Asaqq 7 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Witam. Obecnie używam starego 20" samsunga 206BW (16:10) i postanowiłem zmienić go w końcu po kilku latach użytkowania. Co do moich wymagań to chcę aby monitor miał rozdzielczość 1920x1080 i wielkość około 23,5-24" (teraz są jakieś dziwne rozmiary typu 23.6, 23.8 itp). taka wielkość wydaje mi się optymalna pod względem rozmiaru piksela. Komputer używany do wszystkiego, gry, filmy, internet, dokumenty itp. Co do matrycy mój wybór padł na IPS. Długo się wahałem zwłaszcza że teraz wszyscy polecają 144Hz TNki. Ale po długim namyśle stwierdziłem że to nie dla mnie. Ja jestem typem gracza który woli ustawić grafikę na High/ultra i mieć 50 fpsów niż na medium i mieć ich 100+. IPSy mają fajniejsze kolory, lepsze kąty widzenia ale z kolei mają problem ze srebrzeniem i backlight bleeding. I teraz moje pytanie, jaki IPS byście polecili do kwoty około 800 złotych (mogę wyjść lekko ponad budżet jeżeli warto ale 900 to maks) w którym wspomniane zjawiska są jak najmniej widoczne i który nie smuży w czasie grania? Cytuj Link to post Share on other sites
wsde 36 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 (edytowane) LG 24MP58VQ-P Samsung LS24F350FHUXEN Edytowane 3 Listopada 2016 przez wsde Cytuj Link to post Share on other sites
Asaqq 7 Napisano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 (edytowane) Hmm, ten samsung nawet fajny ale to nie am ani DVi ani DP a słyszałem że poprzez HDMI są problemy z kolorami ;/ Edytowane 3 Listopada 2016 przez Asaqq Cytuj Link to post Share on other sites
wsde 36 Napisano 3 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 (edytowane) Hmm, ten samsung nawet fajny ale to nie am ani DVi ani DP a słyszałem że poprzez HDMI są problemy z kolorami ;/ To wybierz LG albo rozglądnij się za innym monitorem Poza tym u mnie kolory na HDMI w LG są w porządku, zaś na DVI-D są gorsze, po zniżeniu kontrastu są lepsze, zobacz ten wątek. Edytowane 3 Listopada 2016 przez wsde Cytuj Link to post Share on other sites
Asaqq 7 Napisano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 (edytowane) A co myślisz o tym? http://www.morele.net/monitor-samsung-ls24e65upl-en-924504/ Ma DP i na dodatek pivot. Edytowane 3 Listopada 2016 przez Asaqq Cytuj Link to post Share on other sites
wsde 36 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Jeśli odpowiada Ci ten monitor to zamów i sprawdź, myślę, że będzie w porządku. Cytuj Link to post Share on other sites
Mecqb 0 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 http://forum.benchmark.pl/topic/228271-monitor-do-700z%C5%82-tn-vs-va-1ms-vs-5ms/ Miałem problem z wyborem monitora, już nie mam. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Asaqq 7 Napisano 4 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 A masz już u siebie ten panel? Zadowolony jesteś z zakupu? Chyba jednak wezmę tego samsunga co linkowałem. Zastanawiałem się jeszcze nad tym dellem: https://www.morele.net/monitor-dell-p2417h-911296/ Ale chyba jednak odpuszczę, z tego co mi wiadomo to Dell matryce i tak ma od samsunga a cena sporo wyższa niż Samsung. Cytuj Link to post Share on other sites
Ten_Wredny 2047 Napisano 4 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Pamiętaj, że kupując produkt nie płacisz za sam towar, tylko również czas i jakość "gwarancji".Czasem warto dołożyć więcej "za to samo". Cytuj Link to post Share on other sites
Asaqq 7 Napisano 6 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Kurde kusi mnie strasznie ten samsung ale żeby nie było ani jednego testu na necie? Kompletnie nic, na YT też 0. 0 info na temat srebrzenia czy smużenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts