Suncho 0 Napisano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 witam, zapodaje temat przesiadki ....prosibym uzytkownikow którzy ewentualnie zakupili w/w procek (platforme) o podzielenie sie swoimi wrazeniami... sam sie zastanawiam nad zmianą c2d 8400@4.1ghz na sandy bridge ale cos mnie te testy wydajnosci gier nie przekonują...benchmarki syntetyczne itp owszem ale nie o to tu chodzi... Odnioslem wrazenie ,ze moge nie odczuc wiekszej róznicy w codziennym uzytkowaniu .. W pudle obok 8400 siedzi sappihre5870 i mam dylemat czy aby na pewno warto do gier sie teraz przesiadac na sandy bridge Dzieki za info i pozdro :-) Cytuj Link to post Share on other sites
krakn 2 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 wg mnie w twoim wypadku poczekał bym jeszcze z rok :> albo w imie ekologi ze 3 dasz rade Cytuj Link to post Share on other sites
kicaj348 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Sądzę, że powinieneś jeszcze poczekać, sam używam C2D E8500 i radka HD3870x2, mam ten zestaw już 2 lata i na razie śmiało daje rade we wszystkich tytułach. Wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie na nową platformę, zaraz wejdzie coś nowego i znowu będzie się szykować zmiana. Jak masz sprawdzony sprzęt i Ci śmiga to po co?? Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Nie, zupełnie nie ma sensu. Dwa wysoko taktowane rdzenie, jak na razie w zupełności w wystarczają do najnowszych tytułów. Poczekaj jeszcze to może się na 22nm załapiesz Cytuj Link to post Share on other sites
cichy81 0 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Powiem tak. W ogóle w tej chwili według mnie nie ma sensu przesiadać się na inną platformę jeśli chodzi o gry. Jak masz taki zestaw jak piszesz to ja wstrzymał bym się do wydania nowych konsol. Obecne gry są robione z myślą o obecnych konsolach więc też mają ludzkie wymagania. Poza tym szykuje się niedługo premiera nowych procków od AMD więc myślę że nie musisz się cisnąć Cytuj Link to post Share on other sites
XAeroViperX 18 Napisano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 narezie nie ma sensu przesiadać się z intel core 2 duo E8400 na sandy bridge bo narazie taki potwór jest nie poterzebny bo wyskoko taktowany E8400 jest śietny do gier tego pokolenia. Jeszcze wymagania stoją w przekroju starszych modeli 2 duo z seri E5000, E6000, E7000 więc wysoko taktowany E8400 jest ok do gier, więc nie widzę sensu teaz się przesiadać na sandy bridge. Lepiej poczekać tak rok dwa wtedy budżet się zwiększy, będą nowsze i wydajniejsze modele, ceny spadną i E8400 się złóżycje. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Suncho 0 Napisano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 oto komentarz zamieszczony przez użytkownika na NVISION: ~Radek, 2011-01-12 21:44:54 | zgłoś do moderacji PRocesor juz siedzi w moim komputerze w porownaniu z intel core 2 duo E8400, sandy bridge i5 2500k to istny demon , kupilem zestaw razem z plytka ASUS p8p67 na www.denikomp.pl zestaw za ok 1500zł wymiata POLECAM!!! co wy na to..? co mi sie nie chce wierzyc w tą demoniczną róznice wydajnosci...ktos jeszcze moze zakupil podobny sprzet..? Cytuj Link to post Share on other sites
cichy81 0 Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Dobra nawet niech on będzie demonem w porównaniu z E8400 ale dla mnie w tej chwili i tak nie ma sensu Cytuj Link to post Share on other sites
krakn 2 Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 no jak cierpisz na nadmiar gotówki to możesz sobie wymienić procesor na najszybszy dla twojej podstawki, komp przyśpieszy. Ale tak szczerze to chyba tobie nie chodzi o brak mocy, tylko o wyniki Benchmark najlepszym wyjsciem jest poczekanie na następną technologie, nie warto zachlystywać się każdym krokiem producenta Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 MOŻE i nie warto się przesiadać w twoim przypadku ale fajnie by było jak by się wypowiedział ktoś kto właśnie przesiadł się na sandy bridge jakie są jego odczucia Cytuj Link to post Share on other sites
moriss 83 Napisano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Jak chcesz, żeby komputer ci przyspieszył to kup SSD. Wtedy będziesz miał błyskawicę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts