Skocz do zawartości

ASrock błąd na płycie 62, nie ma ekranu, nowy zestaw

Recommended Posts

Witam.
Wczoraj zakupiłem części do nowego komputera, składak od zera. Pomagało mi dwóch kolegów którzy lepiej się na tym znają. Dzisiaj z jednym z nich komputer złożyliśmy ale nie działa. Włącza się, na płycie pokazuje się numerek 00 lub 19, potem komputer się resetuje, pokazuje różne liczby po czym ustawia się na 62 i może tak stać. Nic się nie dzieje, ekranu nie ma. System nie jest zainstalowany bo wszystko nówka z morele zamówione. Specyfikacja to:
Płyta: ASrock Z170 EXTREME 4
CPU: Intel i5 7600K 
GPU: MSI GTX 1070 GAMING Z 8GB
Zasilacz: Be quiet! 600W PURE POWER 9
Chłodzenie do CPU: Be quiet! Dark rock 3
HDD: 1 TB WD Black
SSD: 120GB Corsair
RAM: 16GB 2x8 3200 od G.SKILL

Monitor LG E2260 ale mam go już kilka lat i zawsze świetny działał.

Z góry dziękuję za odpowiedzi, proszę o pomoc gdyż to mój pierwszy mocniejszy składak i długo zbierałem na niego pieniążki. :(

Edit:
Zapomniałem napisać, próby naprawy: bateria była z płyty wyjmowana, był resetowany CLRMOS czy jakoś tak, z 1-2 na 2-3 na chwilę, chłodzenie zdjęliśmy i procesor sprawdziliśmy, podłączyliśmy jeszcze raz i nic, na GPU tak samo bez, RAM próbowaliśmy na różne sloty.

Edytowane przez GHaawk

Dokładnie tak jak wyżej prawdopodobnie jest na płycie bios przed premiery kebylake. Płyta z170 jak najbardziej pod keby lecz z nowymi biosami.

Zostaje Ci uruchomienie płyty na jakimś procku który co płyta współgra i aktualizacja biosu czasami sklepy za odpłatą aktualizują biosy może oddaj płytye żeby uporali się z tym biosem.

• Popieram 1