Verus 9 Napisano 31 Października 2016 Udostępnij Napisano 31 Października 2016 (edytowane) Witam. Przejdę odrazu do sedna sprawy. Wymieniłem moja kartę graficzna MSI RX 480 Gaming na XfX GTR 480. Bez wdawania się w szczegóły dlaczego kartę zwróciłem i zamówiłem nowa. Od wczoraj śmiga w moim komputerze i zauważyłem jeden problem.Kiedy próbuję zmienić "bieg" na regulatorze obrotów to monitor mi gaśnie i znika obraz, chociaż PC nadal pracuje. Odłączyłem zasilanie od karty graficznej i monitor podłączyłem do integry to problem znikł. Co moze byc tego przyczyna ?? Dodam ze karta przechodzi stabilnie Fire Strike , grałem w Wieska 3 i Shadow Warior 2 i zero problemow i artefaktów na niej.Grafika jest wadliwa czy zasilacz już świruje ?? Sprawdziłem kilka możliwości . 1- podłączyłem kartę grafiki kolegi R9 390 i przy zmianie obrotów wentyli w obudowie nic sie nie stało.2--podłączyłem moja grafe do komputera kolegi i tez zero problemow3- podłączyłem jego zasilacz do mojego kompa i przy zmianie obrotów wentylatora monitor tracił sygnał z karty grafiki. Specyfikacja kompa to :i7 6700kMSI Z170 A Gaming Pro8 GB DDR4 2300 MhzXfX Core 550 W 80+Bronze Edytowane 31 Października 2016 przez Verus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts