Michur 76 Napisano 24 Września 2016 Udostępnij Napisano 24 Września 2016 (edytowane) Cześć Poszukuję myszy bezprzewodowej, która będzie użytkowana w odległości 5-6 m od komputera. Mysz ma służyć głównie do przeglądania neta oraz niedzielnego grania. Początkowo byłem zdecydowany na Logitech MX Master ponieważ zapewnia zasięg do 10m i ma dość długi czas pracy na ładowaniu, niestety podobno nie nadaje się do gier. Następnie wziąłem pod uwagę Logitech g700s ale tu z kolei jest problem z bardzo krótkim czasem pracy na aku. W końcu poczytałem o Logitech G 602 i była by to mysz prawie idealna gdyby nie ten nieszczęsny zasięg 3m. W przypadku tej myszki mocno rozważam podciągnięcie kabla USB pod kanapę tak by wcisnąć nadajnk możliwie blisko. Pytanie tylko jak to będzie działać i czy będzie. Kiedyś próbowałem podobnych rozwiązań (odległość 4m) i padały wejścia USB w płycie. Może macie Panowie jakieś propozycje innej myszy do ok. 300zł (poza firmą Razer która wypuszcza buble w postaci mojej poprzedniej myszy). Wiem że jest jeszcze Gygabyte M9 ale nie znam opinii na temat myszy tej firmy. Szukałem również coś z Corsair tak polecanego na forum ale oni chyba nie robią bezprzewodowych myszy. Z góry dziękuję za wszelka pomoc. Edytowane 24 Września 2016 przez Michur Cytuj Link to post Share on other sites
vidio 19 Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Mam Logi G700s i faktycznie czas pracy na aku jest dosyć krótki. U mnie temat załatwia ładowarka i 5 aku (eneloop), jeden używam 4 się ładują i wystarcza na ponad tydzień komfortowej pracy. Swoją drogą myszka jest świetna, jedyne obawy akie mam to potencjalny dwuklik. Przeżyłem to własnej skórze, poprzednio zużyłem 2 myszki logitecha G700, w obu po jakimś czasie pojawił się ten problem. Cytuj Link to post Share on other sites
sebos80 29 Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Mam g700, i tak jak vidio powiedział trzeba, mieć troche akumulatorków do rotacji. Gigabyte m9 kupiłem ojcu kiedyś, i sobie ją chwili, bardzo długa praca na akumulatorkach ( ma miejsce na dwa). Z tego co sam nią trochę pomachałem, to podobały mi się użyte materiały, są przyjemne w dotyku i ręka się nie ślizga. Minusem lub zaletą może być duży rozmiar, zależy w jaki rozmiar myszy celujesz. Dodatkowo musz pracuje na każdej powierzchni, i chyba tak jest bo jeszcze problemu z nią ojciec nie mial, a używa jej w różnych miejscach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts