duty37 0 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Witam, posiadam płytę główną Z68MX-UD2H-B3 Gigabyte z integrowana kartą dżwiękową NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM) zakupiłem dobrę słuchawki ( mam nadzięję ) i podłaczyłem najpierw bezpośrednio do wyjść karty z tyłu kompa. Dżwięk nie był za głośny nawet wydaje mi się że spokojnie mógłby być głośniejszy a przy tym był stłumiony z dobrymi basami generalnie nie jest żle tylko cicho. Moja obudowa posiada tez wyjscia dzwiekowe z boku kompa i po podłaczeniu do nich dzwek jest o wiele głosniejszy ok ale tez z duzą przewagą wysokich tonów. Dlaczego tak sie dzieje i które teoretycznie wyjscia bardziej oddają dzwiek "realny"? Cytuj Link to post Share on other sites
domi675 30 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Ja bym to wytłumaczył tak: Masz dwie rzeczy odpowiadające za dźwięk w kompie: Zintegrowaną kartę dźwiękową: 7:1 HD Audio Realtek ALC889 oraz Jakiś procesor dźwięku na karcie graficznej od nVidii. Najprawdopodobniej jedna "obsługuje" tylne gniazda w kompie a druga te z boku, dlatego dźwięk jest różny. Cytuj Link to post Share on other sites
chrisplbw 407 Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 Kliknij prawym przyciskiem myszy na Głośniku koło Zegara w prawym dolnym rogu ekranu i pobaw się opcjach. Może inne źródło jest po prostu wyciszone. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość paprykarz Napisano 7 Października 2016 Udostępnij Napisano 7 Października 2016 (edytowane) Kuźwa słabo mi się robi jak czytam to forum czasem. Uprzedzam że nie jest to wycieczka personalna do kogokolwiek ale: 1. Co to kuźwa jest ten ALC889 http://www.realtek.com.tw/products/productsView.aspx?Conn=4&Langid=1&Level=5&PFid=28&ProdID=173 Chcesz wiedzieć więcej na ten temat poczytaj jakieś Googlowe wyniki. 2. Co to jest ten kuźwa Gigabyte http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3854#sp 3. Co tam kuźwa można podpiąć 6 x audio jacks (Center/Subwoofer Speaker Out/Rear Speaker Out/Side Speaker Out/Line In/Line Out/Microphone)źrodło kuźwa ten szajs z punktu 2 Oczekuszesz jakiegoś HI_FI_DUPER_Audio dzwoń do gigabyte bo ja tam Headphones które usilnie podłączasz nie widze. Idę spać Pozdrawiam Edit. Zanim pójdę spać sprawdź sobie co daje front audio z płyty. Pewnie kuźwa tam słuchawki się podpina i dźwiek jest wypasiony po brzegi. Edytowane 7 Października 2016 przez paprykarz Cytuj Link to post Share on other sites
duty37 0 Napisano 7 Października 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2016 (edytowane) Ja też uprzedzam że nie jest to wycieczka personalna do kogokolwiek ale: jeśli nie chcesz dyskutować - nie dyskutuj jeśli nie chcesz wyjaśniaj - nie wyjaśniaj Z całym szacunkiem nikt tu nie wchodzi po poradę "Chcesz wiedzieć więcej na ten temat poczytaj jakieś Googlowe wyniki." Edytowane 7 Października 2016 przez duty37 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts