kamil_shadow 0 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Witam. Czy ten wykres jest prawidłowy dla samsunga f3 500 GB ? http://img257.imageshack.us/img257/2563/hdtunek.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2011 Twój jest jeszcze spoko, spójrz w mojego topika: viewtopic.php?f=6&t=24265 Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 no troszkę poszarpany Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 A powiedz mi u Ciebie system normalnie chodzi bez zakłóceń? Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Na moim F3 też jest niezła sieczka Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Na moim F3 też jest niezła sieczka A dociekałeś co jest przyczyną ? :ciekawy: Cytuj Link to post Share on other sites
Rafcio 0 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Przypuszczam, że zasyfiony system. Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Otóż się mylisz mój system ma miesiąc, a wczoraj przeleciałem CCleanerem i O&O Defragiem 14 Pro i dalej to samo. Uspokajające jest to, że wszystko działa prawidłowo Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Wszystko działa mi ok, ale zostawiłem pc na noc włączony do ściągania to rano był zresetowany Cytuj Link to post Share on other sites
ADR15 255 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Czy na tym masz postawiony system? Jak tak to jest normalne... nie przeprowadza się benchmarków na systemowych dyskach... Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Wszystko działa mi ok, ale zostawiłem pc na noc włączony do ściągania to rano był zresetowany A czym ściągałeś. uTorrent na przykład ma opcję ponownego uruchomienia lub wyłączenia komputera po ściągnięciu danych. Może miałeś jedną z tych opcji włączoną? Czy na tym masz postawiony system? Jak tak to jest normalne... nie przeprowadza się benchmarków na systemowych dyskach... No dobra ale Seagateowi to jakoś nie przeszkadzało. Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 macie ahci w biosie wlaczone? tylko moze byc conajmniej potrzebna naprawa mbr lub nawet reinstal systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 U mnie jest to wyłączone. A kolejny reinstal systemu planuje przy okazji tworzenia macierzy. Właściwie co ta funkcja powoduje? Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 u mnie wygladzilo to wykres . a co dokladnie to robi, poczytaj na wikipedi. Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Właśnie przeczytałem ale tak wprost nie wydedukowałem jak to może wpływać na zachowanie dysku poza tym, że nie da się bootować systemu po ustawieniu tej opcji Aczkolwiek chyba obiło mi się gdzieś o oczy, że w przypadku macierzy RAID nie da się włączyć tej opcji. Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Ściągałem przez jDownloader, a przy starcie systemu i tak muszę wybrać system wiec sam by pewnie tego nie zrobił . U mnie jest to dysk systemowy, Ahci tez nie mam włączone. Musiał się chyba wcześnie zresetować bo nie pobrał nawet połowy ;p Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Czyli już się mniej więcej wyjaśniło co to może być. Ale na razie mi się nie uśmiecha ponownie systemu robić Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 No mi tym bardziej. Nie chce mi się instalować wszystkich programów od nowa. A trochę się tego uzbierało. Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Win 7 idzie całkiem gładko ale i tak nastawiam się na RAID może do miesiąca czasu więc nie widzę sensu puki co Cytuj Link to post Share on other sites
kamil_shadow 0 Napisano 31 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2011 Przestawiłem w biosie na tryb AHCI i system nie chce odpalić... włącza się komp, coś tam się niby ładuje z tym AHCI, następnie przechodzi do ekranu gdzie przewija się ten paseczek i reset. Wiecie o co chodzi ? Fajnie zrobić RAID z 4x F3 bo tanio wychodzi ale dla mnie to i tak drogo Na razie czekam na zasilacz i kartę. edit. zapomniałem o tym reinstallu więc i tak nieważne ;p edit2: Pobrałem sterowniki ahci/raid z oficjalnej strony gigabyte pod moją płytę i system operacyjny. Niby się instalują ale na końcu wyskakuje komunikat "Komputer nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących tego oprogramowania" http://www.gigabyte.pl/products/page/mb ... /download/ Mam system windows XP 32bit i pobieram te ostatnie sterowniki. Cytuj Link to post Share on other sites
teuton 6 Napisano 1 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2011 Nie na wszystkich płytach działa, ale mozesz spróbowac tego myku: http://forums.hexus.net/hexus-hardware/112584-how-enable-ahci-raid-mode-without-reinstalling-windows-p35-ich9-ich9r.html http://forums.lunarsoft.net/topic/2746-enable-ahci-on-intel-ich9-under-windows-xp/ Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts