Kamikaze0307 0 Napisano 8 Października 2016 Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Witam od pewnego czasu mój zasilacz a raczej Wentylator na zasilaczu zaczął wydawać dziwny dźwięk jakieś harki i tak cicho klekota jak by jeśli ktoś wie jak to naprawić i ile kosztuje taka naprawa prosił bym o pomoc z góry dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
Deomortis 72 Napisano 8 Października 2016 Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Jaki model? Cytuj Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 8 Października 2016 Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Naprawa to koszt od 25 zł w górę. Zależy na jaki wentylator wymienisz i jakiej kultury pracy oczekujesz. Tutaj naprawa to wymiana wentylatora. Naturalnie gwarancji już niema na zasilacz ? Jak będziesz rozkręcał zasilacz to odłącz go od prądu i poczekaj z 5-10 min aż całkowicie z niego prąd "zwieje" bo kondensatory będą jeszcze chwilkę trzymać. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamikaze0307 0 Napisano 8 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Jaki model? Thermaltake litepower 600 w Naprawa to koszt od 25 zł w górę. Zależy na jaki wentylator wymienisz i jakiej kultury pracy oczekujesz. Tutaj naprawa to wymiana wentylatora. Naturalnie gwarancji już niema na zasilacz ? Jak będziesz rozkręcał zasilacz to odłącz go od prądu i poczekaj z 5-10 min aż całkowicie z niego prąd "zwieje" bo kondensatory będą jeszcze chwilkę trzymać. czy może mi to zepsuć podzespoły bo zamierzam kupić nową kartę graficzną gtx 1070 i boje się że coś się zepsuje a wymiana zasilacza to nie mały wydatek Cytuj Link to post Share on other sites
Deomortis 72 Napisano 8 Października 2016 Udostępnij Napisano 8 Października 2016 W porównaniu do ceny 1070 to jednak mały wydatek Jeśli wymienisz wentylator i przy okazji nie dotkniesz nic innego to co miałoby się zepsuć Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 8 Października 2016 Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Thermaltake litepower 600 w i zamierzam kupić nową kartę graficzną gtx 1070 ogólnie ta seria nie ma dobrej opinii, jakby to jeszcze był budżetowy zestaw to by uszło, ale karta za ponad 2 tys na tym zasilaczu to lekkie przegięcie ( a trzeba i resztę sprzętu doliczyć ), nie mówię tutaj o mocy Na moje, nie ma co tracić czasu i pieniędzy na tą jednostkę, sprzedaj, lub lepiej zanieś do piwnicy i kup coś porządnego pod gtx 1070 Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 8 Października 2016 Udostępnij Napisano 8 Października 2016 No zasilacz słaby fakt faktem Kamikaze0307 Jak chcesz wrzuć nagranie z bliska powiem co to jest nawet telefonem da radę bez problemu. Jeśli to na pewno wentylator to mały problem. Jak koledzy piszą zasilacz wypadało by zmienić , zalecało by się nawet. Cytuj Link to post Share on other sites
Kamikaze0307 0 Napisano 8 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2016 i ogólnie ta seria nie ma dobrej opinii, jakby to jeszcze był budżetowy zestaw to by uszło, ale karta za ponad 2 tys na tym zasilaczu to lekkie przegięcie ( a trzeba i resztę sprzętu doliczyć ), nie mówię tutaj o mocy Na moje, nie ma co tracić czasu i pieniędzy na tą jednostkę, sprzedaj, lub lepiej zanieś do piwnicy i kup coś porządnego pod gtx 1070 wiem z chęcią bym tak zrobił wymiana była by najlepsza ale spłukałem się kompletnie na grafikę i obudowę 2400 poszło na to niestety nie mam na ten moment funduszy zatem potrzebny mi zamiennik np wentylator ale nie wiem na 100% czy to mi czegoś nie zniszczy niby rekomendowana moc to 500w wcześniej posiadałem msi r9 280x i amd fx-4100 a to do energooszczędnego zestawu nie należało teraz mam i5 4690 i w poniedziałek przychodzi gtx 1070 obudowę muszę zmienić bo już wczesniej miałem za mało miejsca a ta grafika jest jeszcze większa + z tego co wiem gtx 1070 ma mniejsze zużycie prądu od ms r9 280x Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts