Michaelz 71 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Witam was, Już jakiś czas zastanawiam się nad nowymi słuchawkami i nie wiem do końca jak to rozegrać. Obecnie mam na oku Dt990, ale takie słuchawki muszą jeszcze poczekać bo razem z tym będzie wzmak słuchawkowy i ewentualnie micmod, więc robi się z tego spory wydatek a i w sumie muzyki raczej nie słucham przy komputerze, więc zastanawiam się czy nie rozdzielić całkowicie tego tematu tak jak do tej pory funkcjonowałem w sensie, że słuchawki do muzyki zawsze mam ze sobą lub w biurze a te do grania zawsze są przy kompie. Pytanie teraz, jeżeli szukałbym słuchawek tylko i wyłącznie do grania z mikrofonem najlepiej na usb to jakie rozsądne słuchawki polecilibyście, żeby nie przepłacić? Kiedyś kupiłem gamescom 777 i były to całkiem niezłe słuchawki, ale do tej pory czuję, że sporo przepłaciłem. Lubię dźwięk w dobrej jakości i jak słuchawki są dobrze wyciszone i muszą mieć dobry dźwięk przestrzenny jako, że gram sporo w R6 Siege. Jakie słuchawki polecacie i do jakiej kwoty? Wydaje mi się, że 350-400 zł to wystarczająca kwota na potrzeby gier. Cytuj Link to post Share on other sites
Hamma 26 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Z mojej strony polece Ci Qpad QH-85 lub HyperX Cloud Qpada mam od 2 lat są dla mnie mega ale to mega wygodne,bardzo dobry dźwięk,głęboki bass, welurowe nauszniki dzięki którym uszy w upalne dni się nie pocą,po 6h napewno uszy cię nie zabolą. Jeżeli ja będę zmieniał słuchawki to tylko na te qupady albo Hyperx z welurem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 hmc631 lepsza przestrzeń no i w sumie na tym koniec słuchawek z mic w tym budżecie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 (edytowane) hmc631 lepsza przestrzeń no i w sumie na tym koniec słuchawek z mic w tym budżecie a gdybym miał ciut większy budżet to co byś polecał? (pomijając pozycje Sennheiser G4ME one bo w tym budzecie to już bym kupił dt990. akurat hmc631 odrzuca mnie wyglądem. Edytowane 11 Stycznia 2017 przez SirMichael Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Niestety nie innego godnego polecenia nie ma. Chcesz DT 990 to kup Somic v2 grają podobna charakterystyka w tej chwili zamiataja większość pozycji w budżecie który nasz a i jeszcze na MIC zostanie. I zagrają dobrze już z telefonu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
neckol 190 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Brainwavz hm5 zdecydowanie lepiej sobie radziły w r6 siege jak grałem niż qh 85, Tylko tak jak z somicami, brak mikrofonu. W tej chwili używam 85 do gier i jest całkiem ok, Także chwytaj sobie śmiało hyperx cloud 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Brainwavz HM5 = Reloop SHP-1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 11 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Niestety nie innego godnego polecenia nie ma. Chcesz DT 990 to kup Somic v2 grają podobna charakterystyka w tej chwili zamiataja większość pozycji w budżecie który nasz a i jeszcze na MIC zostanie. I zagrają dobrze już z telefonu hmm a przypadkiem v2 nie są otwarte? Ja preferują zamknięte układy. @@FeX, bardzo ciekawa propozycja. Całkiem zapomniałem o nich. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 No takie pół otwarte można by im łatwo moda zrobić ale stracą na scenie coś za coś jeszcze pytanie jakie źródło 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 a powiedźcie mi czym się różnią hyperx 1 od 2? (pomijając 7.1) Gdzieś tam wyczytałem, że 2 są wygodniejsze, ale jakieś problemy ze sterownikami mają. Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 (edytowane) Po ponad 2 latach przerwy trochę pograłem wczoraj w SOMiC V2 w CS:GO na FFA - w nausznikach gąbkowych, skóra się nie nadaje do grania. Bardzo przyjemnie spędzony czas, jak chcesz mogę dzisiaj zrobić dokładniejszy test ze zwróceniem większej uwagi na pozycjonowanie - bo nie oszukujmy się, 2 lata przerwy od grania to już można się odzwyczaić i z początku czasami zdarzało się że mnie oszukały. Ogólnie jestem bardzo zadowolony, scena jest zaskakująco przyjemna i szeroka. Separacja dźwięków - jest na bardzo wysokim poziomie, nie ma zlewki wszystkiego do kupy. Wyważenie tonów również - wybuchy granatów i strzaly z AWP nie przeważają jakoś drastycznie nad resztą dźwięków. Tupanie jest bardzo wyraźne i nawet spokojnie idzie rozpoznać po jakiej nawierzchni i mniej więcej skąd - jak na stereo. Natomiast brak mikrofonu... trzeba kombinować jakiś doczepiany, to jednak spora wada, bo gdzie go uczepić by zbierał ładnie z ust? a nie buczenie np. spod brody jak to się tym wszystkie klipsowe charakteryzują.... Co do modowania ich na zamknięte (tak, są pólotwarte, ale chyba z dość dużą ilością "dziur") nie wiem czy im to wyszłoby na dobre. Pytanie jak ta modyfikacja miałaby wyglądać - w ramach obecnej konstrukcji - przytkanie ich, czy dosztukowywanie jakiejś zewnętrznej kopuły. Jak po prostu zakryłem je rękoma na płasko, chociaż to może i zła metoda testowania - dźwięk się zepsuł strasznie. Gdy zrobiłem z dłoni dodatkową kopułę z przestrzenią - raz było lepiej raz gorzej, w zależności od utworu jakiego słuchałem. Na pewno nie zaszkodziłoby ich leciutko przymknąć, ale myślę, że bardzo delikatnie... dla bardziej soczystego dźwięku, bo przy przykrywaniu ich wspomnianą kopułą z dłoni, odczuwalne było podbicie basów i wysokich tonów względem średnich, ale były momenty iż nieco to drażniło. Co do Cloudów, jak szukałem informacji o słuchawkach, dowiedziałem się tyle, że nie różnią się kompletnie niczym, poza mikrofonem (zmniejszone pogłosy w wersji II), kartą dźwiękową 7.1, przewodem, i kosmetyką wizualną. Edytowane 12 Stycznia 2017 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 jak mogą byc wygodniejsze jak to to samo tylko 2 mają jakąś marną kartę USB przez co graja w sumie gorzej niż 1 poza tym 0 różnic Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 jak mogą byc wygodniejsze jak to to samo tylko 2 mają jakąś marną kartę USB przez co graja w sumie gorzej niż 1 poza tym 0 różnic w 2 podobno to już jest memory foam. Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 (edytowane) w 2 podobno to już jest memory foam. Tak się rodzi plotka, a wystarczy sprawdzić na stronie producenta: Opis I Comfortable — memory foam ear cushions with leatherette padded headband Opis II Comfortable, 100% memory foam on headband and leatherette cushions Obydwa mają memory foam, tylko każde na czym innym? myślę, że coś tutaj nie tak, czyżby rzeczywiście chodziło o pałąk? Czy może tylko nie wspomnieli o tym w charakterystyce? Nie mniej jednak... moje stare SteelSeries 5H, które bardzo często użytkowałem od jakoś 2008 roku, nawet w kilkugodzinnych codziennych sesjach nie mają wygniecionego pałąka, choć skóra na nim to już jest tylko dalekie wspomnienie. Natomiast nie można powiedzieć o nausznikach gąbkowych - prawie deska. Więc o co tu się martwić? tylko 2 mają jakąś marną kartę USB Tak, ja też nie wiem jak te wszystkie karty dźwiękowe wielkości lizaka mogą dać jakikolwiek godny pochwalenia dźwięk... Edytowane 12 Stycznia 2017 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 nie wiem jak te wszystkie karty dźwiękowe wielkości lizaka mogą dać jakikolwiek godny pochwalenia dźwięk... mogą np. dragonfly tylko tu sie pojawia magiczne słowo cena Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 (edytowane) mogą np. dragonfly tylko tu sie pojawia magiczne słowo cena te dragonfly też nie wszystkie dobre imo. Miałem w rękach czarne i czerwone dragonfly i z tego co pamiętam, chyba czarne rzeczywiście robiło różnicę a czerwone po prostu wszystko podbijało do góry (robił się głośniej). Dziwne to bo czarne jest tańsze, ale to przecież tylko kwestia gustu. Edytowane 12 Stycznia 2017 przez SirMichael Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Dobry dźwięk z pendrajwa? Trudne do zrobienia. Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 12 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Dobry dźwięk z pendrajwa? Trudne do zrobienia. nom, raczej trzeba to wrzucić to działu "półśrodków". Czerwony dragonfly w tej chwili na promocji kozstuje 770zł, czarny chyba 444zł a za to przecież można już normalny wzmak kupić, więc to raczej kiepski interes. Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Testowałem DF 1.2, Geek Out 450, wolę SC808, jest lepszy. Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 12 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2017 Tylko SC 808 do telefonu nie podepniesz wzmaka na plecy też się nie wrzuci tak ze co kto szuka w każdym razie jest gra nawet nawet jak na pena a cena no cuz to już inny temat Cytuj Link to post Share on other sites
Michaelz 71 Napisano 13 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Wiesz teraz oppo ma bardzo ciekawego przenośnego DACa HA-2SE, ale swoje też kosztuje. Testowałem DF 1.2, Geek Out 450, wolę SC808, jest lepszy. testowałeś może Beyerdynamic MMX 300? Cytuj Link to post Share on other sites
FeX 6359 Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 To jest nic innego, jak DT770 32Omh w wersji "Manufaktur", jak znasz DT770 to znasz MMX 300. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2017 Chili nic bardzo ciekawego ale mocno solidnego Cytuj Link to post Share on other sites
Madprox 3 Napisano 14 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 To jest nic innego, jak DT770 32Omh w wersji "Manufaktur", jak znasz DT770 to znasz MMX 300. i to samo co QPAD QH-1339 ;d co do mmx sa na allegro za 850 koleś sprzedaje nowe, nie uzywane - twierdzi ze 2 lata lezały w pudełku z racji tego ze maja 5 lat gwarancji 3 lata zostaja ale wolalbym juz chyba dt770 + jakis mic stojacy Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts