Zbrodnik 0 Napisano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Witam.Dzisiaj doszedł do mnie zamówiony pc. Wszystko śmiga, jestem bardzo zadowolony. Jednak z mojego HDD wydobywa się taki o to dźwięk (Delikatne stałe "poburkiwanie", jednak nie tak intensywne i głośne jak w 28 sekundzie filmiku) ów dźwięk słychać w rytmie migania diody odpowiedzialnej za dysk. Zależnie gdzie zerknę w internecie, opinie są różne. Dlatego pragnę upewnić się, że z HDD wszystko gra na rodowitym forum. Model: Dysk Western Digital Caviar Blue, 3.5', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cache (WD10EZEX). Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 ehh dysk to urządzenie mechaniczne, to co słyszysz to są odgłosy ruchu głowicy która pracuje. Dioda od HDD świeci, gdy dysk pracuje ( głowica jest w ruchu ). To nie tak że dysk hałasuje w rytm diody 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 WD green były cichsze. Ale sam hałas jest normalny dla HDD oczywiście. Cytuj Link to post Share on other sites
Zbrodnik 0 Napisano 24 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 ehh dysk to urządzenie mechaniczne, to co słyszysz to są odgłosy ruchu głowicy która pracuje. Dioda od HDD świeci, gdy dysk pracuje ( głowica jest w ruchu ). To nie tak że dysk hałasuje w rytm diody Oczywiście, komicznie się wyraziłem. Zaczęło mnie to męczyć, gdyż na poprzednim leciwym PC nie było słychać takich dźwięków. W tym wypadku słysze go nawet przy założonych słuchawkach, dlatego wolałem się upewnić jak się sprawy mają. Dzięki wielkie. Cytuj Link to post Share on other sites
mr-auto 185 Napisano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Jeśli nie robiłeś to odpal defragmentację, gdy jakiś plik jest rozbity po talerzu na kilkaset części głowica może strasznie denerwować odczytując go oczywiście może a nie musi pomóc polecam jakiś osobny program który upakowuje małe pliki na początku dysku a potem duże nie wbudowany w windows Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts