Skocz do zawartości

Recommended Posts

Gra jest znakomita, ale źle zoptymalizowana - zresztą jeśli grasz na 1280x1024 to wcale nie będzie źle ;). Jest bardzo długa (w porównaniu do dzisiejszych gier) więc się opłaca ;) Fabuła również stoi na wysokim poziomie.

Czy obsługuje 4 rdzenie procesora?

Na pewno obsługuje 3 rdzenie (ja po przesiadce z Athlona X2 na X4 zauważyłem różnicę).

Ale rozumiem, że moja konfiguracja - gram, tak jak słusznie zauważyliście, na 17 calach - wystarczy do przysłowiowych "full detali"?

Procesor nieznacznie kręciłem - tylko do 3,2 GHz - by nie rezygnować z TurboBoosta.

Ale rozumiem, że moja konfiguracja - gram, tak jak słusznie zauważyliście, na 17 calach - wystarczy do przysłowiowych "full detali"?

W 1280x1024 tak :) Ta gra lubi karty graficzne z większą ilością pamięci.

Chociaż prawdę mówiąc ta gra jest wyzwaniem nawet do GTXa570. U siebie powinieneś mieć średnio ok. 30 kl./s. - sam oceń czy to dużo czy mało. Na szczęście karty GeForce radzą sobie w niej znacznie lepiej niż Radeony :)

30 kl/s - przydałoby się by była to wartość minimalna, ale jeżeli minimalna nie schodzić będzie poniżej 25 kl/s efekt nie powinien być dużo gorszy niż przy 1000 kl/s :)

Ile zejdzie na minimum tego nikt Ci dokładnie nie powie, ale na 99% nie powinno zejść poniżej 20 kl./s. Ja podałem wartość średnią.

Ale tutaj instalacja patcha 1.0.70 jest wręcz konieczna

Patch 1.0.70 nie wprowadza żadnych zmian w wydajności względem poprzedniego patcha. Jedynie drobne poprawki bugów. Wystarczy więc 1.0.60

Hmm mogę ci tylko powiedzieć, że gram na karcie o podobnej do twojej wydajności i w rozdzielczości 1680x1050 musiałem wyłączyć cienie. Wszystko na full bez cieni mam stałą niezachwianą płynność. W benchmarku 49,3 fps.

Moja (po OC) jest na poziomie HD 5770, a nie 5750

LOL a to przepraszam! Tak czy siak potwór :)

A tak na marginesie to zrób benchmark wbudowany w grę. (wyłącz cienie) Ciekawy jestem o ile będziesz miał więcej fps. To nie zaczepka ani prowokacja. Serio jestem ciekaw.

Podobnie jak poprzednicy polecam GTAIV całym sercem. Według mnie to jedna z najlepszych serii bez względu na platformę. Dodatki jak pisał Cougar rzecz wręcz obowiązkowa, bo są świetne i przeplatają się z fabułą i postaciami z podstawki. Gra wymaga mocnego sprzętu i warta jest każdej złotówki wydanej na czterordzeniowca i mocną grafikę. Jeśli chodzi o kupno to sprawdzaj Steama, bo niedawno GTAIV+EfLC były w promocji za 30 kilka złotych! Takiej okazji to chyba nawet wśród używek na allegro nie znajdziesz.

Jak dla mnie 1.0.4 patch + ENB Series daje ZDECYDOWANIE lepszy efekt graficzny.

tutaj przykład,

ale jak dla mnie u mnie wygląda to jeszcze lepiej :D

Na MSI 5870 lighting i patchu 1.0.4 mam 50-60FPS ze wszystkim na max, z ENB średnio 24FPS ze spadkami do 16-18, ale powiem, że i tak warto. Shift+F12 i przed oczyma staje nowe GTA :)

Na sprzęcie z profilu :

Statystyki główne

Średnia ilość FPS: 55.46

Czas wyświetlania: 37.92 sek

Zużycie procesora: 80%

Zużycie pamięci RAM: 60%

Zużycie pamięci GPU: 99%

Ustawienia graficzne

Rozdzielczość: 1280 x 1024 (60 Hz)

Jakość tekstur: Wysoka

Jakość cieni: Bardzo wysoka

Jakość odbić: Bardzo wysoka

Jakość wody: Bardzo wysoka

Filtrowanie tekstur: Anizotropowe x16

Głębia cieni: Bardzo wysoka

Zasięg widzenia: 25

Ilość detali: 52

Sprzęt komputerowy

Microsoft Windows 7 Ultimate

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 460

Wersja sterownika grafiki: 259.22

Karta dźwiękowa: GBo[niki (Realtek High Definition Audio)

AMD Phenom II X4 B45 Processor

Identyfikator testu: Benchmark.cli

na lapku R590 u Ciebie będzie pięknie śmigać

Statistics

Average FPS: 35.54

Duration: 37.31 sec

CPU Usage: 83%

System memory usage: 72%

Video memory usage: 83%

Graphics Settings

Video Mode: 1366 x 768 (60 Hz)

Texture Quality: High

Shadow Quality: Off

Reflection Resolution: High

Water Quality: High

Texture Filter Quality: Anisotropic x4

Night Shadows: Off

View Distance: 40

Detail Distance: 40

Hardware

Microsoft Windows 7 Home Premium

Video Adapter: NVIDIA GeForce GT 330M

Video Driver version: 260.99

Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)

Intel® Core i3 CPU M 350 @ 2.27GHz

File ID: Benchmark.cli

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...