carnivor 0 Napisano 31 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 (edytowane) Witam serdecznie. Od kilku dni mam nietypowy problem. Co jakiś czas (czasem co kilka sekund, czasem co godzinę w nieregularnych odstępach) pojawia mi się komunikat o nierozpoznanym urządzeniu USB. Problem taki,że nic nie podpinam pod żadne złącze. Słychać także sygnał dźwiękowy wkładania i wyjmowania urządzenia wraz z komunikatem, że urządzenie nie zostało rozpoznane. Właściwości z menadżera urządzeń: Pojawia się to urządzenie tajemnicze i znika tak średnio 100-120 razy na dobę więc jest to szalenie denerwujące i boje się, że może się coś w końcu złego stać. Specyfikacja: MSI Z170A Gaming M7 6600k @4,38 - chłodzenie Antec MSI GTX970 16GB RAM TridentZ 3000MHz Antec Edge 550W Windows 10 Home 64 Razer Deatchadder 2013 Razer Anansi Dodam, że ta konfiguracja działała bez tego problemu przez trzy miesiące, problem wystąpił z dnia na dzień. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić? Czy można jakoś wyłączyć jeden port USB na stałe? Pozdrawiam Jarek Edytowane 31 Stycznia 2017 przez carnivor Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie lonialomax 806 Napisano 1 Lutego 2017 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 (edytowane) Tu masz poradę: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1989284.html Uruchom HWiNFO i przejdź do pozycji jak na screenie i sprawdź problematyczny port. http://i.imgur.com/5444dLI.jpg Edytowane 1 Lutego 2017 przez lonialomax 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mufasa 147 Napisano 1 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2017 miałem coś podobnego zmiana myszy dopiero pomogła choć u sąsiada ta mysz działa ok a u mnie jego Cytuj Link to post Share on other sites
carnivor 0 Napisano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 Błędny okazał się sterownik od USB 3.1 - wyrzucenie go rozwiązało problem. Dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts