Skocz do zawartości

Większa alternatywa dla Fractal Design Define R5

Recommended Posts

Hej. Od pewnego czasu jestem szczęśliwym posiadaczem R5. Niestety wziąłem się za lc i mi się niestety nie mieszczą chodnica na przodzie 280 i klatka na dyski (obok zasilacza się nie zmieści - kable). Zastanawiam się więc jaką inną obudowę mógłbym kupić. Musi być czarna i klasyczna. Koniecznie wyciszana. Jest coś co spełniłoby moje wymagania?

Dziena :-D

Heh, ta pierwsza nawet podobna do mojej... Czy jest opcja demontażu tego koszyka na dysk z dołu? Jest też opcja zamontowania 2-ego? I jeszcze jedno... Jakie wentylatory są tam w standardzie? Dali by się je wykorzystać przy lc?

Co do ceny to najchętniej poniżej 1000 - najlepiej do okolic 700, ale jak warto dopłacić to się dopłaci...

Jeszcze dodam kila rzeczy:

Obudowa powinna być koniecznie bez okna (i tak stoi koło biuro, że ledwo ją widać...)

Musi być koniecznie mocno wyciszona

Najlepiej jak by na przód weszło 420, tak samo na top i może jeszcze coś do piwniczki (widziałem na yt)

Fajnie by było, gdyby nie było zatok 5,25 (nie używam a mnie mierzi)...

@Pankracy666, po co wersje pro ?  ładowarka i podświetlenie aż takiej różnicy nie robi. 

Chłodzenie wodne w 90% robi się głównie właśnie pod wygląd a dzięki podświetleniu wygląda rewelacyjnie wieczorem :). Ładowarka indukcyjna to również super sprawa tym bardziej, że masz ją cały czas pod "ręką" gdy siadasz do komputera.  

Kolejna rzecz brak okna i wykwintne chłodzenie wodne to bez sens. 

Obudowa powinna być koniecznie bez okna (i tak stoi koło biuro, że ledwo ją widać...)

Do tego okno pogarsza właściwości wyciszające obudowy. 

Oraz nie wszyscy robią WC dla wyglądu, jest masa ludzi, co robi WC dla temperatur. 

Komputer ma działać, nie wyglądać.