Skocz do zawartości

Asus ROG Matrix GTX 780Ti

Recommended Posts

Witam,

Mam możliwość zakupu używanej karty jak w temacie w cenie 850zł.

Niestety karta nie ma już gwarancji, pewności czy nie była kręcona również nie ma.

Pytanie zasadnicze ponieważ dawno nie byłem w temacie a moja obecna karta się zjarała(560TI)

Czy opłaca się ją kupować ? Czy lepiej coś innego. Może coś polecacie

Zestaw:

proc:Core i5-2500K

mobo:AsRock P67 PRO3

zas:XFX XXX650W Modular

Bużet jakim dysponuje to max 900zl.

Z góry dzięki za odpowiedź :)

780 Ti jest parę procent wydajniejsza od 970,ale po pierwsze ma mniej ramu, po drugie 970 możesz już dostać za około 850-900zl i to jeszcze na minimum rocznej gwarancji... Sprawdź

http://allegro.pl/obraz-i-grafika-karty-graficzne-4313?string=Gtx 970&bmatch=base-relevance-floki-5-ele-1-5-1018&order=pd&p=2

Myślę że wybór jest oczywisty...

Ps. Na przykład ta

http://allegro.pl/evga-gtx-970-4gb-acx-2-0-oc-gwar-do-12-17r-i6597055604.html

z roczną gwarancją.

Edytowane przez SUPERKLIKACZ

Mam możliwość zakupu używanej karty jak w temacie w cenie 850zł.

Jeżeli było by to pewne źródło to można by się było zastanowić nad zakupem, a tak jak nie znasz jej przeszłości to raczej bym szukał używanej 970 na gwarancji. Ewentualnie negocjuj nie ma gwarancji może puści z 50-100 zł niżej i niech daje 14 dni na rozruch sprzętu.

@Funkie już nie przesadzaj z tym "trupem".

Za 700zł bardzo dobra karta...

Sam kupiłem używanego gtx680 dwa lata temu który już miał prawie dwa lata i śmiga do dziś bardzo dobrze. Można praktycznie powiedzieć że jest to poprzednia generacja...

700zł zachęca by wziąć 780Ti, ale branie karty bez gwarancji jest ryzykowane, szczególnie że Keplery nie są najmłodszymi układami

jak za 700zł to wydajność bardzo dobra, ale jest prądożerny, bez wsparcia sterowników, także Twój wybór

ja poszedłbym w stronę używanego 970 lub nowego 470, wydajność podobna do 780Ti , a dopłacasz by mieć bardziej współczesne, nowsze technologicznie układy i na gwarancji, zwłaszcza że wsparcie 470 dopiero się rozpoczyna

RX470 ceny zaczynają się od 1050zł w górę a ja mam max 900.

Poza tym co istotne jest to wydatek większy w porównaniu do 780Ti o 400zł.

Niestety w każdym wypadku można dołożyć do czegoś lepszego jednak trzeba patrzeć na portfel.

Na PC gram głównie w MMO nastomiast reszta gierek raczej PS4.

Skuszę się chyba jednak na tą 780Ti

W dodatku ten 780TI to wersja Matrix Platinum ROG - swego czasu kosztowała prawie 3k.

Dziwna argumentacja. Wszystkie topowe karty "kiedyś swego czasu kosztowały" ileś tam (często za dużo) złociszy. To oznacza, że za GTX590 dałbyś dzisiaj te (przykładowo) 700zł? W końcu dwurdzeniowa karta, a jak wszyscy wiemy, im wincyj rdzyniuf tym lepiej! No i świetnie zastąpi farelkę w małym pokoju.

Zamiast 780Ti wolałbym popatrzeć na używane R9 290/290x, które można bez problemu kupić za 700-750zł.

Edytowane przez Fanbooj
  • Popieram 1

Oczywiście rozważałem aczkolwiek jest to różnica 230zł.

Tutaj mam gościa na miejscu podjadę sprawdzę przetestuje mniej zachodu.

W dodatku ten 780TI to wersja Matrix Platinum ROG - swego czasu kosztowała prawie 3k.

Oby Ci nie wyszło bokiem to 230zł...

Nie piszę po złości, lecz profilaktycznie ;)

Ja bym wolał te 200 dołożyć i mieć gwarancję na minimum rok...a nawet i dłużej.

RX470 ceny zaczynają się od 1050zł w górę a ja mam max 900.

Tutaj masz ceny od 900zł http://www.ceneo.pl/Karty_graficzne;szukaj-rx+470;0112-0.htm

Od 1050zł to pewnie rx 480.

@Funkie już nie przesadzaj z tym "trupem".

Za 700zł już lepszym wyborem będzie używany r9 290. Obydwie karty będą bez gwarancji i mogą paść w każdej chwili.

Poza tym 780ti leci na wydajności każdego dnia tak jak już maxwell.

Dla mnie to wtapiasz 700zł, no ale na dzielni można się pochwalić że ma się 780 TEI .

Pytanie teraz RX 470 czy 970 ???

Oczywiście że rx 470.

Pewniejszy produkt który ma wsparcie.

Jeśli chcesz kartę od zielonych to nawet gtx 1060 3GB będzie sensowniejszy niż 780ti.

Autorze postu widzę że jesteś z Warszawy. Interesuje cię nowy Gigabyte GTX 1060 Mini ITX OC 3GB DDR5 do odebranie osobiście w X-com Warszawa Promenada ul. Ostrobramska 75c lokal J.01 za 899zł ? Taki http://www.x-kom.pl/p/323946-karta-graficzna-pci-e-gigabyte-gtx-1060-mini-itx-oc-3gb-ddr5.html . Były w promocji i zamówiłem koledze, lecz niestety wyskoczyły mu nieoczekiwane wydatki, i nie może jej kupić. Karta jest do odebrania w wyżej wymienionym sklepie na moje nazwisko. Nie oczekuje za to jakiś gratyfikacji, po prostu nie chcę aby okazja sie zmarnowala. A tak przynajmniej jeden z użytkowników benczmarka skorzysta,. Jak coś wal na PW, podam nazwisko i numer zamówienia. Dostępny będę po 15.00.

Edytowane przez daryzda

Autorze postu widzę że jesteś z Warszawy. Interesuje cię nowy Gigabyte GTX 1060 Mini ITX OC 3GB DDR5 do odebranie osobiście w X-com Warszawa Promenada ul. Ostrobramska 75c lokal J.01 za 899zł ? Taki http://www.x-kom.pl/p/323946-karta-graficzna-pci-e-gigabyte-gtx-1060-mini-itx-oc-3gb-ddr5.html . Były w promocji i zamówiłem koledze, lecz niestety wyskoczyły mu nieoczekiwane wydatki, i nie może jej kupić. Karta jest do odebrania w wyżej wymienionym sklepie na moje nazwisko. Nie oczekuje za to jakiś gratyfikacji, po prostu nie chcę aby okazja sie zmarnowala. A tak przynajmniej jeden z użytkowników benczmarka skorzysta,. Jak coś wal na PW, podam nazwisko i numer zamówienia. Dostępny będę po 15.00.

Dzięki za propozycję ale w tej cenie wolę jednak RX470 który ma więcej pamięci a ta w najnowszych grach mocno się przydaje.

Panowie a warto dopłacać 150zł do tej RX 480 ???

Zdecydowałem się na RX 470 teraz pytanie jaka wersja i czy warto dopłacać do tych droższych.

Niestety rozbieżności cenowe są dosyć spore :/

https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne-12/,,,,,,,p,0,,8143O1114131/1/

Myślę o tej najtańszej czyli wersji Power Color Red Devil.

Jest najtańsza z wszystkich. Zegarowo jedna z lepszych. Brać tą czy dopłacać do innej ?

Dzięki za rady zakupiona została

PowerColor RX 470 za 926zł :)