Skocz do zawartości

LG GT540 Swift - opinie etc.

Recommended Posts

Jeżeli ktoś posiada owy telefon to niech napisze coś o nim.

Interesuje mnie:

- szybkość działania

- dotyk

- gps (jak działa, co trzeba wgrać) oraz wi-fi

- jak przegląda się na nim internet (czy można wgrać operę?)

- jakie popularne formaty odtwarza?

Starajcie się odpisywać jak najszybciej bo jutro rano przedłużam umowę i w sumie jest to jedyny sensowny model.

Z góry dziękuje :/

Szybkość działania jest dobra

IMO gorzej z dotykiem przez co nie za dobrze przegląda się internet. Można wgrać Opere

GPS też jest ok obecnie najlepszą navi jest Sygic

Obsługuje następujące formaty - wideo: MP4, DivX, H.264, H.263, WMV AAC, AAC+, eAAC+, WMA, WAV dzwięk: AAC, AAC+, eAAC+, WMA, WAV, MP3

Jakie jeszcze masz tel. do wyboru

Bierz, bo i tak nie masz żadnego wyboru :)

1.Jest szybki, są modyfikacje

2.Używałem przez 5 minut, i to dawno, ale zdaję mi się że chodzi prawie jak pojemnościówka. Tylko nie ma MT...

4.To jest Android - wszystko możesz wgrać :/

5.Tak jak wyżej, niektóre programy nawet FLAC odtwarzają :)

Bierz, bo i tak nie masz żadnego wyboru

Skąd wiedziałeś? :)

Szczerze to nie mam żadnego wyboru i nie planowałem przedłużania umowy ale dzisiaj zadzwoniła babka i mogę mieć tego fona za małe pieniądze więc nawet jeśli mi się nie spodoba to go sprzedam.

Dzięki za opinie :/ Zobaczę jeszcze filmiki na YT i chyba go wezmę.

aa magia :/

Miałem identyczną sytuację - w Erze. Do wyboru GT540, i5800 i cała masa avilli i innych gówien

Chciałem i5700, ale już nie było bo wszedł gorszy następca(o.O), a w LG mnie trochę zniesmaczył brak MT i budowa podobna do KU990 z niemiłymi wspomnieniami :)

Zrobiłem błąd biorąc i5800, ale co tam. Sprzedam go i kupuję Omnię2, ZTE Blade albo i5700

Telefon jest już u mnie więc pora na kolejne pytania :D

1) Skąd pobrać te cały sygic i mapę Polski do niego?

2) Jest jakiś dobry odtwarzacz muzyki czy ten standardowy mi wystarczy?

3) Na jakiej zasadzie działa Market? Trzeba mieć pakiet internetowy (bo bez wychodzi drogo korzystanie z www)?

No i na razie tyle lecz nie koniec moich pytań.

Telefon jest już u mnie więc pora na kolejne pytania

1) Skąd pobrać te cały sygic i mapę Polski do niego?

2) Jest jakiś dobry odtwarzacz muzyki czy ten standardowy mi wystarczy?

3) Na jakiej zasadzie działa Market? Trzeba mieć pakiet internetowy (bo bez wychodzi drogo korzystanie z www)?

No i na razie tyle lecz nie koniec moich pytań.

1.Nie próbowałem

2.Ja polecam Mortplayer a do video MvideoPlayer (odtwarza napisy txt jako jeden z niewielu.)

3.Możesz bez obaw ściągać z marketu przez domową Wifi.

Od razu parę porad:

W celu uniknięcia nieprzewidzianych opłat za pakiety zainstaluj mini aplikacje APN on off i widget do kompletu. Jednym kliknięciem ikonki odcinasz/włączasz internet (poza Wifi ta działa zawsze)

Instalacja Open Advanced Task Killer zalecana. Szybkim ruchem zwalniasz pamięć a do tego niektóre aplikacje (gry itp) potrafią siedzieć dalej w pamięci pomimo ich wyłączenia. (kiedyś angry birds odtwarzał mi nawet muzyczkę w tle non stop;) )

Upgrade do androida 2.0 bardziej niż zalecany. Efekty zdumiewające.

Upgrade do androida 2.0 bardziej niż zalecany. Efekty zdumiewające.

Do 2.1 a nie 2.0

Instalacja Open Advanced Task Killer zalecana. Szybkim ruchem zwalniasz pamięć a do tego niektóre aplikacje (gry itp) potrafią siedzieć dalej w pamięci pomimo ich wyłączenia. (kiedyś angry birds odtwarzał mi nawet muzyczkę w tle non stop;) )

Nie powinno się używać Task Killerów, Android sam sobie z tym świetnie radzi, chyba że występują problemy z jakąś aplikacją to wtedy można wymusić jej zamknięcie

Nie powinno się używać Task Killerów

Jakieś argumenty?

Ja przy paru aplikacjach w tle (włączonych oczywiście poza moją kontrolą jak SNS, Czasoumlacz, itp) mam około 22m wolnego. Po zabiciu w/w pamięci wolnej mam 48 i wyraźnie szybszą pracę telefonu.

Nie wiem czy android tak sobie świetnie radzi, gdy po wyjściu z programów dalej siedzą one w systemie. Może to i wygodne(szybsze ponowne uruchomienie) w przypadku telefonów z wyższej półki ale nie na tym modelu

No właśnie mam już wszystko gotowe do update na 2.1 ale czytałem gdzieś coś o jakiś root'ach. Co to jest w ogóle? Bo po aktualizacji znika podobno.

Co do obsługi i programów to już wszystko ogarnąłem i wiem co i jak. Chcę zrobić tego update bo na Anda 1.6 jest b. mało ciekawych programów.

EDIT: Telefon mam z plusa więc jeśli wgram brandowanego rom'a od plusa to nie utracę gwarancji, tak?

EDIT: Telefon mam z plusa więc jeśli wgram brandowanego rom'a od plusa to nie utracę gwarancji, tak?

Nie utracisz gwarancji (jakim sposobem chcesz zrobić update?)

Co do root'a http://wiki.android.com.pl/wiki/Root

@CougarV6

Tu masz wyjaśnione co i jak z tymi Task killerami http://androidguru.pl/2010/10/dowiedz-sie-dlaczego-nie-potrzebujesz-task-killerow/

jakim sposobem chcesz zrobić update

http://www.youtube.com/watch?v=q0Fcl9Clh6w&feature=player_embedded

Czy lepiej przez LG Mobile support tool? Mam już ściągniętego ROM'a (czwarty od góry, patrz link) i wolałbym przez KDZ.

http://forum.android.com.pl/f198/aktual ... est-27751/

EDIT: a czy ten root jest konieczny? Mi chodzi tylko o to żeby mieć gps, kilka fajnych programów i żeby nie było problemów z fonem.

Root jest jak administrator, nie masz roota czyli masz dostęp do wszystkich funkcji, lecz nie możesz usunąć sobie czegoś tam z systemu(np. jakieś aplikacje od op'a, czy facebook itd.)

Przy takiej ilości pamięci, użycie task killera jest nawet czasem wskazane. Ja mam podobnie np. w Quake3, po wyrzuceniu programów nim, mam ~150MB wolnego i chodzi szybciej niż na zapchanym 20MB