bonnydirt 72 Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Kilka dni temu zakupiłem wspomnianego gtx 1060, nie miałem czasu testować karty wiec wszystko wyglądało ok ;)A sprawdziłem tylko na szybko bf4 , fc4 i wiedzmna nowego i karta jest praktycznie nie słyszalna. No ale nie dało mi i odpaliłem test w 3dmarku 06, no i co sie okazuje słychać cewki nie jest to może bardzo głośne piszczenie czy skrzypienie ale jednak występuje. Jak wiadomo czym więcej fps tym głośniej. ściągnąłem csa go aby potwierdzić problem z cewkami no i oczywiście jak to w csie fpsów jest od groma słychać ceweczki. Oczywiście vsynch załatwia sprawę i jest kompletna cisza, no ale czy w karcie za blisko 1500 zł powinny występować takie problemy, no raczej nie płaci człowiek to i wymaga. Problem dość powszechny i ciągnie się z cewkami od gtx 970, 1060 tez cierpią na tą przypadłość miałem nadzieje ze xtreme gaming będzie wolna od tego przypadku ale niestety nie do końca. Karte kupiłem w esc. Pytanie jak wygląda zwrot towaru i zwrot pieniędzy ? wysyłam formularz ne emaila że odstępuje od umowy, po czym karte do sklepu i wciągu 14 dni maja mi zwrócić pieniądze ? Cytuj Link to post Share on other sites
MQK 702 Napisano 20 Października 2016 Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Spróbuj odvoltować kartę to czasami pomaga. Odsyłasz kartę po czym do 14dni muszą ci oddać kasę na konto. Cytuj Link to post Share on other sites
_Crypt_ 21 Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Ech te Gigabyte, wszedzie jak widze problem z cewkami to wlasnie u nich. Trzeba bylo MSI kupic A tak powaznie - odsylasz towar wg procedury zwrotu okreslonej przez sklep, kasa z reguly jest do 14 dni, ale w praktyce zwykle wczesniej. Oczywiscie tlumaczyc sie nie musisz, dlaczego zwracasz karte. Cytuj Link to post Share on other sites
michal89chz 8 Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 (edytowane) Odeslij karte albo zalej cewki goracym klejem ktory nie przewodzi pradu, mi zalanie pomoglo ale ogólnie zasada dzialania cewek polega na drganiu (druciki sie ocieraja - pisk) i z tego co mi wiadomo gwara tej ,,usterki'' nie obejmie. Edytowane 21 Października 2016 przez michal89chz Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Ech te Gigabyte, wszedzie jak widze problem z cewkami to wlasnie u nich. Trzeba bylo MSI kupic Kolega na forum tutaj ostatnio 2 karty MSI Gaming X odsyłał z powodu cewek (morele zdaje się, nie robią przy tym najmniejszego problemu). Czasami masz po prostu piszczące cewki zapisane w gwiazdach NIc już z tym nie zrobisz ... Cytuj Link to post Share on other sites
nimfek121 194 Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Ja wymieniałem siedemnaście 970 zanim trafiłem na nie piszczącą więc licz się z tym że następna też może piszczeć. W moim przypadku na szczęście pracownicy xkomu nie robili problemu i zawsze ten rozumieli powód zwrotu . Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 (edytowane) Ja wymieniałem siedemnaście 970 17 ?!?!? Z jednej firmy? Masz zacięcie. Ciekawe co oni tak naprawdę robią później z tymi kartami.... Piszcza gdzieś indziej po normalnej cenie czy outlet? Edytowane 21 Października 2016 przez kingisdead Cytuj Link to post Share on other sites
bonnydirt 72 Napisano 21 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Odeslij karte Odesłana 17 ?!?!? Z jednej firmy? Masz zacięcie. Ciekawe co oni tak naprawdę robią później z tymi kartami.... Piszcza gdzieś indziej po normalnej cenie czy outlet? Idą z powrotem do sprzedaży Ja wymieniałem siedemnaście 970 zanim trafiłem 17 ? to chyba z Pc trzeba iść do sklepu i niech cały magazyn przewalą aż trafi się dobra Trzeba bylo MSI kupic Teraz pójdę w kierunku msi, Chodź jak wynika z opini ludzi tez nie ma pewności że będzie ok. W moim przypadku na szczęście pracownicy xkomu nie robili problemu i zawsze ten rozumieli powód zwrotu . Czyli polecasz xcoma ? nie robią problemu z zwrotami i wymianami sprzętu ? Cytuj Link to post Share on other sites
nimfek121 194 Napisano 21 Października 2016 Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Z jednej firmy? Nieeee z jednej firmy nie. Z tego co pamiętam 2 EVGA, 5 MSI, 7 ASUS 3 GIGABYTE zyli polecasz xcoma ? nie robią problemu z zwrotami i wymianami sprzętu ? Ta polecam, ani razu nie miałem problemu ze zwrotem. Szczególnie fajnie że teraz u nich jest 30 dni na zwrot. Cytuj Link to post Share on other sites
smoczu 7 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Ja też polecam xkom . Zwrot bez problemu ,tylko ceny troszkę czasami wyższe . Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Z tego co pamiętam 2 EVGA, 5 MSI, 7 ASUS 3 GIGABYTE I to jest najlepsze podsumowanie całej tej dysputy o piszczących cewkach i rad w stylu "bierz kartę firmy X cewki nie piszczą na 100%" albo "tylko nie bierz karty firmy X bo cewki piszczą na 100%", które to przeważają na każdym forum. Idą z powrotem do sprzedaży Ja też polecam xkom Z drugiej strony, bez problemu przyjmują zwroty, które później sprzedają jako nowe dalej, więc jakie są szanse, że dostaniesz macany, piszczący zwrot? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jozek23 3080 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Wydaje mi się że te zwroty idą do montowanych przez nich komputerów , bo ślady na złączu PCIe pozostają i widać że karta była używana. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
mateusz31 5 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Jakby to kogoś interesowało to Palit GTX 1060 którego właśnie dostałem też piszczy. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Jakby to kogoś interesowało to Palit GTX 1060 którego właśnie dostałem też piszczy. Zostaje? Wraca? Cytuj Link to post Share on other sites
Głowa 216 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Ja to muszę mieć szczęście jak kupowałem 970 od Zotaca, cewki nie piszczały nawet przy setkach FPSów to samo teraz z 1070, również żadnego problemu Cytuj Link to post Share on other sites
DeamoNxF 7 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Piszczące Cewki to tylko kwestia przypadku, nie ma tak że X model ma na 100% piszczące cewki.. Czysta loteria i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
smoczu 7 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 I to jest najlepsze podsumowanie całej tej dysputy o piszczących cewkach i rad w stylu "bierz kartę firmy X cewki nie piszczą na 100%" albo "tylko nie bierz karty firmy X bo cewki piszczą na 100%", które to przeważają na każdym forum. Z drugiej strony, bez problemu przyjmują zwroty, które później sprzedają jako nowe dalej, więc jakie są szanse, że dostaniesz macany, piszczący zwrot? Ja zawsze dostawałem orginalnie zafoliowane Cytuj Link to post Share on other sites
mateusz31 5 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Zostaje? Wraca? Sam nie wiem, to już 3 karta i wszystkie piszczały (wcześniej MSI i Gigabyte). Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Ja zawsze dostawałem orginalnie zafoliowane Ja z kolei kupując kartę stacjonarnie dostałem karton bez foli, więc spytałem się koleżki czy to tip top. Powiedział mi, że teraz kart się nie foliuje tylko w pudełku karta jest w torebce z plombą. Na dowód pokazał mi stertę z 30/40 kart (wszystko gigabyte) i wszystkie były bez foli. Nie wiem jak inni producenci. Ja to muszę mieć szczęście Czytając ostatnio fora, wydaje się to być prawdziwą plagą, strach kupować normalnie. Sam miałem widać również sporo szczęścia, karta ani piśnie. A to była pierwsza nowa karta, którą w życiu kupiłem... szczęście amatora. Sam nie wiem, to już 3 karta i wszystkie piszczały (wcześniej MSI i Gigabyte). Jakie modele tego MSI i GGB? Cytuj Link to post Share on other sites
KotWButach2 5 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 (edytowane) Miałem dwie karty 1060 od msi, obie piszczały obie oddałem... Kolega na forum tutaj ostatnio 2 karty MSI Gaming X Dzięki za przywołanie do tablicy i pamięć . więcej w wątku: http://forum.benchmark.pl/topic/225497-ch%C5%82odzenie-msi-1060-armor-vs-msi-1060-gaming-kultura-pracy/ Ja wymieniałem siedemnaście 970 zanim trafiłem na nie piszczącą Jesteś moim bogiem wytrwałości ja po oddaniu drugiej, zapatruje się na amd ale na razie nic nie kupiłem jeszcze, czekam. Edytowane 22 Października 2016 przez KotWButach2 Cytuj Link to post Share on other sites
bonnydirt 72 Napisano 22 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Miałem dwie karty 1060 od msi, obie piszczały obie oddałem... Jesteś moim bogiem wytrwałości ja po oddaniu drugiej, zapatruje się na amd ale na razie nic nie kupiłem jeszcze, czekam. Ja możne spróbuje msi chociaż jak czytam tak ten twój temat to powoli mój entuzjazm opada do 1060 od msi Zostaje jeszcze Palit JS w obwodzie który złą kartą nie jest. Tak tylko co od tego amd wziąść.. yhh pierwszy lepszy link z coil whine dla przykładu rx 480 W tym wątku tez ludzi wypominają dużo o piszczeniu https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/4tp83t/gtx_1060_coil_whine_incidence_survey/ Cytuj Link to post Share on other sites
KotWButach2 5 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 (edytowane) pierwszy lepszy link z coil whine dla przykładu rx 480 Tak każda karta piszczy, niezależnie od producenta. Po prostu zieloni wyczerpali już mój limit zaufania i w przeszłości też problem z nimi miałem, karta spalić się wolała . Poza tym u zielonych 9XX piszczały i nic z tym nie zrobili. Szkoda że nie prowadzi się statystyk bo wiadomo AMD jest mniej chodliwa więc tym samym mniej materiałów znajdziemy na temat bugów. Z drugiej strony AMD jakoś nigdy mnie nie zawiódł. Zastanawiam się czy te słabsze modele też tak piszczą dajmy na to rx 460 czy debiutująca gtx 1050, wiem że to mniejsza wydajność ale i mniejszy pobór mocy. Ogólnie można by wiec powiedzieć że firmy ścigają się w wydajności kosztem jakości sprzętu. Ale chyba już o tym gdzieś pisałem. Edytowane 22 Października 2016 przez KotWButach2 Cytuj Link to post Share on other sites
lwses 336 Napisano 22 Października 2016 Udostępnij Napisano 22 Października 2016 Zostaje jeszcze Palit JS w obwodzie który złą kartą nie jest. Jest bardzo dobrą kartą.Nie ma to jak przepłacić za niby lepsze konstrukcje które w rzeczywistości są podobne do siebie a pózniej zwroty/wymiany x i stracony czas .SJS ma dodatkowo przewagę brak w.w problemów.Żeby nikt zle nie zrozumiał,pozostałe top modele to również dobre karty pod warunkiem,że działa jak należy,przepłacasz więc żądasz Cytuj Link to post Share on other sites
kingisdead 403 Napisano 23 Października 2016 Udostępnij Napisano 23 Października 2016 Jakby to kogoś interesowało to Palit GTX 1060 którego właśnie dostałem też piszczy. Cytuj Link to post Share on other sites
bonnydirt 72 Napisano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2016 .Żeby nikt zle nie zrozumiał,pozostałe top modele to również dobre karty pod warunkiem,że działa jak należy,przepłacasz więc żądasz I to jest najbardziej trafne podsumowanie, z którym się myślę każdy zgodzi w 100%, ktoś płaci to i wymaga produktu idealnego. Szkoda że nie prowadzi się statystyk bo wiadomo AMD jest mniej chodliwa więc tym samym mniej materiałów znajdziemy na temat bugów. Z drugiej strony AMD jakoś nigdy mnie nie zawiódł. Zastanawiam się czy te słabsze modele też tak piszczą dajmy na to rx 460 czy debiutująca gtx 1050, wiem że to mniejsza wydajność ale i mniejszy pobór mocy. Ogólnie można by wiec powiedzieć że firmy ścigają się w wydajności kosztem jakości sprzętu. Ale chyba już o tym gdzieś pisałem. To ty co w końcu, kupujesz te 2 msi piszczały , w co celujesz ? Zapewne też dotyczy to słabszych kart, ale tak jak mówisz tam jest mniejsza wydajność. Zastanawiające jest to że producenci zdają sobie sprawę że taki problem istnieje i nic z tym nie robią kolejną już generacje, skoro na rynku jest część idealnych kart które są ciche, nie piszczą to w takim razie co jest efektem tego że część kart ma piszczące cewki ? słaba jakość wykonania ? czy kiepskiej jakości podzespoły użyte przy produkcji? .. Jakby to kogoś interesowało to Palit GTX 1060 którego właśnie dostałem też piszczy. jaki model dual, JS czy SJS ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts