ruseus 567 Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Hejka! Przyszły do mnie Superlux H669 i po podłączeniu do PC, szczerze mówiąc grają bardzo słabo.... Są jakieś za ciche (przy earpodsach zwykle ustawiam dźwięk na 10-12%, przy hd669 musiałem ustawić na 40% by moc normalnie słyszeć głosy). Dźwięk jest też jakiś płaski i nijaki. Myślałem, że takie to już są (w koncu kosztują 130zł). Ale prawdziwy charakter pokazały po podłączeniu do iPhone'a. Na nim brzmią niesamowicie, z ciekawym i soczystym dźwiękiem. Toteż wpadłem na pomysł, może to integra nie wyrabia? (Totalny laik jestem, nic nie ustawiałem w niej). Płyta to: MSI B250M Pro-Vdh Czy da się coś ustawić/zmienić w integrze by poprawić jakość dźwięku, czy lepiej zakupić... No wlasnie co? Nie znam się Proszę o kompleksowe rady, zwinięte i przetłumaczone na taki język, by nawet mój jamnik zrozumiał Pozdrawiam! Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 (edytowane) Na płycie masz najgorszego Realteka. A iPhone no cuż gra poprostu dobrze. Stąd ta różnica. Co dokupić to zależy ile masz na to zlotówek. SMSl M2 był by dość ciekawy. Jeszcze pogrzeb coś w ustawieniach w sterownikach audio może masz jakąś dziwną opcje włączona. Edytowane 12 Lutego 2017 przez bleck55 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Złotówki przychodzą i odchodzą, sprzęt zostanie chciałbym wydać jaknajmniej, odczuwając jak największe zmiany (powiedzmy,że mam 400zł) Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Jeszcze trochę i będzie AIMSC808 ale to dość ostre brzmienie może być. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 12 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 W jakim sensie ostre? Mógłbyś trochę przybliżyć co miałeś na myśli, ponieważ nie orientuje się temacie Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 12 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Może być bardzo dużo wysokich tonów przeszkadzających w odsłuchu ale jak nie jesteś doświadczony w tej kwestii, sam equalizer może pomóc. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie kombajn 354 Napisano 12 Lutego 2017 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 (edytowane) Ja bym polecał zewnętrzny dac/amp bo jednak pokrętło głośności w zasięgu ręki to coś naprawdę przydatnego. Z pozycji do 400 zł masz np: 267zł SMSl M2 (tak jak bleck55 pisał, najtańszy ale ma malutkie pokrętło głośności) http://www.ceneo.pl/44333887#tab=click 399 nowszy SMSL M3 (więcej wejść i wyjść i normalne pokrętło) http://www.ceneo.pl/44333888#tab=click 339zł FIIO E10K (takiego sam używam bardzo fajny sprzęt ma wbudowane podbicie basu, regulacje wzmocnienia i wyjście line out 3,5mm do którego mam podpięte głośniczki komputerowe jak czasem słucham czegoś nie na słuchawkach) http://www.ceneo.pl/33087781#tab=click 345zł AUDIOTRAK PRODIGY CUBE BLACK EDITION (jedyny który oprócz wyjścia słuchawkowego ma wejście mikrofonowe) http://www.ceneo.pl/36380521#tab=click_scroll Edytowane 12 Lutego 2017 przez kombajn 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 13 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Płyta to: MSI B250M Pro-Vdh Czy da się coś ustawić/zmienić w integrze by poprawić jakość dźwięku, czy lepiej zakupić... No wlasnie co? Sprawdź mój miniporadnik w sygnaturze, może coś rozjaśni w kwestii ustawień audio. Ale ogólnie to jestem całkowicie za postem kombajna. Dobierz sobie coś z tych 4 DACów pod własne wymagania. Integra w płytach... cóż - służy jedynie do w miarę poprawnej reprodukcji dźwięków. DACi służą do poprawnego odtwarzania muzyki. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Tzn, muzyki tak dużo na komputerze nie słucham. Głównie używam słuchawek do filmów oraz YT. Czasami do grania, ale to co uda się wyciągnąć z podstawowego daca mi wystarczy Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 14 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Jeśli słyszysz różnicę między brzmieniem na dwóch sprzętach na tych samych słuchawkach, i ona ci przeszkadza, to znaczy, że jednak przykładasz uwagę do jakości dźwięku. I tylko o to chodzi. To że teraz twierdzisz, że nie wymagasz za dużo, może się kiedyś okazać niedomówieniem - ale tego nigdy nie wiesz, póki sam nie sprawdzisz na własnej głowie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 14 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Jak uważa, że lepszego dźwięku nie potrzebuje mimo słyszalnych różnic to niech nie wydaje pieniędzy, bo się skończy jak zawsze. Nowa karta dźwiękowa, no to można zaszaleć i kupić lepsze słuchawki. Za chwilę dojdzie wzmak z kolumnami, a potem lampy itd. Chociaż sam przyznam, że smsl m2 byłby fajnym wyborem, bo do telefonu też go można użyć 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 14 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 No tak jak u mnie fex polecił TS-671 a teraz nie mogę się ogarnąć Dlatego poleciłem SMSl M2 bo to fajne małe grajło a jak się kupi z promocji za 200 to już naprawdę bajer 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2017 O to to! Ja niestety mam ten problem, że łatwo popadam w jakieś nałogi zakupowe związane z nieoczekiwanym hobby Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6348 Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 SC808 nie jest aż tak mocno ostry i z HD669 gra to już naprawdę dobrze. Bardziej to kwestia samych słuchawek i ich charakteru niż źródła, które ma mniejszy wpływ na zmianę barwy słuchawek. Akurat większość Superluxów jest bardzo podatna na zmiany w EQ, nie inaczej jest z HD669, więc można tutaj podziałać i liczyć na dobre efekty. Od jakiegoś czasu w telefonach mamy naprawdę niezłe układy audio, więc nie dziwi mnie, że może to zagrać lepiej z telefonu niż ze słabej integry na płycie głównej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Niestety, ale EQ nigdy nie ogarniałem. Jedynie gdzie go "prawidłowo" sobie ustawiłem, to w spotify na telefonie. Ale chyba będę się musiał w to zagłębić. Takie wydatki mnie teraz w związku z leczeniem zębów czekają, że chyba odpuszczam na razie DACa Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Na pewno AIM dużo nie zdrożeje ,o ile coś podskoczy .Cena będzie bardzo podobna przed długi czas. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 nie śpiesz się kup raz a dobrze możesz tez pogrzebać na rynku wtórnym zdarzały się fajne oferty 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kombajn 354 Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 A jak nie boisz się dostawy z Chin to bardzo ciekawym dac/ampem jest FX Audio DAC-X6. Mnogością wejść ,wyjść i mocą przewyższa wszystkie powyższe, które ze względu na zasilanie z USB maja ograniczoną moc. https://pl.aliexpress.com/store/product/2014-DAC-X6-fever-HiFi-amp-USB-Fiber-Coaxial-Digital-Audio-Decoder-DAC-24BIT-192-Free/1264787_32259251491.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Dobra panowie. Jako, że zbliżają się moje urodziny postanowiłem sobie sprezentować DAC'a tylko teraz stoję przed wyborem:FiiO E10k vs. Prodigy Cube Black Edition. Mógłby mi ktoś odpowiedzieć czy jeden z tych DAC'ów jest lepszy od drugiego? (biorąc pod uwagę fakt iż nie używam i nie planuję używać mikrofonu) Dziękuję! Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Prodigy jest bardziej detaliczny ,chłodniejszy w brzmieniu i zarazem troszkę przestrzenniejszy. FiiO bardziej muzykalny, zrównoważony. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Podsumowując z grubsza adivxv' a W grach sobie radzi lepiej cube. Co do muzyki to już kwestia gustu. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ruseus 567 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 (edytowane) Hmmm jednak wezmę FiiO, skoro jest zrównoważony. Większa scena mi i tak nie jest potrzebna, bo zwykle w sieciówki gram bez słuchawek, i zwykle jest to RL. Wolę postawić na cieplejsze tony.Dziękuję za pomoc! Edytowane 1 Marca 2017 przez ruseus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts