blaszkov 68 Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Siemka, ostatnio wynalazłem gdzieś w szafce kartę dźwiękową brata której już nie używał a działa więc postanowiłem, że sobie włoże ją do swojej puszki. Problem w tym że po podłączeniu i próbie zainstalowaniu sterowników, wyskakuje komunikat że nie mogę ich zainstalować bo nie wykryto takiego urządzenia. Jestem pewien że to ta karta a sterowników próbowałem z 10 rodzai. W czym może tkwić problem? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13237 Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 A w menadżerze wykrywa nową kartę? Cytuj Link to post Share on other sites
blaszkov 68 Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 w zakładkach urządzenia audio.. i wyjścia audio nic nowego się nie pojawiło Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13237 Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 A windows sygnalizował jakiekolwiek wykrycie sprzęty? Cytuj Link to post Share on other sites
blaszkov 68 Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Znaczy nic z tych rzeczy, ale miałem problem z odpaleniem komputera na początku. Uruchamiał się ale nic się nie wczytywało, myszka się nie świeciła, wszystkie wentylatory działały ale jakiś wentylator tak jakby przyspieszał. Potem podociskałem kable i ruszył jak zawsze ale z tym że ustawienia biosu zostały zresetowane. No ale nie wykrył nowego sprzętu Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13237 Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 To karta prawdopodobnie uwalona. Cytuj Link to post Share on other sites
blaszkov 68 Napisano 22 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Ostatnio tj. jakiś miesiąc temu jeszcze nie było z nią żadnych problemów Cytuj Link to post Share on other sites
bodeq13 9 Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Przeczyść styki karty albo przełóż do innego slota zobaczysz czy sytuacja się powtórzy. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Wyłącz też zintegrowaną kartę muzyczną jak masz. Cytuj Link to post Share on other sites
PanSzpila 7 Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Nie wiem jaki masz system, nie napisałeś. Kiedyś pod Windows 7 instalowałem Audigy 2 ZS Gold na tych sterownikach: Creative Sound Blaster Audigy series driver 2.18.0017 Znajdziesz je tutaj http://support.creative.com/Downloads/welcome.aspx Na wersji 32-bitowymj nie było problemów, przy 64-bitowym udało się zainstalować po kilku próbach. Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2017 Nie wiem jaki masz system, nie napisałeś. Kiedyś pod Windows 7 instalowałem Audigy 2 ZS Gold na tych sterownikach: Creative Sound Blaster Audigy series driver 2.18.0017 Znajdziesz je tutaj http://support.creative.com/Downloads/welcome.aspx Na wersji 32-bitowymj nie było problemów, przy 64-bitowym udało się zainstalować po kilku próbach. Jeśli system nie widzi urządzenia jako takiego to sterowniki w niczym nie pomogą. Cytuj Link to post Share on other sites
blaszkov 68 Napisano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2017 System nie wykrywa urządzenia. Tak po prostu. Wyłączenie integry nic nie dało. Prawdopodobnie uszkodziłem kartę wyjmując lub transportując ją. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts