Skocz do zawartości

Recommended Posts

Naprawa to koszt od 25 zł w górę. Zależy na jaki wentylator wymienisz i jakiej kultury pracy oczekujesz. 

Tutaj naprawa to wymiana wentylatora.

Naturalnie gwarancji już niema na zasilacz ?

Jak będziesz rozkręcał zasilacz to odłącz go od prądu i poczekaj z 5-10 min aż całkowicie z niego prąd "zwieje" bo kondensatory będą jeszcze chwilkę trzymać.

Jaki model? 

Thermaltake litepower 600 w

Naprawa to koszt od 25 zł w górę. Zależy na jaki wentylator wymienisz i jakiej kultury pracy oczekujesz. 

Tutaj naprawa to wymiana wentylatora.

Naturalnie gwarancji już niema na zasilacz ?

Jak będziesz rozkręcał zasilacz to odłącz go od prądu i poczekaj z 5-10 min aż całkowicie z niego prąd "zwieje" bo kondensatory będą jeszcze chwilkę trzymać.

czy może mi to zepsuć podzespoły bo zamierzam kupić nową kartę graficzną gtx 1070 i boje się że coś się zepsuje :/ a wymiana zasilacza to nie mały wydatek 

Thermaltake litepower 600 w

zamierzam kupić nową kartę graficzną gtx 1070

ogólnie ta seria nie ma dobrej opinii, jakby to jeszcze był budżetowy zestaw to by uszło, ale karta za ponad 2 tys na tym zasilaczu to lekkie przegięcie ( a trzeba i resztę sprzętu doliczyć ), nie mówię tutaj o mocy 

Na moje, nie ma co tracić czasu i pieniędzy na tą jednostkę, sprzedaj, lub lepiej zanieś do piwnicy i kup coś porządnego pod gtx 1070 

ogólnie ta seria nie ma dobrej opinii, jakby to jeszcze był budżetowy zestaw to by uszło, ale karta za ponad 2 tys na tym zasilaczu to lekkie przegięcie ( a trzeba i resztę sprzętu doliczyć ), nie mówię tutaj o mocy 

Na moje, nie ma co tracić czasu i pieniędzy na tą jednostkę, sprzedaj, lub lepiej zanieś do piwnicy i kup coś porządnego pod gtx 1070 

wiem z chęcią bym tak zrobił wymiana była by najlepsza ale spłukałem się kompletnie na grafikę i obudowę 2400 poszło na to niestety nie mam na ten moment funduszy zatem potrzebny mi zamiennik np wentylator ale nie wiem na 100% czy to mi czegoś nie zniszczy niby rekomendowana moc to 500w wcześniej posiadałem msi r9 280x i amd fx-4100 a to do energooszczędnego zestawu nie należało :D teraz mam i5 4690 i w poniedziałek przychodzi gtx 1070 :D obudowę muszę zmienić bo już wczesniej miałem za mało miejsca a ta grafika jest jeszcze większa + z tego co wiem gtx 1070 ma mniejsze zużycie prądu od ms r9 280x