Edytaa 0 Napisano 21 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2017 Witam grupowiczeMam poważny problem, bardzo często zawiesza mi komputer pojawia się błąd krytyczny kernel 41 (63), sprawdziłam pamięć jest ok, wyłączyłam szybkie uruchamianie w systemie windows, wyłączyłam wyłączanie dysku. Nie mam pomysłu co jeszcze mogę zrobić, potrzebuję pomocy Parametry komputera:i5 6500gtx 1060kingston HyperX Fury DDR4, 8GB, 2133MHz, MSI B150M PRO-VDSilentiumPC Vero L1 600W (SPC132) Cytuj Link to post Share on other sites
WaltKowalski 78 Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Z tego co pamiętam to błąd zasilania u mnie się taki pojawiał jak za małe napięcie dałem na procesorze podczas OC, ale u ciebie skoro to zablokowany procesor to ciężko stwierdzić. Ten błąd pojawia się również jak z listwy komputer się odetnie czy zrestartuje będąc zalogowanym w Windowsie. W skrajnym wypadku mógłby zasilacz za niskie napięcie podawać. Nie jest to najgorsza jednostka, ale też nie najlepsza. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez WaltKowalski Cytuj Link to post Share on other sites
mcteam 4 Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 Witam. Miałem ostatnio podobny problem z zawieszaniem się komputera. Ten sam błąd. Powodem zawieszeń komputera był uszkodzony dysk ssd. Żaden program hd tune czy crystal nie pokazał błędów dysku. dopiero po sprawdzeniu każdego z podzespołów komputera na innym sprzęcie pozwoliło wskazać winowajcę. Po wymianie dysku problem ustąpił. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Marqvs 116 Napisano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Tu jest troche o tym: http://forum.benchmark.pl/topic/162050-windows-7-error-kernel-power-41-63/ lub zrobić bootowanie systemu w trybie czystego rozruchu uprzednio sprawdzając czy zainstalowane są wszystkie uaktualnienia do systemu i właściwe sterowniki do sprzętu + BIOS). Należy pamiętać, że niektóre błędy w Dzienniku zdarzeń są ogólnikowe, dlatego warto się przyjrzeć jakie jeszcze inne błędy krytyczne i niekrytyczne pojawiają się mniej więcej w tym samym czasie co tytułowy. To nie musi ale może być podpowiedzią co do dalszych działań w celu ustalenia przyczyny problemu. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Marqvs Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts