Ciciek 0 Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 widział ktoś cenę? jaki może być powód że są 3 razy droższe od 2 gtx 285? jest jakaś różnica w wydajności między marsem a 2x 285? bo za tą cenę to powinien tańczyć śpiewać i kawę robić Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ja widzialem cene oto dowod http://www.scan.co.uk/Product.aspx?WebProductId=1032048 lekko przesadzili ciekawe kto im to kupi chyba tylko nielicznych bedzie stac na to cudo. Ja rowniez sie przylaczam do tematu i do zapytania "jest jakaś różnica w wydajności między marsem a 2x 285?" za ta cene mozna miec 2x 285 i nawet taniej wyjdzie Cytuj Link to post Share on other sites
Ciciek 0 Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 no właśnie mówię o tej cenie Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Moim zdaniem jedyną przewagą tej karty nad 2xGTX285 jest możliwość podłączenia kart w Quad SLI, ale to i tak nie uzasadnia ceny. Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Moim zdaniem jedyną przewagą tej karty nad 2xGTX285 jest możliwość podłączenia kart w Quad SLI, ale to i tak nie uzasadnia ceny.W SLI możesz połączyć tylko dwie takie karty, bo na każdej są już 2 GPU. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ja widzialem cene oto dowod http://www.scan.co.uk/Product.aspx?WebProductId=1032048 lekko przesadzili To pre order - trzeba wziąć na to poprawkę. Moim zdaniem jedyną przewagą tej karty nad 2xGTX285 jest możliwość podłączenia kart w Quad SLI, ale to i tak nie uzasadnia ceny.W SLI możesz połączyć tylko dwie takie karty, bo na każdej są już 2 GPU.Tak, ale nVidia nazywa to QuadSLI (wide 2xGTX295, 2x9800GX2, etc.) Cytuj Link to post Share on other sites
Sebool_uk 0 Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 To pre order - trzeba wziąć na to poprawkę.Faktycznie.. nie zauwazylem, ze to pre order ups zdarza sie skleroza nie boli dzieki za uwage kubbak Cytuj Link to post Share on other sites
kopec23 10 Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 W SLI możesz połączyć tylko dwie takie karty, bo na każdej są już 2 GPU. Tak, ale nVidia nazywa to QuadSLI (wide 2xGTX295, 2x9800GX2, etc.) @Procek O to chodziło mi właśnie o to co napisał Kubbak. Wiem, że fizycznie można podłączyć dwie takie karty, czyli jakby nie patrzeć 4 GPU, więc nazwa Quad SLI nawet pasuje Cytuj Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 17 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 co się przejmujecie - karta zostanie wydana chyba w nakładzie 1000 sztuk - to jest edycja kolekcjonerska. Nie dla przecietnych graczy i nie dla biednych. Jak ktoś będzie chciał zaszpanować to sobie ją kupi. Wszyscy wiemy dobrze, że narazie wystarczy normalny, pojedyńczy GTX285, a za rok po dołożeniu drugiego w SLI (osobiście jestem zwolennikiem pojedyńczych kart) nawet Crysis 2 będzie nadal śmigał na full detalach. Mars jest pomyślany dla bogatych i bogacze go kupią. Asus zarobi na marketingu przede wszystkim, że ma niby najwydajnieszą karte itd. Ot co. Cytuj Link to post Share on other sites
Ciciek 0 Napisano 18 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Dalej nie tłumaczy to ceny ponad 2x większej od 2 x gtx 285 Cytuj Link to post Share on other sites
Spirit 3 Napisano 19 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Moim zdaniem powodem takiej ceny jest to, że pobiła rekord w 3d marku vantage no i oczywiście tak jak już ktoś wcześniej napisał ze względu na QUAD SLI. Cytuj Link to post Share on other sites
licence 0 Napisano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Tu jest link do jej prezentacji na targach http://www.youtube.com/watch?v=hQe6BKjgyMc gdzie jest wyjaśnione, że jest 21 % szybsza niż referencyjny 295 i ma rekord w 3DMV. +jest to limitowana edycja. Mi wystarcza za wyjaśnienie takiej ceny. Cytuj Link to post Share on other sites
Ciciek 0 Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 nie pytaliśmy o różnice w wydajności między nim a gtx 295 tylko między nim a gtx 285 SLI. I moim zdaniem nie tłumaczy to różnicy Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 Nie wiem co tak czepiliście się tej ceny. Karta jest jedyna w swoim rodzaju w dodatku pochodzi z limitowanej serii. Czy jak wychodzi obudowa z limitowanej serii i jest droższa od innych w swoim segmencie także będziecie gadać że jest droga + ja bym wolał... ? Cytuj Link to post Share on other sites
Marcin1PL 0 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Moim zdaniem karta jest kompletnie nie warta uwagi. Parę postów wyżej była mowa o 2x GTX285. Racja, będzie taniej i opłacalniej niż z tym Mars. Chyba jest to kolejny przykład, głupoty Asusa Cytuj Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Karta jest jedyna w swoim rodzaju w dodatku pochodzi z limitowanej serii. Czy jak wychodzi obudowa z limitowanej serii i jest droższa od innych w swoim segmencie także będziecie gadać że jest droga + ja bym wolał... ? W 100% popieram, ale do niektórych po prostu nie dociera. Tak samo jak fakt, że komputer nie służy tylko do grania - komentarze pod newsami o kartach profesjonalnych typu Quadro "zróbcie test ile fps ma na tym GTA" (nie chodzi tylko o serwis benchmark.pl). Albo pod testem stacji roboczej z dwoma Quadami "Po co komu taki sprzęt, jak gry wykorzystują maksymalnie 4 rdzenie bla bla bla"... Cytuj Link to post Share on other sites
jan Kowalski 0 Napisano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 Z tego co wiem, wiekszośc kart już kupiona i to w większości po dwie sztuki. dwie takie karty bedą najmocniejszą konfiguracją GPU, dlatego jak ktoś chce bić rekordy to sie opłaca. ; ) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts