dodo1806 1 Napisano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 Witam, Przez większość czasu używałem klawiatur nisko profilowych (w tym 2 laptopy). Aktualnie używam Razer Deathstalker Essential, ale zaczęła skrzypieć i klawisze czasami się zacinają (klawiatura jest czysta) Ogólnie użytkowanie jej nie należy do przyjemnych (kupiłem ją głównie z przyzwyczajenia do klawiatury z laptopów). Chciałbym kupić nową klawiaturę, która wytrzyma parę lat i nie będzie skrzypieć po dwóch. Zależy mi na cichych klawiszach/ przełącznikach. Nie jestem maniakiem kliku klawiatur mechanicznych Jestem otwarty na wszystkie propozycje oprócz rejzerów chyba że ich jakość wykonania się zmieniła. 1. Twój budżet: 400zł - 600zł (max 600zł) - chyba to odpowiednia kwota na dobrą klawiaturę 2. Jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? Biorę pod uwagę takie i takie. Koniecznie na kabel3. W jakie gry grasz? CS:GO, BF, GTA V, oraz (Inne FPS'y) czasami NFS'y 4. Czy dużo piszesz na klawiaturze? Aktualnie niezbyt dużo głównie przeglądanie stron WWW, ale to może się za rok albo dwa może się to zmienić.5. Czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? 70% pod gry6. Czy chcesz podświetlenie? Tak (miłym dodatkiem było by RGB)7. Czy chcesz makra? Są mi obojętne8. Czy chcesz dodatkowe klawisze? Są mi obojętne9. Czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Raczej tak (mogła by być odczepiana) 10. Twoje uwagi: Chciałbym żeby była cicha i dobrze wykonana Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie arekdbz 13 Napisano 26 Stycznia 2017 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Corsair gaming strafe rgb albo vengeance k70. Chyba nie ma nic lepszego w tym zakresie cenowym. Kawał solidnego sprzętu Edytowane 26 Stycznia 2017 przez arekdbz 1 Cytuj Link to post Share on other sites
dodo1806 1 Napisano 26 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Są jakieś większe różnice między tymi dwoma? Zastanawiam się między trzema rodzajami przełączników mx brown,mx red silent a mx red które będą najodpowiedniejsze dla osoby, która większość czasu używała klawiatury membranowej?Może ktoś inny ma jeszcze ciekawe propozycje ? Znalazłem taką na aukcji: http://allegro.pl/klawiatura-corsair-strafe-rgb-cherry-mx-red-i6687322547.html Jak myślicie do ilu warto licytować? Jeżeli nie można tutaj wstawiać linków to z góry przepraszam. Edytowane 26 Stycznia 2017 przez dodo1806 Cytuj Link to post Share on other sites
Teshi 55 Napisano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 (edytowane) Zastanawiam się między trzema rodzajami przełączników mx brown,mx red silent a mx red które będą najodpowiedniejsze dla osoby, która większość czasu używała klawiatury membranowej? Propozycji w tej cenie nie mam, ale co do przełączników radzę się gdzieś wybrać i po testować ja używałem zawsze membranowych / wyspowych a zakupiłem klawiaturę z MX Blue i się zakochałem najlepiej samemu pomacać. Edytowane 27 Stycznia 2017 przez Teshi Cytuj Link to post Share on other sites
subzerotype 0 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Witam, Przez większość czasu używałem klawiatur nisko profilowych (w tym 2 laptopy). Aktualnie używam Razer Deathstalker Essential, ale zaczęła skrzypieć i klawisze czasami się zacinają (klawiatura jest czysta) Ogólnie użytkowanie jej nie należy do przyjemnych (kupiłem ją głównie z przyzwyczajenia do klawiatury z laptopów). Chciałbym kupić nową klawiaturę, która wytrzyma parę lat i nie będzie skrzypieć po dwóch. Zależy mi na cichych klawiszach/ przełącznikach. Nie jestem maniakiem kliku klawiatur mechanicznych Jestem otwarty na wszystkie propozycje oprócz rejzerów chyba że ich jakość wykonania się zmieniła. 1. Twój budżet: 400zł - 600zł (max 600zł) - chyba to odpowiednia kwota na dobrą klawiaturę 2. Jaki chcesz rodzaj klawiatury (membranowa czy mechaniczna)? Biorę pod uwagę takie i takie. Koniecznie na kabel 3. W jakie gry grasz? CS:GO, BF, GTA V, oraz (Inne FPS'y) czasami NFS'y 4. Czy dużo piszesz na klawiaturze? Aktualnie niezbyt dużo głównie przeglądanie stron WWW, ale to może się za rok albo dwa może się to zmienić. 5. Czy ma to być klawiatura w 100% pod gry? 70% pod gry 6. Czy chcesz podświetlenie? Tak (miłym dodatkiem było by RGB) 7. Czy chcesz makra? Są mi obojętne 8. Czy chcesz dodatkowe klawisze? Są mi obojętne 9. Czy potrzebujesz podpórkę pod nadgarstek? Raczej tak (mogła by być odczepiana) 10. Twoje uwagi: Chciałbym żeby była cicha i dobrze wykonana Mechaniki nie są ciche. Taki ich urok i jednemu się to podoba a innemu nie. Redy są głośne, bo stukają o podstawę,ale są liniowe i nie mają charakterystycznego kliku jak Blue. Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2017 Jest jeden cichy mechanik jak dla mnie jest to najcichszy mechanik jakiego maiłem. Głośność prawie na poziomie membranówki, klawisze o niskim skoku i profilu ale niestety cena przekracza budżet chyba że chcesz kupić używaną. Mowa o Apexie M800, klawiatura nie jest tania ale imo warta swojej ceny. Za nową niestety trzeba dać ~670zł, używane to koszt ~450-550zł. Te przełączniki QS1 są genialne, pisanie na niej to poezja. Każdy kto używał dłuższy czas mechanika na tradycyjnych przełącznikach Cherry MX, poczuje różnicę. Cytuj Link to post Share on other sites
dodo1806 1 Napisano 3 Lutego 2017 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2017 Ostatecznie udało mnie się wylicytować klawiaturę z aukcji wyżej po założeniu oringów nie ma tragedii. Jedyny minus tej klawiatury, a raczej czerwonych przełączników to literówki. Po paru dniach użytkowanie mechanika nie żałuję tego wyboru Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts