SUPERKLIKACZ 249 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 (edytowane) Powiedz mi tylko czego użyłeś do aktualizacji biosu,ponieważ jeszcze nigdy nie miałem okazji się w to bawić,czy to z kartą czy z płytą główną. Wiem że jest temat poświęcony zmianie biosów, jednak z uwagi na to że robiłeś to w ostatnich dniach, to wolę się Ciebie spytać. Ps. Czyli rozumiem że ściągam to... BIOS update utility (including BIOS file) ,robię kopię zapasową i po kliknięciu resztę robi samo,tak? Edytowane 30 Października 2016 przez SUPERKLIKACZ Cytuj Link to post Share on other sites
DjTechnics 12 Napisano 30 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Niczego więcej nie potrzebujesz, ściągasz update utility i tam już jest aplikacja z biosem, kilka kliknięć i gotowe. Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Ps. Czyli rozumiem że ściągam to... BIOS update utility (including BIOS file) ,robię kopię zapasową i po kliknięciu resztę robi samo,tak? Po prostu klikasz w program i prowadzi Cię za rękę, a na końcu sam pyta czy zapisać starą wersję BIOSu w pliku Cytuj Link to post Share on other sites
vallentine 36 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Te problemy występują tylko przy OC czy także na stockowych zegarach pamięci ? Cytuj Link to post Share on other sites
SUPERKLIKACZ 249 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 (edytowane) @Głowa zrobione. Faktycznie karta mimo wszystko stabilniej chodzi...dzięki @vallentine u mnie przy stocku jak najbardziej wszystko w porządku było,ale po OC pamięci podbiłem prawie do 500mhz rdzeń o 220 (wcześniej max 350 i 200 bo powyżej już szachy) i wszystko ok. Edytowane 30 Października 2016 przez SUPERKLIKACZ Cytuj Link to post Share on other sites
zezol1 0 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 A jak mam na samsungach 1070 gamerock to też mogę sobie zaktualizować? może coś sie poprawi. Czy zostawić? Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Panowie a jeżeli scrolluję Facebooka i odpala mi się automatycznie filmik i jest w takie czarne kwadraty przez pierwsze kilka sek to oznaka tego problemu z micronami? W grach na stockowych zegarach nie ma tego problemu, żadnych artefaktów, jedynie na fb i innych podobnych stronach. Cytuj Link to post Share on other sites
blaven 304 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Spróbuj uruchomić tą samą zawartość w najnowszym Chrome i sprawdź, czy wciąż widać defekty. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
roamir 6 Napisano 30 Października 2016 Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Ok, jak to mówią - na najprostsze rozwiązania najtrudniej wpaść Na ME Edge nie ma żadnych czarnych kwadratów znaczy że z chrome coś jest nie tak. Spróbuję aktualizację zrobić a jak nie to reinstall dzieki Cytuj Link to post Share on other sites
markovfreeman 44 Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) Pojawił się bios, który podobno naprawia błąd z pamięciami microna na MSI GTX 1070 Gaming X https://www.msi.com/Graphics-card/support/GEFORCE-GTX-1070-GAMING-X-8G.html#down-bios Wieczorem zobaczę czy działa. No i po testach. Nowy bios pzwolił na podkręcenie moich pamięci o ok 500 mhz maksymalnie. Kilkanaście więcej i szachownica. Także postęp jest, ale patrząc na modele innych producentów i tych z vram samsunga szału nie ma. Edytowane 5 Listopada 2016 przez markovfreeman Cytuj Link to post Share on other sites
GPHero 5 Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 (edytowane) zaraz lecę z upem - do armora też jest. msi update samo nie pokazuje - ze strony trzeba ssać edit u mnie rdzeń bez zmian a memki stabilnie z 400 na 500 , w valleyu nawet 600 i przestała występować szachownica Edytowane 5 Listopada 2016 przez GPHero Cytuj Link to post Share on other sites
markovfreeman 44 Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Najwyraźniej im się udało i też upiekło:) Szkoda tylko, że MSI wprost nie przyznaje się przy wydaniu nowego biosu, że chodzi tutaj o problem z vram, tylko informuje żeby "użyć tylko w wypadku problemów z kartą". Po raz kolejny nieprofesjonalne zachowanie firmy. Cytuj Link to post Share on other sites
GPHero 5 Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 tak jeszcze się zastanawiam czy nie wgrać do armora biosu od gaminga wie ktoś czym się różnią biosy (oprócz taktowań) - w sensie Limity TDP itp. Cytuj Link to post Share on other sites
markovfreeman 44 Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Karty w zasadzie różnią się tylko zastosowanym chłodzeniem, możliwe że jeszcze sekcją zasilania. Dlatego to raczej loteria. Mam jedno pytanie, po co chcesz to zrobić? Cytuj Link to post Share on other sites
ReznoR 362 Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Jak karty nie mają identycznego PCB to lepiej nie ryzykować z wgrywaniem BIOSu od innej karty. Różnią się chociażby ilością faz zasilania. Cytuj Link to post Share on other sites
GPHero 5 Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Karty w zasadzie różnią się tylko zastosowanym chłodzeniem, możliwe że jeszcze sekcją zasilania. Dlatego to raczej loteria. Mam jedno pytanie, po co chcesz to zrobić? rdzeń mi za mało idzie, powinien sporo więcej liczyłem na to że BIOS od wyższej wersji ma wyższy power limit i pozwoli na większe OC Cytuj Link to post Share on other sites
markovfreeman 44 Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Jak to się mówi ryzyk-fizyk;) Ja bym tego nie zrobił. A ile masz na rdzeniu? Cytuj Link to post Share on other sites
GPHero 5 Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 +119 max co daje ok 2000 mhz + 10 mhz i się wysypuje. gpu-z twierdzi że za mało papu Cytuj Link to post Share on other sites
DjTechnics 12 Napisano 5 Listopada 2016 Autor Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Jak wgrasz bios który ma o połowę więcej bazowego taktowania na rdzeniu to o połowę mniej Ci się podkręcić. Wiem bo testowałem od innej karty i takty wyszły identycznie, nawet ten mocniejszy bios gorzej sobie radził w grze. Cytuj Link to post Share on other sites
GPHero 5 Napisano 5 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 co do czego wgrywałeś? Cytuj Link to post Share on other sites
Dart9 0 Napisano 7 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2017 Witam, wiem, że to starszawy wątek, ale dla poszukujących może byś przydatna informacja o BIOS Zotac'a pod tym linkiem są Biosy dla wszystkich produktów Zaotac'a GTX1070 A tutaj z małym wyjaśnieniem (do gtx1070 mini ZT-P10700G-10M) Na stronie producenta nadal brak. Cytuj Link to post Share on other sites
janko1 166 Napisano 8 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2017 (edytowane) Evga miala taki problem ale zostalo to juz naprawione dawno temu. Edit Sry pisałem z tel i nie zauwazyłem daty - mój koment jest bez sensu... Edytowane 8 Listopada 2017 przez janko1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts