joseph 0 Napisano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Witam właśnie kończy mi się umowa w Plusie zamierzam ją przedłużyć o kolejne 24 miesiące pozostaje kwestia wyboru telefonu, chciałbym wziąć jakiegoś smartfona najlepiej z androidem w cenie do 800 - 850 pln (w abonamencie bezlik 39,90), mógłby ktoś coś doradzić/ odradzić bo w materii smartfonow jestem dość zielony. Z góry dzięki pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 moim zdaniem warto doplacic bo za 950 zł masz juz naprawde suer telefony http://www1.plus.pl/si2/webapp/wcs/stor ... 1000000010 czyli htc hd2. Nie zraź się do systemu bo na niego można normalnie wgrac androida. A jak to zrobisz jest superrr wielki ekran ( dla niektorych to wada ale dla mnie zaleta), swietna wydajność , no i to htc jest jeszcze galaxy s ( i to miedzy nimi moim zdaniem powinienes wybierac)- co tu duzo mowic , oprocz tylnej obudowy nie widze w tym telefonie zadnych wad a jezeli juz naprawde ci sie nie podobaja tamte no to jeszcze wchodzi w gre samsung wave s8500 ( ale tu masz bada os a nie android) Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Ja bym na twoim miejscu wziął sobie abonament jaki tam chcesz, telefon bierz za 1zł, sprzedaj go i kup sobie telefonik bez simlocka na allegro albo w jakimś sklepie. A co do postu wyżej to tak jak kolega napisał - polecam ci osobiście HTC HD2 - miałem ten telefonik przez kilka dni, byłem zachwycony możliwościami, dużym ekranem dotykowym i ogromem dostępnych aplikacji, ale ... bateria, no jak to smartphone, coś za coś Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 z tym sprzedawaniem to tez musisz uwazać, oczywiscie niektore sie opłaca ( jakieś w promocji ), ale z większością modeli nie oplaca sie tak robić poniewaz operatorzy zawyżają ich wartość i kupisz cos w abonamencie za 40 zł za te 900 zł ( taki np hd2) i okaze się ze jest wart niewiele wiecej ( np 1100) więc nie widze tu jakiegoś wielkiego zysku z podpisania umowy ja bym na twoim miejscu wzial jeden z tych ktore wymienilem , ale decyzja jak zawsze nalezy do ciebie Cytuj Link to post Share on other sites
Pilar 0 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 ZTE Blade'a sie opłaca sprzedawać ale niestety brak w plusie Za taki hajs to albo hd2 albo LD optimus one Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 no i nie zapominaj o galaxy S Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Galaxy S to na moment obecny nawet nie staje do walki z HD2. Cytuj Link to post Share on other sites
joseph 0 Napisano 29 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 A jak to jest z tym HD 2 i zmian oprogramowania na Android traci się gwarancję czy nie? I jeśli się traci to jak jest z ta windą w telefonie warte to uwagi czy nie bardzo? Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Galaxy S to na moment obecny nawet nie staje do walki z HD2.Pod jakim względem? SGS jest porównywalny do DHD, a ludzie na zagranicznych forach mający HD2 piszę że nawet nie ma co go porównywać do DHD. Chyba uwziąłeś się na SGSa. Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 GreQonE z tego co mi wiadomo to cortex w galaxy jest szybszy od qualcoma w hd2. Ddatkowo o ile sie orientuje to chip graficzny w galaxy tez jest wydajniejszy , wiec nie wiem o co chodzi ci z tym ze galaxy s nawet nie staje do walki z hd2 a co do pytania to : tak tracisz gwarancje ale jak cos szwankuje to wgrywasz od nowa windowsa i jest to nie do wykrycia. Zreszta nawet jakby ci kompletnie padl to zazwyczaj serwisy są przychylne poniewaz na 99% nie jest to wina tego ze wgrasz androida. Ale ryzyko zawsze jest i teoretycznie tracisz gwarancje więc robisz to na własną odpowiedzialność. A no i oczywiscie to jest kolejny plus dla galaxy s edit: widze ze arek byl szybszy Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 A jak to jest z tym HD 2 i zmian oprogramowania na Android traci się gwarancję czy nie? I jeśli się traci to jak jest z ta windą w telefonie warte to uwagi czy nie bardzo? Teoretycznie tak, aczkolwiek max. moze 1% przypadkow "awarii" telefonu nie pozwala na powrot do oryginalnego romu, co nie zostawia zadnego sladu po takim zabiegu - a wiec gwarancja jest uznawana. Galaxy S to na moment obecny nawet nie staje do walki z HD2.Pod jakim względem? SGS jest porównywalny do DHD, a ludzie na zagranicznych forach mający HD2 piszę że nawet nie ma co go porównywać do DHD. Chyba uwziąłeś się na SGSa. SGS to OK smartphone, duzo ludzi narzeka na np kiepskie spasowanie obudowy Aczkolwiek ja nie o tym, napisalem tak majac glownie na wzgledzie mozliwosc quad boota na HD2. Ogolna opinia w walce HD2 vs Galaxy S jest taka, ze HD2 ma nieco wolniejszy uklad graficzny (mowiac o stockowych sterownikach oczywiscie), ale nadrabia to lepsza jakoscia wykonania obudowy. To jest takie moje ogolne zdanie DHD to juz oczywiscie troszke co innego, poniewaz jest to HD2 z lepszym ekranem (DHD mialo SLED czy DZ? Juz zapomnialem pod wplywem informacji o Tegra 2/3 ) i nowa "rewizja" smoka GreQonE z tego co mi wiadomo to cortex w galaxy jest szybszy od qualcoma w hd2. Ddatkowo o ile sie orientuje to chip graficzny w galaxy tez jest wydajniejszy , wiec nie wiem o co chodzi ci z tym ze galaxy s nawet nie staje do walki z hd2 a co do pytania to : tak tracisz gwarancje ale jak cos szwankuje to wgrywasz od nowa windowsa i jest to nie do wykrycia. Zreszta nawet jakby ci kompletnie padl to zazwyczaj serwisy są przychylne poniewaz na 99% nie jest to wina tego ze wgrasz androida. Ale ryzyko zawsze jest i teoretycznie tracisz gwarancje więc robisz to na własną odpowiedzialność. A no i oczywiscie to jest kolejny plus dla galaxy s edit: widze ze arek byl szybszy W zasadzie napisalem wszystko wyzej Jestem gotow do polemiki jak cos Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 no ale tu raczej nie ma o czym polemizować, dla niektorych wazniejsza jest wydajność dla niektorych jakość ( przy zblizonej wydajności) , ja naleze do tych pierwszych , ty do tych drugich i oboje wiemy ze ani ja nie przekonam ciebie ani ty mnie ale szanuje twoją opinie i potrafie ją zrozumieć ;D Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 HD2 jest sporo wolniejszy, ma dużo słabszy układ graficzny od SGSa i DHD. Dobry telefon, ale nieco stary. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Zobacz jak wyglada sprawa kiedy uzyty zostaje sterownik Chainfire Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Muszę przyznać że robi wrażenie, ale mimo tego nadal nie jest to SGX540. Ogólnie urządzenie super, ale nie dla kogoś kto dopiero zaczyna zabawę ze smartphone. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 Oczywiscie, ze nie, ale nie ma juz przepasci takiej , tylko o to mi chodzilo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts