Skocz do zawartości

Recommended Posts

Serwus wszystkim, piszę tutaj, gdyż mam pewien dylemat co do mojego procka. Dysponuje budżetem ok. 2050zł, chciałbym za tę kwotę kupić gtx1070, tylko nwm czy mój cpu nie będzie za słaby do tej grafy.

Posiadam i5-3570, MSI Z77A-G43, 8GB ram 1600MHz, SilentiumPC Fortis 2, Gladius M40, WD Blue 1TB i be quiet! Pure Power 530W CM. Da ten zestaw radę ?

Lepszym rozwiązaniem będzie sprzedać ten cpu (około 400zł) i kupić i7 2600k ( 600zł) lub i7 3770k ( 800zł). Spokojnie podkręcić go do 4.5 , co pozwoli okiełznać gf 1070.

3770k ma PCIE3 i w przyszłości będzie można dołożyć szybki SSD bo ten procek jeszcze dość długo będzie sobie radził z grami

• Popieram 1

Padła tu opcja podkręcenia mojego procka, jest to w ogóle możliwe ? Jak tak to jaką wartość mogę osiągnąć ?

Czy lepiej jest wymienić go na i7 2600k lub 3770k jak tu kolega wcześnie wspomniał ?

3770k ma PCIE3 i w przyszłości będzie można dołożyć szybki SSD bo ten procek jeszcze dość długo będzie sobie radził z grami

To 3570 i 2600k nie posiadają pcie3 ?

I5 6600k kręcony starczyłby.

Jasne.

W multi na niektórych mapach na i5 6600k@ 4.6Ghz wydajność spada do 60kl/s więc o 144Hz można zapomnieć!

Na mapie Salonowy Blitzkrieg w podboju 64/64 DX11,  i7 6700k@ 4.7Ghz + GTX1070 ma spadki poniżej 70kl/s.

Edytowane przez DjXbeat
  • Popieram 1

Dobra już mniejsza o tego bf1, jakoś bez tych 144hz w nim przeżyje :P

Najbardziej jednak chcę wiedzieć, czy jak podkręcę mój procesor na te 4.2-4.3GHz to będę mógł sobie pograć w cs'a na max. detalach ( z filtrowaniami x8 + x16 ) ? Chodzi mi tutaj, czy osiągnę co najmniej te 144fps'y. ? Słyszałem że cs to gra typowo procesorowa, dlatego tak się dopytuje :) Sorry za takie upierdliwe pytania, ale taki już jestem xD