uejestop 0 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Witam, mój budżet : 500zł - kilkadziesiąt złoty mogę do tego dorzucić jak będzie trzeba. gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Internet. nowy czy używany : Lepiej nowy ale nie pogardzę dobrą używką. preferowany rozmiar wyświetlacza : 4-5 cali. preferowany system mobilny : Android do czego będę używać urządzenia : najważniejsze wymagania : Szybkość działania. No i tak prześledziłem ta liste top10 smartfonów do 500pln od benchmarktu ale tam wszystko ma 1gb ram, a ja bym chciał chociaż te 2gb żeby telefon dobrze chodził i nie zamulał. Musi być LTE żeby apki potrzebujące połączenia z netem szybko śmigały. Cytuj Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 szukaj na allegro Xiaomi 4A bardzo dobry telefon zamówiłem go dla ciotki na alledrogo za 560zł+ przesyłka jest z niego zadowolona i ja też byłem aparat całkiem wystarczający ale 5 mp nie powala w tych czasach do apek wystarczy ci nawet zwykłe HSPA musi być stabilne a jak mieszkasz na wiosce to nawet lte 300mb/s ci nic nie da Cytuj Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Zdecydowanie Redmi 4A, jest jeszcze P8 Lite, ale ma słabszą baterię niż Xiaomi Cytuj Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) ale muszę przyznać miałem obydwa w łapie i p8lite sprawia wrażenia super premium 3k gaming phone p8 lite to naprawdę ładny telefon Edytowane 16 Stycznia 2017 przez diiaox Cytuj Link to post Share on other sites
kartofel24 81 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Moja siostra ma p8 lite, baterię ładuje 4 razy dziennie. Cytuj Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Moja siostra ma p8 lite, baterię ładuje 4 razy dziennie. to albo jest facebookowym nolifem albo ma coś nie tak bo ja przy grach wi-fi i muzyce z yt spokojnie dawałem rade co najmniej dzień od 8 do 20 Cytuj Link to post Share on other sites
uejestop 0 Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Coś dobrego poza tym Xiaomi? Nie bardzo mi pasuje ta chińszczyzna Jakieś Motorole / Sony? http://www.mgsm.pl/pl/katalog/motorola/motox/Motorola-Moto-X.html Ewentualnie nad tym p8 lite się zastanowię jak znajdę jakiegoś z przedłużenia umów bo to Xiaomi to raczej odpada, nie przekonuje mnie jakoś. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez uejestop Cytuj Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 proszę mi tu nie szkalować xiaomi bo więcej chińszczyzny masz w srajsungu czy innym Igniocie to są naprawdę wysokiej jakości telefony z super nakładką (MIUI) ceną do jakości/wydajności biją wszystko sam we własnej ręce miałem już 5 modelów tej firmy od najtańszych A4 po mi5 która jest genialna sam używam rdm note 2 prime i śmieje się z kumpla który płaci 1.3k za tel a ja mam to samo za 750zł Cytuj Link to post Share on other sites
uejestop 0 Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Nie szkaluje tylko piszę co o tym sądzę, nie każdy musi krzyczeć hura na xiaomi, które zalewa rynek. Znalazłem jeszcze tego Alcatela: One Touch Idol 3 4.7. Tylko, że on ma 1.5gb ramu i nie wiem czy go brać czy nie. Miał ktoś może tego Alcatela? Jak przeglądałem recenzję na yt to niby płynnie działa. http://www.mgsm.pl/pl/katalog/alcatel/onetouchidol34.7/Alcatel-One-Touch-Idol-3-4.7.html Edytowane 16 Stycznia 2017 przez uejestop Cytuj Link to post Share on other sites
czamarek 16 Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Wszystkie wymienione tu telefony to rasowe chińczyki od Alcatela po Huaweia. Za 500zł z Xiaomi kupisz telefony z serii Redmi, to budżetowe telefony, Flagowy Mi4 jest teraz mega tani, ale bez LTE. Tu masz recenzje chińskich telefonów (niemal wszystkie Xiaomi), porównaj do innych chińczyków, oceń i wybierz najlepszy dla ciebie. Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Chińszczyzna, czy nie. Huawei miał podobną opinię 2 lata temu. I co? Robił i robi dalej sprzęt porządnej jakości z dopracowanym OSem i trzyma się na rynku bardzo dobrze. Ten sam trend jest widoczny w Xiaomi. Po prostu są chińczyki lepsze i chińczyki gorsze. Xiaomi powoli wchodzi na najwyższą półkę z nich, i nie ma czego się tutaj obawiać, bo oferuje sprzęt podobny do konkurentów w lepszej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
jorginto 251 Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 A kupowaliście już na gearbest Xiaomi? Czy lepiej nie ryzykować i kupić 100 zł drożej, ale od polskiego handlarza? Cytuj Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Na gearbest nie kupowałem, ale sporo ludzi u nich brało. Zasada jest jedna - kupować w chińskich sklepach przez PayPal - wtedy ma się ochronę płatności itp. Za to na aliexpress można płacić nawet przez przelewy24 - w przypadku problemów, uszkodzeń czy braku przesyłki mamy do dyspozycji mechanizm sporów i zwrotów - czego na próżno szukać w naszym allegro. Ogółem jeśli chodzi o zakupy w chinach to odsyłam do: http://telchina.pl/faq-dzialu-zakupy-zanim-zadasz-pytanie-przeczytaj-t15077.html Cytuj Link to post Share on other sites
uejestop 0 Napisano 20 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 (edytowane) Dobra wezmę to xiaomi alee powiedzcie mi jeszcze gdyby tak dołożyć do 800zł to którego najlepiej brac? Xiaomi redmi 3s tego z 3gb ram? Edytowane 20 Stycznia 2017 przez uejestop Cytuj Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 20 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2017 Tak. Najlepiej wersję International. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts