xiveris 20 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Mam pytanko do Was odnośnie gry Rise of Tomb Raider. Obecnie gram w ustawieniach tekstury High , reszta na maksymalnych możliwych i gra działa mi płynnie. Początkowe etapy przechodziłem jednak na ustawieniach tekstur Very High. Problem zaczął się nieco później gdy gra zaczęła zabierać cały ram 8 GB i cały VRAM, pojawiły się znane z tej gry przycięcia w związku z brakiem pamięci. Tak się zastanawiam czy zwiększenie ilości ram z 8 do 16 pozwoliło by na komfortowe granie z ustawieniami Very High (nie brakowało by pamięci), czy też na brak Vramu nic nie pomoże. Moja specyfikacja: Procesor: i5 4570 Ram: 2 x 4 GB DDR3 Karta graficzna: Geforce 960 - 4 GB Pomijam tutaj kwestie ekonomiczne wymiany ramu dla obecnie tej jednej gry. Link to post Share on other sites
Deomortis 72 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Raczej nie pomoże. Grałem na sprzęcie z sygnaturki i pomimo 16GB ramu nie gra się komfortowo na teksturach very high. Karta ma 3GB VRAM. Link to post Share on other sites
xiveris 20 Napisano 4 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Przeglądając youtube , niektórym pobiera nawet w Full HD i prawie 6 GB VRAM, więc chyba odpuszczę na te chwilę kwestię dokupienia ramu. Może pomyśli się nad tym w momencie wymiany karty graficznej. Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 W niektórych momentach w FHD Ultra pobiera ponad 7 Gb VRAM. Link to post Share on other sites
Recommended Posts