Mjollnir 1 Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Zamontowałem dysk SSD GoodRam Iridium Pro do płyty głównej gigabyte h77-ds3h .Dysk podłączyłem pod niebieskie wejście i właśnie nie wiem czy pod właściwe ?Czy dysk powinien być widoczny w systemie zaraz po zamontowaniu czy trzeba przestawić coś np w biosie?Jestem zupełnie zielony w temacie poproszę o pomoc.Pozdrawiam https://www.google.pl/search?q=gigabyte+h77-ds3h&espv=2&biw=1920&bih=950&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZzMOy0_nQAhWFPRQKHaVHBXQQ_AUIBigB&dpr=1#imgrc=SWhmyeGpg5RMnM%3A Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 powinieneś podpiąć pod SATA III czyli białe, ale pewnie nie przez to go nie widać Powiedz mi, czy podłączyłeś wtyczkę zasilania SATA od zasilacza, pod dysk ? 1 Link to post Share on other sites
Mjollnir 1 Napisano 16 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 powinno powinieneś podpiąć pod SATA III czyli białe, ale pewnie nie przez to go nie widać Powiedz mi, czy podłączyłeś wtyczkę zasilania SATA od zasilacza, pod dysk ? podłączyłem taką szeroką wtyczkę która pasowała do dysku menadżer urządzeń go widzi ale nadal go nie ma Ok już działa wystarczyło utworzyć partycję .Dzięki Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 tak jak wcześniej wspomniałem, podepnij pod szarą wtyczkę na płycie, bo na niebieskich jesteś ograniczony do 260MB/s, a na białych/szarych będziesz mieć ponad 500MB/s prędkości zapisu/odczytu sekwencyjnego zamykam 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts