matej 63 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Jeżeli ktoś posiada owy telefon to niech napisze coś o nim. Interesuje mnie: - szybkość działania - dotyk - gps (jak działa, co trzeba wgrać) oraz wi-fi - jak przegląda się na nim internet (czy można wgrać operę?) - jakie popularne formaty odtwarza? Starajcie się odpisywać jak najszybciej bo jutro rano przedłużam umowę i w sumie jest to jedyny sensowny model. Z góry dziękuje Cytuj Link to post Share on other sites
bioly1987 62 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Szybkość działania jest dobra IMO gorzej z dotykiem przez co nie za dobrze przegląda się internet. Można wgrać Opere GPS też jest ok obecnie najlepszą navi jest Sygic Obsługuje następujące formaty - wideo: MP4, DivX, H.264, H.263, WMV AAC, AAC+, eAAC+, WMA, WAV dzwięk: AAC, AAC+, eAAC+, WMA, WAV, MP3 Jakie jeszcze masz tel. do wyboru Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Bierz, bo i tak nie masz żadnego wyboru 1.Jest szybki, są modyfikacje 2.Używałem przez 5 minut, i to dawno, ale zdaję mi się że chodzi prawie jak pojemnościówka. Tylko nie ma MT... 4.To jest Android - wszystko możesz wgrać 5.Tak jak wyżej, niektóre programy nawet FLAC odtwarzają Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Bierz, bo i tak nie masz żadnego wyboruSkąd wiedziałeś? Szczerze to nie mam żadnego wyboru i nie planowałem przedłużania umowy ale dzisiaj zadzwoniła babka i mogę mieć tego fona za małe pieniądze więc nawet jeśli mi się nie spodoba to go sprzedam. Dzięki za opinie Zobaczę jeszcze filmiki na YT i chyba go wezmę. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 aa magia Miałem identyczną sytuację - w Erze. Do wyboru GT540, i5800 i cała masa avilli i innych gówien Chciałem i5700, ale już nie było bo wszedł gorszy następca(o.O), a w LG mnie trochę zniesmaczył brak MT i budowa podobna do KU990 z niemiłymi wspomnieniami Zrobiłem błąd biorąc i5800, ale co tam. Sprzedam go i kupuję Omnię2, ZTE Blade albo i5700 Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 No ja właśnie też mam do wyboru jeszcze i5800 ale jest dużo droższy więc odpada. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 21 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 Telefon jest już u mnie więc pora na kolejne pytania 1) Skąd pobrać te cały sygic i mapę Polski do niego? 2) Jest jakiś dobry odtwarzacz muzyki czy ten standardowy mi wystarczy? 3) Na jakiej zasadzie działa Market? Trzeba mieć pakiet internetowy (bo bez wychodzi drogo korzystanie z www)? No i na razie tyle lecz nie koniec moich pytań. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2011 1/ Teraz jest Aura, czyli ich nowa navi. Do kupienia w markecie or PM me... 2/ Polecam PowerAMP, świetny equalizer, też płatny j/w 3/ Użyj WIFI, bo przez operatora się nie wypłacisz z rachunkiem I przydałby się pakiet internetowy, a teraz jak masz go nowego to nawet większy. Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Telefon jest już u mnie więc pora na kolejne pytania 1) Skąd pobrać te cały sygic i mapę Polski do niego? 2) Jest jakiś dobry odtwarzacz muzyki czy ten standardowy mi wystarczy? 3) Na jakiej zasadzie działa Market? Trzeba mieć pakiet internetowy (bo bez wychodzi drogo korzystanie z www)? No i na razie tyle lecz nie koniec moich pytań. 1.Nie próbowałem 2.Ja polecam Mortplayer a do video MvideoPlayer (odtwarza napisy txt jako jeden z niewielu.) 3.Możesz bez obaw ściągać z marketu przez domową Wifi. Od razu parę porad: W celu uniknięcia nieprzewidzianych opłat za pakiety zainstaluj mini aplikacje APN on off i widget do kompletu. Jednym kliknięciem ikonki odcinasz/włączasz internet (poza Wifi ta działa zawsze) Instalacja Open Advanced Task Killer zalecana. Szybkim ruchem zwalniasz pamięć a do tego niektóre aplikacje (gry itp) potrafią siedzieć dalej w pamięci pomimo ich wyłączenia. (kiedyś angry birds odtwarzał mi nawet muzyczkę w tle non stop;) ) Upgrade do androida 2.0 bardziej niż zalecany. Efekty zdumiewające. Cytuj Link to post Share on other sites
bioly1987 62 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Upgrade do androida 2.0 bardziej niż zalecany. Efekty zdumiewające.Do 2.1 a nie 2.0 Instalacja Open Advanced Task Killer zalecana. Szybkim ruchem zwalniasz pamięć a do tego niektóre aplikacje (gry itp) potrafią siedzieć dalej w pamięci pomimo ich wyłączenia. (kiedyś angry birds odtwarzał mi nawet muzyczkę w tle non stop;) )Nie powinno się używać Task Killerów, Android sam sobie z tym świetnie radzi, chyba że występują problemy z jakąś aplikacją to wtedy można wymusić jej zamknięcie Cytuj Link to post Share on other sites
CougarV6 14 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Nie powinno się używać Task Killerów Jakieś argumenty? Ja przy paru aplikacjach w tle (włączonych oczywiście poza moją kontrolą jak SNS, Czasoumlacz, itp) mam około 22m wolnego. Po zabiciu w/w pamięci wolnej mam 48 i wyraźnie szybszą pracę telefonu. Nie wiem czy android tak sobie świetnie radzi, gdy po wyjściu z programów dalej siedzą one w systemie. Może to i wygodne(szybsze ponowne uruchomienie) w przypadku telefonów z wyższej półki ale nie na tym modelu Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 No właśnie mam już wszystko gotowe do update na 2.1 ale czytałem gdzieś coś o jakiś root'ach. Co to jest w ogóle? Bo po aktualizacji znika podobno. Co do obsługi i programów to już wszystko ogarnąłem i wiem co i jak. Chcę zrobić tego update bo na Anda 1.6 jest b. mało ciekawych programów. EDIT: Telefon mam z plusa więc jeśli wgram brandowanego rom'a od plusa to nie utracę gwarancji, tak? Cytuj Link to post Share on other sites
bioly1987 62 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 EDIT: Telefon mam z plusa więc jeśli wgram brandowanego rom'a od plusa to nie utracę gwarancji, tak?Nie utracisz gwarancji (jakim sposobem chcesz zrobić update?) Co do root'a http://wiki.android.com.pl/wiki/Root @CougarV6 Tu masz wyjaśnione co i jak z tymi Task killerami http://androidguru.pl/2010/10/dowiedz-sie-dlaczego-nie-potrzebujesz-task-killerow/ Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 jakim sposobem chcesz zrobić update http://www.youtube.com/watch?v=q0Fcl9Clh6w&feature=player_embedded Czy lepiej przez LG Mobile support tool? Mam już ściągniętego ROM'a (czwarty od góry, patrz link) i wolałbym przez KDZ. http://forum.android.com.pl/f198/aktual ... est-27751/ EDIT: a czy ten root jest konieczny? Mi chodzi tylko o to żeby mieć gps, kilka fajnych programów i żeby nie było problemów z fonem. Cytuj Link to post Share on other sites
bioly1987 62 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Ja wgrywałem niebrandowany przez KDZ, ale jeśli chcesz wgrać brandowany to lepiej chyba oficjalną metodą Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Root jest jak administrator, nie masz roota czyli masz dostęp do wszystkich funkcji, lecz nie możesz usunąć sobie czegoś tam z systemu(np. jakieś aplikacje od op'a, czy facebook itd.) Przy takiej ilości pamięci, użycie task killera jest nawet czasem wskazane. Ja mam podobnie np. w Quake3, po wyrzuceniu programów nim, mam ~150MB wolnego i chodzi szybciej niż na zapchanym 20MB Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 22 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Update już za mną Teraz będę wgrywał, bawił się itd. Pewnie jutro nie będę mógł wytrzymać i zrobię tego root'a BTW Dzięki chłopaki za odp. Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Ja od siebie dodam jedynie że dotyk jest baaaardzo słaby. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 23 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2011 Dla mnie jak na oporowy wyświetlacz jest dobrze. Ale przed aktualizacją Androida było nieco lepiej. Cytuj Link to post Share on other sites
matej 63 Napisano 28 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 No i jest kolejna sprawa. Trzeba mi słuchawki. Myślę nad Philipsa]'ami SHE9503. Co o nich myślicie? Niestety nie mam możliwości odsłuchu i jedynie mogę się opierać na opiniach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts