Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja widzialem cene :) oto dowod http://www.scan.co.uk/Product.aspx?WebProductId=1032048 lekko przesadzili :) ciekawe kto im to kupi :P chyba tylko nielicznych bedzie stac na to cudo. Ja rowniez sie przylaczam do tematu i do zapytania "jest jakaś różnica w wydajności między marsem a 2x 285?" za ta cene mozna miec 2x 285 i nawet taniej wyjdzie :P

Ja widzialem cene :) oto dowod http://www.scan.co.uk/Product.aspx?WebProductId=1032048 lekko przesadzili :)

To pre order - trzeba wziąć na to poprawkę.

Moim zdaniem jedyną przewagą tej karty nad 2xGTX285 jest możliwość podłączenia kart w Quad SLI, ale to i tak nie uzasadnia ceny.

W SLI możesz połączyć tylko dwie takie karty, bo na każdej są już 2 GPU.
Tak, ale nVidia nazywa to QuadSLI (wide 2xGTX295, 2x9800GX2, etc.)

W SLI możesz połączyć tylko dwie takie karty, bo na każdej są już 2 GPU.

Tak, ale nVidia nazywa to QuadSLI (wide 2xGTX295, 2x9800GX2, etc.)

@Procek

O to chodziło mi właśnie o to co napisał Kubbak. Wiem, że fizycznie można podłączyć dwie takie karty, czyli jakby nie patrzeć 4 GPU, więc nazwa Quad SLI nawet pasuje :)

co się przejmujecie - karta zostanie wydana chyba w nakładzie 1000 sztuk - to jest edycja kolekcjonerska. Nie dla przecietnych graczy i nie dla biednych. Jak ktoś będzie chciał zaszpanować to sobie ją kupi. Wszyscy wiemy dobrze, że narazie wystarczy normalny, pojedyńczy GTX285, a za rok po dołożeniu drugiego w SLI (osobiście jestem zwolennikiem pojedyńczych kart) nawet Crysis 2 będzie nadal śmigał na full detalach.

Mars jest pomyślany dla bogatych i bogacze go kupią. Asus zarobi na marketingu przede wszystkim, że ma niby najwydajnieszą karte itd. Ot co.

Nie wiem co tak czepiliście się tej ceny. Karta jest jedyna w swoim rodzaju w dodatku pochodzi z limitowanej serii.

Czy jak wychodzi obudowa z limitowanej serii i jest droższa od innych w swoim segmencie także będziecie gadać że jest droga + ja bym wolał... ?

Karta jest jedyna w swoim rodzaju w dodatku pochodzi z limitowanej serii.

Czy jak wychodzi obudowa z limitowanej serii i jest droższa od innych w swoim segmencie także będziecie gadać że jest droga + ja bym wolał... ?

W 100% popieram, ale do niektórych po prostu nie dociera.

Tak samo jak fakt, że komputer nie służy tylko do grania - komentarze pod newsami o kartach profesjonalnych typu Quadro "zróbcie test ile fps ma na tym GTA" (nie chodzi tylko o serwis benchmark.pl).

Albo pod testem stacji roboczej z dwoma Quadami "Po co komu taki sprzęt, jak gry wykorzystują maksymalnie 4 rdzenie bla bla bla"...