Skocz do zawartości

Komputer do 4000-4500 zł pod 3 konkretne gry

Recommended Posts

Poszukuje komputera w tym przedziale cenowym, komputer bedzie dzialal praktycznie 20h na dobe (pisze o tym poniewaz zalezy mi na tym aby byl cichy, pobor pradu nie ma znaczenia), ma miec 1 odpalona gre schowana w trayu (na grafice 1920x1080 pochlania 4gb ramu) oraz okazjonalnie cs;go lub przegladanie internetu. Wnioskuje, ze do 24 calowego monitora jakim dysponuje 8gb ramu moze sie okazac zbyt mala ilosc aczkolwiek prosze tutaj o wypowiedzenie sie eksperta. Jezeli istnieje taka mozliwosc to rowniez za ewentualna doplata chcialbym dysk SSD 480gb, jednoczesnie calkowicie pozbywajac sie HDD, 300gb w zupelnosc mi wystarczy ;)

Generalnie zalezy mi na 3 grach (Black Desert- to jest priorytet, cs-go(glownie fpsy) oraz Gta V)

Mam rowniez pytanie co do daty zakupu, czy oplaca sie to robic teraz czy wstrzymac sie do polowy stycznia ze wzgledu na prawdopodobne obnizki cen?

Zrobilem cos takiego: https://www.morele.net/inventory/info/L3qJQA/

Jak sie do tego odnosicie?

Refresh :>

Edytowane przez edzio95

Można tutaj pokombinować. Chociażby w ten sposób:

1 x  AsRock B150 Fatal1ty Gaming K4/Hyper /intel B150, DDR4, LGA1151/ 1 x  GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3 (560/530MB/s) MLC 1 x  Intel Core i7-6700 /3.4GHz, 8MB, LGA1151, BOX/ 1 x  SilentiumPC Pax M70 Pure Black (b/z) 1 x  Corsair CX450M 450W 120mm Bronze Semi-Modularny 1 x  GoodRam 16GB (2x8GB) 2133MHz CL15 Play 1 x  MSI GeForce GTX1060 Gaming X 3GB DDR5 192bit (1809/8108) 1 x  SilentiumPC Fortis 3 HE1425

4652 zł + Kod na darmowe złożenie i wysyłkę w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa

Schodzisz do GPU 3 GB, która do w/w tytułów i tak spokojnie wystarczy. Przesiadasz się na 8 wątków pod OC za pomocą BCLK. Tutaj różnice w cenie są dość małe i dopłata do OC poprzez odblokowany mnożnik do jakieś dodatkowe 200 zł. 

co do black deserta to na poziom ultra wymagana jest wydajnosc na poziomie gtx980, czy 3gb w 1060 wystarcza? co do ramu ten ktory wybrala bedzie zbedny?

jezeli istnieje taka mozliwosc to moglbys mi wytlumaczyc kajtek czemu wybralas i7 zamiast i5? czy i5 bedzie niewystarczajaca?

Jeśli mogę coś dodać to sam gram w Black Deserta na kompie:i7 6700k, 8gb DDR4 2400 Mhz, Msi Rx 480 8gb. I gra działa w 55-60 fps poza miastem a okolo 35 fps w mieście. Wszystko to w fhd i grafice na high.

Dzieki, nie sadzilem ze spotkam  tu kogos kto rowniez w to gra :D