dizxdizzy 0 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Witam Mój problem wygląda następująco posiadam od tygodnia nowy procesor oraz kartę graficzną. Zrobiłem pełen format komputera zainstalowałem win 10 orginalnego. Zainstalowałem gry i zaczął się problem ze spadkami fps. Gta dzisiaj zainstalowane w teorii powinno chodzić w singlu lekko 70fps prawie wszystko na bardzo wysokie ,lecz jest tylko 55 ze spadkami do 39/45. Mój znajomy informatyk kupił sobie na gwiazdkę Asus gtx 1060 strix 6g oc i w gta ma na singlu wszystko na bardzo wysokich(tylko chyba jakość trawy na wysokich) i ma lekko 75 fps a w gta online pełne 60 czasami spada 55. Kupiłem sobie taką samą grafikę + i7 4770k(nowa kupiona od znajomego po niższej cenie). Wszystko jest dobrze zamontowane gtx 1060 i7 + 16gb ram powinno lekko miec 60 fps a nie 40. Gta na nowo zainstalowane orginalne z płyty, pojawia się błąd , że przkroczyłem maksymalną pamiec video ram. Karta zużywa ok 3gb pamieci a ma 6gb a gta mowi mi , ze jest przekroczona. The Forest na high na normalnych kolorach dramat 30 fps max 35 na mojej starej gtx 970 i i3 było 60. Wszystkie sterowniki aktualne geforce experience też. Wszystkie gry odpalam w fullhd I7 4770k gtx 1060 asus strix 6g oc 16gb ram Asus z 97-p Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 Zmniejsz trochę dystans i cienie, z tego co pamiętam to potrafiło mocno dusić kartę. Wyłącz też geforce experience jeśli używasz. Link to post Share on other sites
lewiis 2492 Napisano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2017 dusić kartę. I zmniejsz szczegóły trawy, tak, jakość trawy zabijała wszystko... A tu już wersja ostateczna jak zoptymalizować gta na swoim piecu http://www.geforce.com/whats-new/guides/grand-theft-auto-v-pc-graphics-and-performance-guide Link to post Share on other sites
Recommended Posts