tomek.pod 0 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161204/dd8121b9929050063b3529350ad43598.jpg Panie i Panowie mam problem. Odinstalowałem program nvida experience z mojego lenovo Y700-15ISK 80NV00ULPB i chciałem go uruchomić ponownie i wyskakuje ten błąd. Ktoś podpowie co to oznacza? Po wciśnięciu Esc wychodzi do biosu wersja CDCN35WW. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez tomek.pod Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Spróbuj tego Cytuj Link to post Share on other sites
tomek.pod 0 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Nie posiadam win 10 na nosniku, jest inny sposob? Z dysku recowery na laptopie? Edytowane 4 Grudnia 2016 przez tomek.pod Cytuj Link to post Share on other sites
barteo1201 2 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 yhm, wchodzisz w partycję recovery i odpalasz opcję naprawy Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Z recowery przywróci system do czystej, początkowej wersji systemu. Utracisz wszystkie pliki i ustawienia systemu. Pobierz obraz systemu z sieci np. https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10 Cytuj Link to post Share on other sites
tomek.pod 0 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Właśnie nie mogę wejść na partycję bo wyświetla się ten komunikat. Mogę wejść tylko do biosa. Obrazu też nie utworze bo piszę do Was z telefonu. Nie mam drugiego kompa w domu... Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) To może masz możliwość pożyczenia obrazu systemu na DVD. Do partycji recovery wchodzisz przez OneKey Recovery? https://support.lenovo.com/pl/pl/documents/ht077084 Edytowane 4 Grudnia 2016 przez lonialomax Cytuj Link to post Share on other sites
tomek.pod 0 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Bede musiał poczekać, na dostęp do innego lapka, miałem ten program na pulpicie OneKey. Ten laptop to jakaś porażka. Strzelające głośniki, wyłączająca się klawiatura, restarty, błędy teraz to, mam go zaledwie miesiąc... Edytowane 4 Grudnia 2016 przez tomek.pod Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 miałem ten program na pulpicie OneKey Program uruchamiasz startując laptopa tu cytat:1. Naciśnij przycisk Novo, aby uruchomić system Lenovo OneKey Recovery.2. Kliknij Odzyskiwanie systemu. Komputer zostanie uruchomiony ponownie do środowiska odzyskiwania.3. Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie, aby przywrócić partycję systemową do pierwotnego stanu lub do wcześniej utworzonego punktu kopii zapasowej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tomek.pod 0 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Znalazłem, doczytałem, próbuje. Dzięki, laptop jest nowy poza trzema grami nic nie tracę. Podpowie mi ktoś jak wyłączyć aktualizacje dla tego laptopa? Z każdą kolejną działał gorzej... Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Zależy, które czy te od oprogramowania pokładowego Lenovo Solution Center czy systemowe Windows 10. Tych drugich nie wyłączysz, bo Windows 10 nie daje takich możliwości. Cytuj Link to post Share on other sites
tomek.pod 0 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Właśnie czytam ze wiele aktualizacji kłóci się ze sobą powodując złe działanie... już wiem że nie wyłącze aktualizacji win 10 to jak wyłączyć te lenovo? Dziekuje za pomoc laptop już działa. Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Uruchom Lenovo Solution Center, wejdź w ustawienia i od ptaszkuj wszystkie zaznaczenia i zatwierdź. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
tomek.pod 0 Napisano 4 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Ostatnie pytanie, jak wyłączyć automatyczne aktualizacje sterowników, karty graficznej itp..? Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Niestety w Windows 10 nie mamy wpływu na to jakie sterowniki instaluje system. Jeżeli np. do karty graficznej będziesz miał instalowane na bieżąco sterowniki ze strony Nvidii, to Windows Update nie będzie instalował samodzielnie. Podczas instalacji sterowników Nvidia zawsze wybieraj opcję instalacji niestandardowej potem od-ptaszkuj Nvidia Experience i zaptaszkuj opcję czystej instalacji. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts