Leevakk 0 Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 (edytowane) Witam, Ostatnio co jakiś czas spotykam się z (wydawałoby się) losowymi "atakami" niepokojącego dźwięku, którego źródło znajduje się gdzieś pod maską komputera (stacjonarnego). Wszystko wyglądało na to, że winą był błąkający się gdzieś kabel. Tak to też brzmiało (ciągłe "trrr!") oraz pojawiało się w podobnych momentach (po kilku godzinach od ostatniego odsuwania wszystkich kabli od wiatraków). Jednak po trzecim takim wypadku postanowiłem otworzyć działający komputer, by zobaczyć na własne oczy ten feralny kabelek. Wielkie było moje zdziwienie, gdy niczego takiego nie zobaczyłem, a dźwięk nadal się wydzielał. Czy to może być spowodowane czymś innym? Nie wiem jakie dane powinienem dołączyć. Procesor i5 2500 3.3GHz Karta Graf. GTX 650Ti 1GB VRAM Płyta główna Biostar H61MLV3 Edytowane 9 Listopada 2016 przez Leevakk Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Jakie dyski i jaki zasilacz? Spróbuj dokładnie zlokalizować wydobywanie się dźwięku. Cytuj Link to post Share on other sites
Leevakk 0 Napisano 9 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Wydaje mi się, że może to pochodzić od trzeciego wiatraka (przyczepionego do obudowy nie procesora/karty/dysku). Wiem o nim tylko tyle, że zwie się TACENS PRO i jest biały. Dyski:OCZ-VERTEX3 MI WDC WD10EZRX-00A8LB0 Zasilacz: Modecom Feel 1500atx Cytuj Link to post Share on other sites
lonialomax 806 Napisano 9 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Odłącz ten wentylator, przy otwartej obudowie nic zbytnio się nie nagrzeje, a sprawdzisz czy to na pewno jego wina. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Leevakk 0 Napisano 10 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Sprawdziłem. Tak, to on. Wychodzi na to, że będzie trzeba go wymienić.Dzięki za pomoc! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts