Skocz do zawartości

Zakup GTX1070

Recommended Posts

Witam, ostatnio udało mi się uzbierać ok. 1100 zł na nową grafikę. Tylko nwm, który model wybrać :/

-Kiedy dokonujesz zakupu i jaką kwotą dysponujesz: Jak najszybciej ; ~2100zł,

-Zastosowanie: Gry takie jak : cs go, battlefield 4,1 oraz GTA V,

-Model i moc zasilacza: XFX TS550W

-Reszta specyfikacji komputera i7 3770k @O/C 4.5GHz with SPC Grandis, MSI Z77A-G43, Kingstone HyperX 8GB (2x4GB) 1600Mhz CL9, SPC M35W

-Rozdzielczość monitora w której grasz! 1920x1080 144Hz

-Dodatkowe wymogi: Cisza i dobra wydajność.

Mam też nurtujące mnie pytanie, czy palit gtx1070 w wersji super jetstream ma też ograniczony potencjał o/c jak wersja jetstream ?

Edytowane przez PanPP

Szczerze polecam Palita, super jakość wykonania, karta wydaje się solidna, jest dla mnie całkowicie nie słyszalna, ogromny radiotor robi robotę i czasem nawet podczas gry wentyle nie muszą ruszać. Za tę cenę możesz brać śmiało bo np. do MSI musisz dopłacić 200, a oferuje praktycznie to samo. Z ograniczeniem potencjału do OC to rozchodzi się o to, że JetStreamy, nie ważne który mają ograniczone podbicie napięcia do jakiejś tam wartości, wersja Gamerock bodajże ma inny bios i nie ma tam takiego limitu :D

Edytowane przez Głowa

Mam tą wersje palita. Cicha, wydajna, bez oc najwyższe taktowanie 2012mhz, temperatura dochodziła max do 65 stopni. W oc się trochę bawiłem ale rezultat jak z każdym innym 1070. Do 2,1 na spokojnie dasz rade jak tylko będziesz miał czas i chęci na zabawe. Ja jak się bawiłem dałem tylko 50 na rdzeń. Ale wróciłem do fabrycznych ustawień bo szczerze nie widzę sensu oc w tym momencie. Doom na ultra w 1440p 120fpsów.

Niestety musiałem zablokować fps bo podczas ładowania gier cewki mi piszczały. Nie ma tego problemu podczas grania czy też pracy na pulpicie. Tylko gdy karta osiągnie wysoki fps. Jeżeli chodzi o chłodzenie jest ciche. Dopiero przy wentylatorach na 50% coś usłyszymy.

mam co prawda zwykłego jetstreama i polecam jak najbardziej. max 60'C po kilku godzinach w wiedźminie(nie mam zablokowanych fps bo mam monitor 144hz więc karta działała na 100%) i dopiero wtedy jest lekki szum wentylatorów.cewki nie piszczą i do tego jak się sprzeda te gearsy(mnie absolutnie nie interesują) to przelicznik wydajność/cena jest super.

nie wiem jak giguś ale powtarzam zotac 1070 amp extreme jest cichy; sprawdziłem jeszcze raz w fireskrike, i max temp 65C, obroty wentylatorów w porywach 1300 (średnio ok. 1000); to co tu ma ryczeć?

obudowa nanoxia ds 5, wentylatory skręcone na minimum

Edytowane przez vidio