pukang 3 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Witam, wymagania mój budżet : 500 zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : sklep,internet nowy czy używany :nowy preferowany rozmiar wyświetlacza :od 4 do 5 cali preferowany system mobilny : android, iOS do czego będę używać urządzenia : dzwonienie,sms,muzyka najważniejsze wymagania : dobra bateria,wysyłka z Polski Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 szukaj na allegro Xiaomi 4A bardzo dobry telefon zamówiłem go dla ciotki na alledrogo za 560zł+ przesyłka jest z niego zadowolona i ja też byłem aparat całkiem wystarczający ale 5 mp nie powala w tych czasach Link to post Share on other sites
uejestop 0 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Coś poza tym Xiaomi? Link to post Share on other sites
pukang 3 Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Szukając telefonu trafiłem właśnie na tego Xiaomi Redmi 4A, znalazłem nawet sklep w którym jest poniżej 500zł http://www.aze.com.pl/pl/p/Xiaomi-Redmi-4A-16GB/766 2 lata gwarancji .Jednak mam pytanie oprogramowanie to oficjalny soft xiaomi bez języka Polskiego, trudno jest odblokować bootloadera i wgrać MIUI żeby nie uwalić telefonu, czy lepiej dołożyć i szukać już z wgranym Polskim oprogramowaniem? Znacie jakieś inne sklepy w którym można by było zamówić ten telefon z 2 letnią gwarancja i z MIUI. Są tylko dwa kolory różowy i złoto różowy ?? Link to post Share on other sites
marcin4670 12 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 aze.com.pl - kupiłem tam swój Redmi Note 3 Pro jak ten sklep się jeszcze nazywał Xiaomi.com.pl. Wtedy kontakt fatalny i nie wiem jak z gwarancją, bo nie oddawałem ale skoro kontakt ze sklepem słaby to na gwarancję bym nie liczył. Ale teraz ten sklep zmienił nazwę i właściciela i w sumie to nie wiem jak jest teraz. Na plus za to dobre ceny w porównaniu do renomowanych sklepów i szybka wysyłka (ja zamówiony telefon dostałem na następny dzień). Telefon powinien mieć MIUI Global z j.pol ale lepiej się dopytać (ja miałem pytanie to nich dawniej to się nie dodzwoniłem i na e-mail też nie odpowiedzieli - może po zmianie właściciela się opamiętali) Inne sklepy to tylko zza granicy, bo w polskich ceny są przesadzone według mnie. Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 telefon ma globala z j.pol wszystko ok bootloader da się odblokowwać jeśli wiesz jak to zrobić i robiłeś już coś takiego jednak to ci chyba nie potrzebne masz tam miui 8.6.12 globala który już chyba ma nawet roota wbudowanego Link to post Share on other sites
Urlox 0 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Czyli z tym Redmi 4A nie trzeba nic wgrywać, żeby był polski? ? ? Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 szukasz na allegro redmi 4a i czytaj opisy będzie pisać global albo polskie menu i pilnuj żeby dostawa była z polski a nie zz zagranicy 1 że możesz czekać nawet 2 miechy 2 jak trafisz na cło to zapłacisz więcej niż np 500zł Link to post Share on other sites
Urlox 0 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) a ten 4A z aze.com? Czy lepiej tam nie kupować. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Urlox Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 opinie o sklepie niby dobre ale lepiej się jeszcze dopytaj u nich (e-mail) czy mają ten tel na stanie czy sprowadzaniem i zawsze zamawiaj za pobraniem Link to post Share on other sites
Urlox 0 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 ok, ok a jeszcze jakiś telefon warty uwagi w tej cenie? Link to post Share on other sites
pukang 3 Napisano 16 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Z tego co przeglądałem inne fora to wszyscy polecają do tej kwoty redmi 4A lub redmi 3. Też jestem ciekawy czy faktycznie te telefony nie mają konkurencji na polskim rynku do kwoty 500 zł ps Co sądzicie o starszym już modelu samsunga galaxy S4 w porównaniu z tym xiaomi? Edytowane 16 Stycznia 2017 przez pukang Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Nefos C5. Całkiem porządny. Nawet aparat mimo że ósemka nie jest najgorszy. Konieczne szkło hartowane. Xiaomi szybszy ale nie ma pełnego basebandem na razie i problem z lokalną dystrybucją Edytowane 16 Stycznia 2017 przez anemus Link to post Share on other sites
pukang 3 Napisano 17 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2017 Od tych bardziej znanych producentów telefonów (samsung,sony itp) nic się nie znajdzie choćby trochę słabszego ? Link to post Share on other sites
julacz 0 Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 Prime Plus albo może uda ci się znaleźć K8 w tej cenie Link to post Share on other sites
diiaox 12 Napisano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2017 k8 odradzam ujnia z grzybnia Link to post Share on other sites
Rica1 367 Napisano 19 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Od tych bardziej znanych producentów to minimum drugie tyle byś musiał dołożyć... Link to post Share on other sites
pukang 3 Napisano 19 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2017 Dzięki wszystkim za odpowiedzi Porozglądam się jeszcze po sklepach, aukcjach zanim podejmę ostateczną decyzję. Link to post Share on other sites
Arowana14 0 Napisano 28 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Ja za 339 zł kupiłam telefon MAXCOM Smart MS505. Telefon dość tani, a naprawdę fajny. Obsługuje 2 karty sim, aparat 5mpix, ma też przedni aparat. Ja z telefonu jestem bardzo zadowolona, służy mi. Póki co nie mam z nim żadnych problemów, nie zapeszając Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 28 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 To leżak magazynowy. Wstyd się przyznawać, że dałaś tyle kasy za tak przestarzały model. Telefony z 512 MB RAM były normą może 4 lata temu. Link to post Share on other sites
jutjub 1565 Napisano 28 Lipca 2017 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2017 Nie wiem jak dawno kupiłaś tego Maxcom, ale zmarnowałaś pieniądze moim zdaniem. Na razie może jest ok, ale jak zaczniesz korzystać z kilku aplikacji, przeglądać Internet to będzie katastrofa. Zupełnym minimum jest Xiaomi Redmi 4A lub od biedy TP LINK C5. Temat oczywiście zamykam, bo pewnie autor dawno coś już znalazł. Link to post Share on other sites
Recommended Posts