Lightning 61 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Tak jak w temacie - nie mogę sobie w spokoju obejrzeć żadnego filmu online (m. in. "dr House") ponieważ co ok. 2 minuty przestaje się on buferować/ładować i bez odświeżenia już nie ruszy ani o sekundę - testowałem na kilku stronach z serialami i wszędzie mam to samo. Ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązane tego problemu? Kiedyś tego jakoś nie miałem. Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Za każdym razem korzystasz z tego samego playera? MegaVideo? Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Za każdym razem korzystasz z tego samego playera? MegaVideo? Jeśli znasz inny to podaj nazwę (który polecasz) (i co z nim zrobić) Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Problem dalej nie rozwiązany... ma ktoś jakiś pomysł? Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Ja również korzystam ze stron z filmami online i nie mam takich problemów o których piszesz, neta mam od Orange na linii tepsy. Z kolei moja dziewczyna ma neo i miewa problemy z buforowaniem się filmów. Może to po prostu wina dostawcy albo samego łącza? firewall nie blokuje Ci stron z filmami? Może skanuje zawartość? Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Zwiększ ilość cache dla przeglądarki.(firefox) Narzędzia>Opcje>Zaawansowane>Sieć Ja mam 300MB. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 @WaxYL może mieć rację. U mnie jest 1024 MB. Żadnych "lag-ów". Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 @WaxYL może mieć rację. U mnie jest 1024 MB. Żadnych "lag-ów".to lub pingowanie strony, nic innego nie może, ostatecznie brak miejsca na partycji windowsowej Opisz to dokładnie, dochodzi do połowy filmu czy od razu na starcie ?? bo jak na starcie to jest problem z internetem/pingami ( tak zwanym odbieraniem pakietów ) Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 www.pingtest.net Wykonaj i daj znać czy gubi pakiety. Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Zaraz wszystko sprawdzę http://zapodaj.net/images/c55bfbb1e2b5.jpg Co wy na to? (ładował mi się wtedy jeden odcinek). edycja Jest tak - zwiększyłem ilość cache dla przeglądarki i prawdę mówiąc transfer przestał się urywać (do tej pory bez względu czy zacząłem oglądać film od pierwszej lub trzydziestej pierwszej minuty po 1-2 min. transfer pokazywał, że film jest naładowany, a mogłem obejrzeć ok. 1 min. filmu - nie dało się przewijać). Tak więc część problemu rozwiązana (będą "nagrody" ). Niestety nadal filmy ładują się bardzo powoli co jest dziwne, ponieważ jeszcze miesiąc temu nawet wieczorem / w nocy ładowały się co najmniej dwukrotnie szybciej (na laptopie - korzystam w Wi-Fi - mam livebox tp). Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Cytuj Link to post Share on other sites
Jozio 28 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Zaraz wszystko sprawdzę http://zapodaj.net/images/c55bfbb1e2b5.jpg Co wy na to? (ładował mi się wtedy jeden odcinek). edycja Jest tak - zwiększyłem ilość cache dla przeglądarki i prawdę mówiąc transfer przestał się urywać (do tej pory bez względu czy zacząłem oglądać film od pierwszej lub trzydziestej pierwszej minuty po 1-2 min. transfer pokazywał, że film jest naładowany, a mogłem obejrzeć ok. 1 min. filmu - nie dało się przewijać). Tak więc część problemu rozwiązana (będą "nagrody" ). Niestety nadal filmy ładują się bardzo powoli co jest dziwne, ponieważ jeszcze miesiąc temu nawet wieczorem / w nocy ładowały się co najmniej dwukrotnie szybciej (na laptopie - korzystam w Wi-Fi - mam livebox tp). Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł? Duży ping jak na taki net (przy 1mb mam ping max 18-20 teraz ), co do tego co opisujesz jest to winą wadliwego internetu, co chwile ci się odłącza, sprawdź kompa pod innym netem ( chyba że przeglądarka padła ) Zobacz jeszcze CCleanerem, nieraz pomagał. Sam miałem takie coś i u mnie to był wadliwy internet, po prostu gubił pakiety/rozrywał się na 1sec i koniec buforu Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 14 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2011 Wykonaj pingtest, nie speedtest:) Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 chyba że przeglądarka padłaTestowałem na Mozilli (z niej praktycznie w 80% korzystam) Operze i IE8 - wszędzie to samo.co do tego co opisujesz jest to winą wadliwego internetuNo tak jakby się rozłączał na ułamek sekundy... CCleaneremtj. chyba tylko czyszczenie historii ciasteczek itp. http://zapodaj.net/images/1f97b4785014.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
WaxYL 27 Napisano 15 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Czasami aby wykonać test potrzeba akcepacji antywira/zapory. Z tego co widzę, naprawdę jest źle. Ew. w "cmd" wpisz "ping www.jakaśstrona.pl" Tak parę razy i na dole masz, czy coś zgubił czy nie. Chociaż, że sam ping ci nie utrudnia korzystania z kompa to naprawde dziwne. Cytuj Link to post Share on other sites
Lightning 61 Napisano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Lutego 2011 Czasami aby wykonać test potrzeba akcepacji antywira/zapory.Gdy wyłączam antywirus (testowałem na najnowszym Avaście i Kaspersky IS 2011) transfer się urywa. Zaporę wyłączyłem. Co jest ciekawe - nie mam takich problemów na youtube i innych podobnych kanałach. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts