klawiatura i monitor, są w laptopa wbudowane. Jak Ci nie spasują, to będziesz musiał z tym żyć, do zakupu następnego laptopa. Jeśli chodzi o wydajność i kulturę pracy, to nic della alienware'a obecnie nie przebija. Zresztą jak kupisz, to się przekonasz, że innego już nie będziesz chciał. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Wizbone872 3 Napisano 21 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Musisz wziąć pod uwag, że klawiatura i monitor, są w laptopa wbudowane. Jak Ci nie spasują, to będziesz musiał z tym żyć, do zakupu następnego laptopa. Niekoniecznie, zawsze przecież można podłączyć pod usb czujnik z bezprzewodowej klawiatury, a z monitorem podobnie, bo można laptopa podłączyć pod jakiś zewnętrzny ekran, jeśli takowy się oczywiście posiada. Cytuj Link to post Share on other sites
ostryb 522 Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Ja Ci polecam della alienware'a... Napiszę krótko: Jest Dell Alienware I liga potem Asus, Msi II liga Clevo... III liga. Przepraszam za offa. Kolega to laptopy widział na obrazkach co najwyżej. Alienware od 3 lat idzie w dół a konkurencja dogania o ile nie przegania. Poprzedni model niestety miał kilka wad ( wiem co mówię bo posiadam ). Najnowszy model ma nie najlepsze opinie proszę poczytać. Niestety ale Alienware broni się NBD od Dell-a. Koniec offa. Co do tematu to proszę poczytaj na temat serwisu Asusa w PL i ci się tej marki odechce Pozdrawiam. Ps. Gdybym ja szukał laptopa gamingowego teraz to rozejrzał bym się za jakimś Predatorem od Acera. Edytowane 22 Lutego 2017 przez ostryb 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Wizbone872 3 Napisano 22 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Gdybym ja w chwili obecnej miał kupować laptopa to wybrałbym MSI: GT73VR. Spoko design (chociaż nie najlepszy), bardzo dobre rozmieszczenie portów, złącz i co ważne wykorzystanie w dużej mierze tylnego panelu do umieszczenia tam najważniejszych złączy. Bardzo dobre chłodzenie, ale kosztem kultury pracy pod obciążeniem i braku napędu optycznego (choć to nie dla wszystkich musi być minus). Dosyć duże możliwości rozbudowy, w szczególności przestrzeni dyskowej. Ogólnie asusy też mi się podobają, ale na dzień dzisiejszy numer jeden to dla mnie MSI, a konkretnie ten model który podałem powyżej. Takie przynajmniej moje odczucia, wiadomo - nie musicie się z tym zgadzać. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bentonio 1 Napisano 22 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Dzięki za odpowiedzi. MSI: GT73VR - niestety zbyt wysoka cena - 10 000zł. Asusa wspominam całkiem nieźle (poza kablem - wymiana po roku). Mój pierwszy laptop był od Acera - wspominam go trochę gorzej, ze względu na, w moim odczuciu, plastikowe wykonanie. Było to ładnych parę lat temu więc sporo mogło się zmienić. Z tego co widzę to Predator mi się podoba tylko minusem jest cena. Edytowane 22 Lutego 2017 przez Bentonio Cytuj Link to post Share on other sites
isillo 2 Napisano 25 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2017 (edytowane) bump. jakieś inne jeszcze opcje? Sent from my SM-G935F using Tapatalk Wyłacz te podpisy// gtr Przepraszam, nie zdawałem sobie sprawy, że jest jakiś podpis dołączany. Już wyłączone. Edytowane 25 Lutego 2017 przez gtr76 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts