mirai99 334 Napisano 8 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Potrzebuję monitor 27", 1440p, IPS, 120hz+Siliłem się na Acer Predator 27" XB271HUBMIPRZ, ale zniknął całkowicie ze sklepów... czy wiadomo czemu? Ma wejść nowa wersja?Zastanawiałem się wcześniej na ROG PG279Q, ale podobno straszne problemy z matrycami są i większość modeli w polskich sklepach to będą odrzuty...A może ktoś poleci coś w podobnej cenie (3000-3500)? Cytuj Link to post Share on other sites
stozo 1 Napisano 8 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Witaj. Sam szukałem tego modelu wszedzie. Chodzi o Acer i równiez nie znalazłem chyba że amazon.com. Napisałem nawet do ACERA , odpisali że nie wiedzą. Co to Pg279Q też słyszałem i miałem do czynienia z osobą która kupiła i żalowala. Po przeleceniu setek modeli , komentarzy , testów zaczalem myśleć nad 21;9 Ultrawide. Pewien uzytkownik mnie przekonal że warto. Zakupiłem Asus RogPG348Q. Monitory 21;9 ( 3440x1440) są rewelacyjne. przemyśl to iż gry i filmy wyglądają pięknie. Coś wspaniałego. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 8 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 (edytowane) Nie za bardzo mi prasuje ultrawide, planuje mieć ten monitor + 24 cale stary, to raz, dwa, że mam 1070 i 3440x1440 nie będę miał takich osiągów jak 1440p Edytowane 8 Lutego 2017 przez mirai99 Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 866 Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Doskonale że założyłeś ten temat miałem pisać dokładnie taki sam. Też szukam tego acera, już prawie kupiłem AGON-a ale podobno to nie ta klasa a ASUS ma fatalne opinie. W pierwszej kolejności szukałem 24" ips 144hz i Fhd ale takie monitory nie istnieją, jak zacząłem się rozglądać za 27 ips 144 1440 to z kolei jedyny sensowny model jest całkowicie nie osiągalny. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 9 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Wygląda na to, że jest dostępny na amazonie:https://www.amazon.de/gp/switch-language/product/B017DG09WM/?ie=UTF8&language=pl_PL&tag=geizhals04-21najlepiej kliknąć na liczba nowych, i wybrać od Amazona a nie prywatnego sprzedawcy. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 866 Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 niby w dystrybucji mają mieć pod koniec miesiąca, czyli pewnie pojawią się w sklepach. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 9 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Dystrybutor tak powiedział? Cytuj Link to post Share on other sites
Kurlo1 11 Napisano 9 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Dołączam się do pytania. Od kogo taka informacja ? Kontaktowałem się 2 miesiące temu oraz 2 tygodnie temu z każdym sklepem oraz z samym acerem i nikt nic nie wiedział kiedy monitor będzie dostępny. Acer wspominał, że mają problem z dostawą części. Nie wiem co o tym myśleć, również zależy mi na tym Acerze a poluję na niego już od 3 miesięcy. Z zagranicznych sklepów wolę nie kupować. W media markt można było go dorwać raz a to za 3400 potem za 3200 potem 3500 a na końcu nawet za 2999 zł lecz niestety z ekspozycji. Jeden sklep ma dostępny ten monitor, lecz za kwotę 3.7k więc nawet nie wchodzę w polemikę czy to nowy czy z ekspozycji. Cytuj Link to post Share on other sites
r1023 866 Napisano 10 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2017 jedna z dystrybucji ma podany termin dostawy, jak nie przesuną terminu to pojawi się kilka sztuk. poczekam bo w razie wymiany wysyłanie za granice itd. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Amazon raczej ma dobrą opcję zwrotów/reklamacji. Do tego to są te magazyny z Polski/tuż za granicą z Niemcami. Cytuj Link to post Share on other sites
Kurlo1 11 Napisano 27 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2017 (edytowane) Panowie, w morele jest już dostępny i w innych sklepach. Ktoś mi może powiedzieć jak dokładnie sprawdzić to podświetlenie ? ja robię w ten sposób, że daje na wygaszacz ekranu "puste" i podgląd i tam mam czarne tło. Są minimalne jaśniejsze punkty ale w porównaniu co do niektórych to idealna sztuka. Próbowałem zrobić zdjęcie, ale na zdjęciu to zależy pod jakim kątem to raz jaśniej raz żółciej a patrząc gołym okiem jest prawie idealnie. Mała aktualizacja: Poszperałem trochę i jednak nie jest tak idealnie jak mi się zdawało. Podczas użytkowania tego nie dostrzegam, ale na czarnym tle już widać. Oddawać monitor ?https://zapodaj.net/2926317c33852.jpg.htmlhttps://zapodaj.net/ef793c49e1a38.jpg.htmlProsiłbym o jakiś komentarz w tej sprawie... Edytowane 27 Lutego 2017 przez Kurlo1 Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 28 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 Jaką jasność ustawiłeś do tych zdjęć? Taką, jaką używasz normalnie, czy 100%? Cytuj Link to post Share on other sites
Kurlo1 11 Napisano 28 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2017 (edytowane) Jasność na 80%. Zaczyna mnie to trochę denerwować. Zamówiłem na morele, produkt był na pewno ze zwrotu - ślady na ekranie, chyba, że w fabryce marzą ekran paluchami i delikatnie pęknięty styropian. Ciekawy jestem jak inni użytkownicy. Dodatkowo ciekawa sprawa, ten monitor był dostępny w 8-9 sklepach a po wykupieniu w morelach znikł z każdej oferty. Jak to oceniacie koledzy ? Jest tragicznie czy nie ? Oddawać ten monitor ? Spodziewałem się czegoś więcej po Acerze. Edytowane 28 Lutego 2017 przez Kurlo1 Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 1 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Czy jasność 80% to tyle ile będziesz używał? Ja bym na takiej testował.Pierwsze zdjęcie wygląda bardzo ok, drugie już o wiele gorzej ale daleko mu do przypadków które tu widziałem, nie wiem czy to wina aparatu/ustawień jasnośći, ale różnia między tymi zdjęciami jest ogromna (w skali bleedu) Cytuj Link to post Share on other sites
Kurlo1 11 Napisano 1 Marca 2017 Udostępnij Napisano 1 Marca 2017 Drugie zdjęcie z dalszej odległości i być może pod trochę innym kątem. Generalnie źle nie jest, ale w ciemniejszych miejscach filmu i gier jest to zauważalne bezproblemowo. Aparat niestety słaby - z telefonu. Czyli Twoim zdaniem nie warto oddawać ? A kolega już kupił ten monitor ? Generalnie mamy ta samą kartę grafiki i muszę powiedzieć, że daje radę. W żadnej grze na ultra nie ma poniżej 70-80 klatek. (Karta w użyciu 99%) Po zejściu minimalnie z ustawień na wysokie trzyma 100-120 i wiadomo, czym niżej tym więcej. G-Sync też robi swoje. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 2 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2017 Jeżeli rzeczywiście to widać w grach/filmach to oddawać. Nie po to zapłaciłeś 3,5k.Ja chyba jednak spróbuję PG279Q, jak nie wyjdzie to oddam i się zastanowię. Sporo ludzi narzeka na agresywny branding Predator i ogólnie na jakość dolnej krawędzi monitora. Cytuj Link to post Share on other sites
Kurlo1 11 Napisano 3 Marca 2017 Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 A orientujesz się może, czy mają obowiązek przysłać do mnie kuriera na swój koszt ? Bo w info o zwrocie nie ma takiej informacji. Rozpocząłem już akcje z zwrotem monitora. Masz rację, nie po to się płaci 3.5 tysiąca, aby dostać monitor o takich właściwościach a dodatkowo monitor ze zwrotu. Być może też skuszę się na Asusa testowo, albo jeszcze poszukam tego Acera. Wygląd monitora to dla mnie sprawa zupełnie nieistotna. Liczy się jakość podświetlenia matrycy. Cytuj Link to post Share on other sites
mirai99 334 Napisano 3 Marca 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 Odsyłasz im na swój koszt.Zwracają ci koszt produktu + najtańsza dostawa jaką mają w ofercie. Cytuj Link to post Share on other sites
Kurlo1 11 Napisano 3 Marca 2017 Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 (edytowane) Monitor jutro odeśle. Dziwię się tylko, że wcześniej nie zobaczyłem tej nalepki informującej o kraju pochodzenia. Tak jak więc można się było spodziewać, do Polski trafiły odrzuty z innych krajów jak mniemam. Mój był z Włoch produkcji grudzień 2016 co dziwne prawda ? W końcu dystrybutor ani sam Acer nie posiadał informacji o dystrybucji monitorów a w samym Acerze dostałem informacje o braku "podzespołów" do produkcji po nowym roku. Trzeba czekać na prawdziwe dostawy nowych produktów a nie zwrotów zachodnich krajów. Edytowane 3 Marca 2017 przez Kurlo1 Cytuj Link to post Share on other sites
Izzol 0 Napisano 3 Marca 2017 Udostępnij Napisano 3 Marca 2017 (edytowane) Witam. Podepne sie pod temat bo kupilem tego acera pare dni temu z media marktu i to co zobaczylem calkowicie mnie zniesmaczylo. Taki BLB ze nie da sie na to patrzec. W pon ide zwrocic. Kpina zeby za 3.5k dostac takie badziewie. https://zapodaj.net/99f003d68b965.jpg.html https://zapodaj.net/e9de202c1ea32.jpg.html Teraz tylko pytanie czy szukac dalej jakiegos normalnego predatora czy sprobowac asusa lub agona. Edytowane 3 Marca 2017 przez Izzol Cytuj Link to post Share on other sites
xernos2 53 Napisano 4 Marca 2017 Udostępnij Napisano 4 Marca 2017 Monitor jutro odeśle. Dziwię się tylko, że wcześniej nie zobaczyłem tej nalepki informującej o kraju pochodzenia. Tak jak więc można się było spodziewać, do Polski trafiły odrzuty z innych krajów jak mniemam. Mój był z Włoch produkcji grudzień 2016 co dziwne prawda ? Przepakowanie i wysyłanie tego co było ze zwrotów - norma kiedyś czytałem że w Stanach Acer jeden model Predatora z kilku serii z powodu ostrych wycieków i groźby procesów wymieniał masowo (pisali w specyfikacji coś o "równomierności podświetlenia"), potem te monitory trafiły do Europy ... Teraz tylko pytanie czy szukac dalej jakiegos normalnego predatora czy sprobowac asusa lub agona. Normalne drapieżniki już wyginęły, pozostały same mutanty - moim zdaniem wszystkie podane przez ciebie firmy prezentują podobny poziom loterii, czyli brak QC i testowanie na milionach. Trzeba pamiętać że im większy panel tym większe prawdopodobieństwo nasilenia się defektów, selekcjonowane sztuki są wysyłane dla recenzentów i na wystawy, a reszta jak leci. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
xrobcio 3 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 (edytowane) A tak z ciekawosci...W egzemplarzach ktore byly dostepne na poczatku po premierze, bylo mniej problemow? Czy problemy z podswietleniem wystepowaly od samego poczatku? Pytam o Asusa i Acera. Wytapane z S7 Edytowane 5 Marca 2017 przez xrobcio Cytuj Link to post Share on other sites
xernos2 53 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 (edytowane) A tak z ciekawosci...W egzemplarzach ktore byly dostepne na poczatku po premierze, bylo mniej problemow? Czy problemy z podswietleniem wystepowaly od samego poczatku? Pytam o Asusa i Acera. Wytapane z S7 Podejrzewam że od początku, firmy produkujące panele odsprzedają je firmom składającym monitory, w niektórych przypadkach na etapie samej fabryki paneli dochodzi do selekcji lub na etapie wyboru paneli do określonego modelu (sprzęt medyczny, monitory graficzne itd.), a z reszty składa się monitory dla graczy i typowe biurowe twory... Pozdrawiam Edytowane 5 Marca 2017 przez xernos2 Cytuj Link to post Share on other sites
xrobcio 3 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 A jak tutaj http://i.imgur.com/r338hgB.jpg oceniacieBB? Chyba tak zle nie jest ? Cytuj Link to post Share on other sites
xernos2 53 Napisano 5 Marca 2017 Udostępnij Napisano 5 Marca 2017 A jak tutaj http://i.imgur.com/r338hgB.jpg oceniacieBB? Chyba tak zle nie jest ? Nie widzę jakiś ostrych wycieków, raczej typowy dla IPS glow - lekko prawy dolny narożnik ale może być to wynik kąta pod jakim zrobiłeś zdjęcie. Ogólnie jak nie widzisz tego podczas normalnego użytkowania w oświetlonym pokoju zostaw i zapomnij oraz ciesz się że twój ekran nie wygląda tak jak co poniektórych zdjęcia widziałem .. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts