Skocz do zawartości

Gtx 1070 problemy na pamięciach firmy Micron

Recommended Posts

Powiedz mi tylko czego użyłeś do aktualizacji biosu,ponieważ jeszcze nigdy nie miałem okazji się w to bawić,czy to z kartą czy z płytą główną.

Wiem że jest temat poświęcony zmianie biosów, jednak z uwagi na to że robiłeś to w ostatnich dniach, to wolę się Ciebie spytać.

Ps. Czyli rozumiem że ściągam to... BIOS update utility (including BIOS file)

,robię kopię zapasową i po kliknięciu resztę robi samo,tak?

Edytowane przez SUPERKLIKACZ

Ps. Czyli rozumiem że ściągam to... BIOS update utility (including BIOS file) ,robię kopię zapasową i po kliknięciu resztę robi samo,tak?

Po prostu klikasz w program i prowadzi Cię za rękę, a na końcu sam pyta czy zapisać starą wersję BIOSu w pliku :)

@Głowa zrobione. Faktycznie karta mimo wszystko stabilniej chodzi...dzięki ;)

@vallentine u mnie przy stocku jak najbardziej wszystko w porządku było,ale po OC pamięci podbiłem prawie do 500mhz rdzeń o 220 (wcześniej max 350 i 200 bo powyżej już szachy) i wszystko ok.

Edytowane przez SUPERKLIKACZ

Panowie a jeżeli scrolluję Facebooka i odpala mi się automatycznie filmik i jest w takie czarne kwadraty przez pierwsze kilka sek to oznaka tego problemu z micronami? W grach na stockowych zegarach nie ma tego problemu, żadnych artefaktów, jedynie na fb i innych podobnych stronach.

Pojawił się bios, który podobno naprawia błąd z pamięciami microna na MSI GTX 1070 Gaming X

https://www.msi.com/Graphics-card/support/GEFORCE-GTX-1070-GAMING-X-8G.html#down-bios

Wieczorem zobaczę czy działa.

No i po testach.

Nowy bios pzwolił na podkręcenie moich pamięci o ok 500 mhz maksymalnie. Kilkanaście więcej i szachownica. Także postęp jest, ale patrząc na modele innych producentów i tych z vram samsunga szału nie ma.

Edytowane przez markovfreeman

zaraz lecę z upem - do armora też jest.

msi update samo nie pokazuje - ze strony trzeba ssać

edit

u mnie rdzeń bez zmian a memki stabilnie z 400 na 500 , w valleyu nawet 600 i przestała występować szachownica

Edytowane przez GPHero

Karty w zasadzie różnią się tylko zastosowanym chłodzeniem, możliwe że jeszcze sekcją zasilania. Dlatego to raczej loteria. Mam jedno pytanie, po co chcesz to zrobić? :)

rdzeń mi za mało idzie, powinien sporo więcej ;)

liczyłem na to że BIOS od wyższej wersji ma wyższy power limit i pozwoli na większe OC :)

• 1 rok później...