DarkBlastPL 0 Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Witam, chciałem się zapytać które ze sterowników na stronie ASRock'a są potrzebne, oraz który to sterownik chipsetu? http://www.asrock.com/mb/Intel/Z170%20Extreme4/?cat=Download&os=Win1064 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17833 Napisano 11 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Sterownik chipsetu jest tu opisany jako INF driver. Wydaje mi się, że wszystkie tu zawarte warto zainstalować. Cytuj Link to post Share on other sites
DarkBlastPL 0 Napisano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 (edytowane) Te dwa stery do HDD wydaje mi się, że nie będą potrzebne. VGA nie potrzebuje, bo mam osobną kartę graficzną, AppCharger mi się nie przyda, bo to coś związanego z ładowaniem urządzeń Apple, których nie posiadam. Jedyne co to nie wiedziałem co to jest to INF i Intel Management Engine. Wiesz do czego służy Intel Management Engine? Edytowane 11 Lutego 2017 przez DarkBlastPL Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie KubaIV 1 Napisano 12 Lutego 2017 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 IME zainstaluj bo bardzo często jest nieznane urządzenie w menedżerze i to jest właśnie IME. do czego to jest to Ci nie powiem, ale zainstalować nie zaszkodzi Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts