tomek16123 0 Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Witam po Lg g3s czas na zmiane modelu na cos mocniejszego. Waham sie pomiedzy tymi modelami. Co bedzie lepsze? moze macie inne propozycje w podobnej cenie? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Wypełnij wzór mój budżet : gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : nowy czy używany : preferowany rozmiar wyświetlacza : preferowany system mobilny : do czego będę używać urządzenia : najważniejsze wymagania : Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 mój budżet : 750 zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : allegro, olx nowy czy używany : raczej używany choć nowe wchodzą w grę preferowany rozmiar wyświetlacza : nieistotne preferowany system mobilny : w tej cenie raczej android do czego będę używać urządzenia : internet, sms, rozmowy, rzadko jakaś gra, robiene zdjęć (taka praca) najważniejsze wymagania : minimum 2gb ramu, dobry aparat, brak zcinek, dobra jakość rozmów Cytuj Link to post Share on other sites
balans 67 Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Za 750 zł może uda się znaleźć używanego Nexusa 5X, a to świetne urządzenie, mega płynne i z zaskakująco dobrym aparatem. Minus to jakoś wykonania i sredniawa bateria. I koniecznie poluj na wersje 32gb. Galaxy Note 3 raczej bym odpuścił ze względu ze to już dość stary sprzęt i ciężko będzie o coś zadbanego bez ukrytych wad. Huawei p8 będzie już lepiej bo jest dobrze wykonany i dosyć świeżym telefonem. Ale płynność działania, wydajność i aparat raczej odstają od nexusa 5x Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 28 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 wiem ze o dobrego note jest ciezko ale da sie znalezc jeszcze fajne sztuki, a jakies inne propozycje jeszcze? nexus nawet fajny rozejrze sie za nim Cytuj Link to post Share on other sites
balans 67 Napisano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2017 Sporo tez aukcji p9 lite, coprawda zwykle w cenach wyższych nieco cenach ale tego jest tak dużo ze myśle ze idzie ceny ostro negocjować i uda ci się w budżecie zakupić jakąś używkę. Jest nieco już lepiej wykonany niż nexus i ma lepsza baterie, ale nexus nadal będzie wydajniejszy i płynniejszy. Sam używałem nexusa 5x i płynność działania stoi na równym jak nie lepszym poziomie niż w galaxy s6 czy iPhone 6. Wydajność jest powiedzmy taka sobie, nieporównywalna oczywiście do s6, ale jednak znacznie lepsza niż inni konkurenci cenowi. Zobaczyć też możesz na LG G4, nie używałem osobiście ale są opinie ze jego aparat to wciąż jeden z najlepszych, procesor ten sam co w nexusie i 1gb ram więcej. Tylko ze cena trochę wyższa niż budzet Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 g4 niestety nie w moim zasiegu jest, myslalem jeszcze nad s5 ale niewiem czy warto go kupic a nad p9 lite myslalem ze chyba jednak p8 w normalnej wersji chyba lepszy mysle tylko juz nad note 3 p8 lub p9 lte 3 gb ramu, co wybrac Waszym zdaniem? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Stojąc przed takim wyborem od razu wykluczyłbym Note 3 (dość stary model), wybrałbym P9 Lite 3 GB RAM, ponieważ: - ma zdecydowanie lepszą baterię od P8 - ma czytnik linii papilarnych (niby bajer, ale przydaje się) - dostanie Android 7 P8 zaś ma: - 3 letnią gwarancję - lepsze wykonanie Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 a p9 lite 3gb ma gwarancje w polsce? bo znalazlem nawet taka wersje ze sklepu mediamarkt wiec chyba ma? Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 W Polsce oficjalnie dostępny jest P9 Lite w wersji 2 GB RAM, w innych krajach europejskich są z 3 GB RAM. Jest jeden haczyk, jak kupisz z 3 GB to tracisz door to door, czyli psuje Ci się telefon, piszesz/dzwonisz do serwisu Huawei, oni przysyłają do Ciebie kuriera. A tak to będziesz musiał sam im dostarczyć lub wysłać na gwarancję. Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 (edytowane) a myslisz ze warto jednak wziac z 3gb na rzecz door to door? a jak oceniasz swoja p8? bo nadal mam dylemat znalazlem takie ogloszenie: https://www.olx.pl/oferta/samsung-galaxy-s6-CID99-IDk0JBx.html czy to mozliwe zeby dobry telefon byl w takiej cenie? Edytowane 29 Stycznia 2017 przez tomek16123 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 czy to mozliwe zeby dobry telefon byl w takiej cenie? Tanio jak na taki telefon. Ciekawe jak z baterią, w jakim jest ,,stanie''. Daleko od Ciebie? a myslisz ze warto jednak wziac z 3gb na rzecz door to door? Tak. a jak oceniasz swoja p8? W kwietniu minie rok od zakupu. W sumie to jestem zadowolony. Stałem przed wyborem S6 vs P8 vs G4. Cieszę się, że nie wybrałem G4, bo to awaryjny model, a S6 ma słabą baterię. Aparat jest ok. Wydajność jest na zadowalającym poziomie. Bateria jest po prostu średnia - jak korzystam intensywnie tzn. używam LTE, oglądam filmy w FHD na YT, w międzyczasie jakieś gry to potrafi rozładować się z ok. 90% do 10% w 2,5h. Niestety bateria to bolączka dzisiejszych smartfonów. Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 wlasnie daleko ode mnie bo raczej bym pojechal i zobaczyl go w realu bo sprzedawca pisze ze nic mu nie dolega, dlatego mialem note w myslach i s5 bo tam baterie mozna sobie wymienic i po problemie Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Na miejscu autora rozważyłbym Xiaomi Redmi Note 3 PRO albo Redmi Note 4. Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 ogladalem je ale nie pasuja mi takie wynalazki choc slyszalem ze dobre sa Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Jeśli chcesz Xiaomi z dobrym aparatem to Redmi 4 PRO lub Mi5. slyszalem ze dobre sa Np taki Note 3 PRO jest dużo wydajniejszy od P8 Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 zmienilo sie troche moje myslenie i zastanawiam sie czy nie dolozyc troche kasy i nie kupic telefonu np na raty, wiec majac powiedzmy 1500 zl co polecacie kupic? chodzi mi o propozycje z mozliwoscia rat Cytuj Link to post Share on other sites
dawid0032 746 Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Honor 8 Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 inne propozycje? myslalem tez ostatnio o moto x style Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Jeśli nie przeszkadza Ci słaba bateria i dosyć spory ekran to jest ok. Jakieś dwa tygodnie temu można było go kupić w promocji za 999 zł, ale skończyła się. Szukaj na olx/allegro, może będzie taniej Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 jeszcze jest s6 ale czy warto Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 tak samo jak z x style, jak nie potrzebujesz dobrej baterii to będzie ok Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 aaa i jeszcze dochodzi p9 Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 4 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 P9 i Honor 8 to mniej więcej to samo. P9 wykonany jest z aluminium, Honor ze szkła. H8 ma 1 GB RAM więcej. P9 ma nieco lepszy procesor. Cytuj Link to post Share on other sites
tomek16123 0 Napisano 4 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 a co powiesz o mate s z 3 gb ramu? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts