Skocz do zawartości

Komputer PC do Grania | i5-4670k | GTX 770 | 8 GB Ram | Gwarancja | SUPER CICHY|

Recommended Posts

Witam, 

Mam na sprzedaż mój obecny komputer. Przy jego składaniu priorytetem była cisza, lecz nie zapomniałem też o wydajności. Dzięki temu jest to maszyna super cicha podczas prac biurowych, przeglądania internetu itd, a jednocześnie wydajna w grach. 

Link do allegro (tam wszystko ładnie opisałem): http://allegro.pl/komputer-gamingowy-i5-4670k-gtx770-super-cichy-i6495964714.html

Cena: 2999 zł (do drobnej negocjacji)

http://allegro.pl/komputer-gamingowy-i5-4670k-gtx770-super-cichy-i6534664707.html

Edytowane przez Nowaj
Nowa aukcja

3000 zł za używany zestaw z 770-tką i WD Green i nazwanie tego "Super Cena" to kpina i na dobrą sprawę oszustwo. Za taką kasę można złożyć z nowych części kompa z i5K i 970-tką lub z zablokowaną i5-tką i GTX'em 1060.

Nie bierzesz pod uwagę reszty podzespołów. Półpasywny zasilacz z certyfikatem gold, topowa płyta główna, spory cooler cpu, bardzo dobra obudowa.

Oczywiście można w tej cenie dostać i5 + gtx970, lecz kosztem wszystkich innych części. Będzie wtedy komputer wydajny do gier, lecz słaby do użytkowania.

topowa płyta główna

Topowa to ona nie jest.

spory cooler cpu

Macho to raczej standard w przypadku i5K.

lecz kosztem wszystkich innych części

Nie. Za taką cenę można spokojnie złożyć zrównoważony zestaw z nowych części z 970-tką i SSD. Zestaw z 1060 wymagałby niewielkiego przycięcia na pozostałych podzespołach. Mowa cały czas o nowych gratach, a nie o używkach.

słaby do użytkowania

No nie bardzo. WD Green jako dysk systemowy to dosłownie najgorsza rzecz pod słońcem, więc każdy komp z lepszym dyskiem będzie w codziennym użytkowaniu zdecydowanie bardziej przyjazny. 

Lepiej nie wystawiaj tego na forach, po prostu alledrogo i olx, bo spotkasz się tylko z krytyką, jest po prostu za drogi- na tym forum. Dla przykładu:

CPU - ok. 900zł

Mobo: max 250-300zł

HDD - ok.100zł

GPU - ok.500zł

RAM - ok.120zł

Zasilacz - max 400zł

Obudowa ok.100-150zł

Chłodzenie CPU -ok.120zł

Więcej raczej nie ugrasz na tych częściach.

Procek - 800-820 zł MAX - końcówka gwarancji... na allegro wisi 4690k (a nie jak ta grzała 4670k!) z 35 m. gwar za 940 i nikt nie bierze.

Płyta - 250 zł i to trzeba mieć szczęście za 350 zł mamy już MSI Z97-G43

Dysk - 90 zł jak znajdzie się chętny... niestety green demonem prędkości nie jest

Karta - 450 zł (wszystkie po wyżej ten ceny wiszą na allegro)

Ram - 100-110 zł

Zasilacz - 250-300 zł (za 450 zł jest NOWY RM650X z 10 lat gwar.)

Obudowa - 150 zł

Chłodzenie - 120 zł

Wychodzi około 2300 zł, jeżeli sprzęt pójdzie za 2500 zł sprzedający może być z siebie dumny.

Zobaczę czy się sprzeda jako całość.

@ Pankracy666 Zaniżyłeś wartość kilku części. Moja płyta główna jest dużo lepsza od tej MSI, a dodatkowo jest wyjątkowo kompatybilna z systemem MacOS, i za 400 zł pójdzie na forum hamaców

Karta - najtańsza MSI jest za 600 zł w kup teraz, a w licytacji obecnie 480 zł i jeden dzień do końca. 550 zł spokojnie jest warta.

Mój starszy zasilacz jest paradoksalnie wyższym modelem od tego danego przez ciebie, gdyż ma funkcjonalność "Corsair Link" która obecnie jest zarezerwowana dla droższej serii "i". 

No i obudowa spokojnie za 250 zł się sprzeda.

W sumie części są warte jakieś 2700 - 2800 zł. A sprzedaje w całości za 3000, gdyż sporo się namęczyłem żeby ustawić wszystkie wiatraki w tryb półpasywny, i ogólnie bardzo dobrze razem komputer współgra. Do tego był regularnie czyszczony, więc sporo nowemu kupującemu posłuży.

Zobaczę czy się sprzeda jako całość.

@ Pankracy666 Zaniżyłeś wartość kilku części. Moja płyta główna jest dużo lepsza od tej MSI, a dodatkowo jest wyjątkowo kompatybilna z systemem MacOS, i za 400 zł pójdzie na forum hamaców

Karta - najtańsza MSI jest za 600 zł w kup teraz, a w licytacji obecnie 480 zł i jeden dzień do końca. 550 zł spokojnie jest warta.

Mój starszy zasilacz jest paradoksalnie wyższym modelem od tego danego przez ciebie, gdyż ma funkcjonalność "Corsair Link" która obecnie jest zarezerwowana dla droższej serii "i". 

No i obudowa spokojnie za 250 zł się sprzeda.

W sumie części są warte jakieś 2700 - 2800 zł. A sprzedaje w całości za 3000, gdyż sporo się namęczyłem żeby ustawić wszystkie wiatraki w tryb półpasywny, i ogólnie bardzo dobrze razem komputer współgra. Do tego był regularnie czyszczony, więc sporo nowemu kupującemu posłuży.

Ja na prawdę nie chciałem być złośliwy, jeżeli tak to odebrałeś to uwierz mi, że tak nie było.

Po prostu +/- orientuje się w cenach co za ile idzie. Próbuj na allegro może Ci się uda....

W sumie części są warte jakieś 2700 - 2800 zł. .

Nie masz racji.Twoje części są tyle warte ile ktoś za nie zapłaci.Jeżeli zapłaci za nie 3000 zł. to są warte 3000 zł. jeżeli będziesz miał chętnego za 2000 zł. to są warte 2000 zł.Mógłbyś napisać że ten komputer jest wart nawet 20.000 zł.I co z tego jak byś go za tę cenę nie sprzedał.I co?Nadal wart by był 20.000 zł?