Skocz do zawartości

problem podczas grania

Recommended Posts

witam,mam pewien problem z komputerem, posiadam procesor AMD Athlon 64 X2 dual core +3800 2.00 GHZ, 3,25 GB ram,karta graficzna nvidia ge force 7900gs inchill,zasilacz 380W tagan.posiadam płyte glówna asus M2NPV-VM 2 stacje dvd oraz kartę dzwiekową soud blaster ,od dwóch dni jak opdalam gry to robi mi sie mozaika na ekranie monitora lcd lg i zwiecha,wczesniej pojawiały sie tez drobne poziome paski..dodam ze podczas surfowania w necie nic takiego sie nie dzieje tylko podczas odpalenia gry zaraz na początku.wczoraj dodatkowo migał mi monito raz na czarno znowu potem normalnie co pare secund...dzis tych objawów nie mam,co jest powodem karta graficzna?zasilacz czy monitor?prosze o poradę

chodziło oczywiście o temperturę po pewnym czasie grania - kiedy to te artefakty występują. Jeśli temperatura nie przekroczy 90 stopni to znaczy że pamięć karty graficznej może padać, albo ma za wysokei taktowanie - obniż je wtedy.

Application has crashed: C++ exception

[string "data\lib\managers\MainMenuManager.lua"]:354: attempt to index field '_curr_ws' (a nil value)

SCRIPT STACK

-------------------------------

Callstack:

Wanted (???) ???

Wanted (???) ???

co to znaczy,,zmieniłem monitro na crt i po odpaleniu gry takie cudo sie pojawiło

Current thread: Main

System information:

Application version : 1.0.48.10348

CPU : AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+ (2 cores); SSE; SSE2; SSE3

DirectX : 9.0c

GPU : NVIDIA GeForce 7900 GS / nv4_disp.dll[6.14.11.8585]

Memory : 3326 MB

OS : 5.1.2600 (Dodatek Service Pack 3) 0x300-0x1 (32 bits)

Physics : threaded

Renderer : DX9 threaded

Sound : CREATIVE (Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio)

nie wykorzystasz ani tej ani tej :) lepiej kup sobie lepszego procka i płytę główna z jakąś integrą :) a z czasem kupisz i zwykłą grafę ale wtedy i zasilacz do wymiany xD

Nie przesadzaj, Athlon X2 3800+ nie jest taki beznadziejny, a te karty będą wykorzystane. W zależności od gry i jej wymagań wobec procesora bardziej lub mniej, ale będą.

ati 4850-karta niby super wydajna i owszem ,ale ma swoje humory,jednego dnia gry śmigają super, innym razem występują spowolnienia,wygładzanie krawędzi gorsze od 9600 gt.Nie jestem zadowolony do końca z zakupu.(wady te występują może tylko u mnie więc...)

9600 gt-trochę słabsza (od 4850),choć nie odczuwa się tego ,karta bezproblemowa naprawdę mam do niej sentyment.

Faktycznie procesor będzie ci hamował te karty więc nie wykorzystasz ich potencjału.

kartę 9600gt mi polecasz?a nie lepiej dołozyc i kupić sobie 9800gt?jakiej firmy?zotac,gigabyte?msi?asus?palit?gainward?

zawsze miałem nvidie ge forcy..ale teraz innochill 3d mi siadła po 2 latach i nie wiem w sumie czy nie kupić ze stajni ati coś

nie wykorzystasz ani tej ani tej :) lepiej kup sobie lepszego procka i płytę główna z jakąś integrą :) a z czasem kupisz i zwykłą grafę ale wtedy i zasilacz do wymiany xD

Nie przesadzaj, Athlon X2 3800+ nie jest taki beznadziejny, a te karty będą wykorzystane. W zależności od gry i jej wymagań wobec procesora bardziej lub mniej, ale będą.

no co ty neo nie wykorzysta na takim procku tych kart by nie niech kupi jakie core 2 duo i 4850 lub tak jak mój kolega razem składalismy

kompa

phenomII 710 2,6ghz *3,5ghz OC* dalej 3rdzenie bo płyta niema acc

palit 4850 GDDR5 (8800 GPU Vantage) 9100 cpu

ramy a-daty 800 (900mhz 5-5-5-15 2,1v)

itp

no co ty neo nie wykorzysta na takim procku tych kart by nie niech kupi jakie core 2 duo i 4850 lub tak jak mój kolega razem składalismy

kompa

neo zawsze można jeszcze podkręcić procesor mój 3800+ szedł na 2.7 bez zmiany napięcia.

zakup procka nie wchodzi w grę,grafika tylko prosze o typy max do 450zł pci exp

No to 9600GT, wyżej się nie opłaca przy tym procesorze - wiem, bo sam miałem 9800GT na X2 4600+ i po zmianie procesora na Phenoma II zdziwiłem się, jak bardzo gry przyspieszyły. Ta karta będzie hamowana i szkoda na nią pieniędzy.

A skoro piszesz, że nie masz pieniędzy na nowy proc, to po co chcesz na siłę pakować kasę w kartę, która i tak nie będzie wykorzystana, a przy tym procesorze to samo da ci tańsza karta?