jacekgothic 18788 Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 http://antyweb.pl/windows-10-dalej-za-darmo/ Cytuj Link to post Share on other sites
Kolcobrzuch 161 Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Jest małe "ale" do tej metody - przekonałem się o tym (wynikało to głównie z mojej niewiedzy) w ostatni weekend:. Mając poprzednią wersję Windy (np. 7) i składając nowy komp na nowych częściach (płyta, CPU i HDD) nawet korzystając z media creation tool nie możemy zainstalować 10 bezpośrednio. Taka próba i późniejsze podanie klucza z siódemki po zainstalowaniu 10 nie daje pozytywnego efektu w postaci aktywacji. Niestety trzeba na nim zainstalować posiadaną siódemkę, aktywować ją na tym konfigu i dopiero później wykorzystać media creation tool i zrobić update. Tak działa bez problemu - przejście z & Home Premium na 10 Home bez problemu. Może dla wielu to oczywista oczywistość ale przynajmniej mi chwilę zajęło zanim się połapałem co robię nie tak:) Poprzednia instalację Windy robiłem 7 czy 8 lat temu.... Cytuj Link to post Share on other sites
cyna76 91 Napisano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 (edytowane) Jest małe "ale" do tej metody - przekonałem się o tym (wynikało to głównie z mojej niewiedzy) w ostatni weekend:. Mając poprzednią wersję Windy (np. 7) i składając nowy komp na nowych częściach (płyta, CPU i HDD) nawet korzystając z media creation tool nie możemy zainstalować 10 bezpośrednio. Taka próba i późniejsze podanie klucza z siódemki po zainstalowaniu 10 nie daje pozytywnego efektu w postaci aktywacji. Niestety trzeba na nim zainstalować posiadaną siódemkę, aktywować ją na tym konfigu i dopiero później wykorzystać media creation tool i zrobić update. Tak działa bez problemu - przejście z & Home Premium na 10 Home bez problemu. Może dla wielu to oczywista oczywistość ale przynajmniej mi chwilę zajęło zanim się połapałem co robię nie tak:) Poprzednia instalację Windy robiłem 7 czy 8 lat temu.... dwa tygodnie temu instalowałem czystą wersję Win10 na numer z naklejki z licencją dla Win7 PRO , aktywacja poszła bez problemu. (klucz wpisywany w instalatorze) , instalując bez klucza i wpisując klucz po zakończonej instalacji Win10 nigdy nie działało. Komputery z zaszytym kluczem OEM w bios/uefi aktywują się same bez podawania klucza. Edytowane 14 Stycznia 2017 przez cyna76 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 @up - instalowałeś na nowej płycie głównej ? Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 dwa tygodnie temu instalowałem czystą wersję Win10 na numer z naklejki z licencją dla Win7 PRO , aktywacja poszła bez problemu. (klucz wpisywany w instalatorze) , instalując bez klucza i wpisując klucz po zakończonej instalacji Win10 nigdy nie działało. Komputery z zaszytym kluczem OEM w bios/uefi aktywują się same bez podawania klucza. A mi właśnie poszła bez problemu po wpisaniu klucza po instalacji w sobotę . Sam byłem zdziwiony, że po nie wpisaniu klucza podczas instalacji Windows się nie aktywował (wcześniej nie było z tym problemów), ale po podaniu klucza z "siódemki" aktywował się od razu. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts