Skocz do zawartości

Wycena Q6600 + P5k Premium + 8 GB RAM Patriot DDR2

Recommended Posts

Witajcie.

Prosiłbym o wycenę zestawu sprzedawanego w całości, tego co pogrubione

Procesor:

C2Q Q6600 seria G0

Procesor po lappingu.

Tutaj nie jestem pewien czy bym znalazł fabryczne chłodzenie :D

Musiałbym trochę pogrzebać, ale liczmy że jest, pudełko też by się znalazło.

Płyta główna:

Asus P5K Premium

ze wszystkim co dał producent, pudełko, wiatraczki itd.

RAM (łącznie 8GB):

2x Patriot 1066 Mhz 2x2GB

model: PDC24G8500ELKR2

Czy podkręcane... owszem, procesor chodzi 9x400 chłodzony cieczą, temp. max miał 62 stopnie w gorętsze dni w lato gdy chodził z GTX 570 w układzie (niepodkręcanym).

Przeważnie 57-58.

Kupione jako nówki w 2007 roku. RAMy dokompletowywane były z biegiem czasu.

Głównie gram w WOT i tam po przesiadce z GTX 570 na AMD R9 280x mam 2x skok FPSów, podobnie w CS:GO.

Wynik z 3dsmarka11 z moją wcześniejszą grafą GTX 570, kompem kolegi i "najnowszym" nabytkiem AMD R9 280X Vapor-X

http://www.3dmark.com/compare/3dm11/10175490/3dm11/10155171/3dm11/11431141#

Firestrike:

http://www.3dmark.com/fs/9529464

Wiem że bardzo to wartości na chwilę obecną nie przedstawia.... Bo nie oszukujmy się, ten proc MUSI być podkręcony.

W niektórych grach obciążenie karty siada na 99% w innych jest jeszcze nieco zapasu, ale nie testowałem w grach wykorzystujących w pełni 4 rdzenie(jest taka? :D). W czołgach ani proc ani grafa często nie dochodzi do 99%.

Bo nie wiem czy rozważać sprzedaż, czy oddać to tacie... bo np. 4stówy za sprzęt, który póki co ładnie ciągnie gry w rozdziałce 1920x1200, i jeszcze pewnie przez 2-3 lata posłuży - moim zdaniem to głupota.

Tatuś ma na chwilę obecną C2D E6600 na jakiejś typowo ekonomicznej płytce Gigabyte i 2 GB ramu - bez podkręcania, i wspomnianego wcześniej GTX 570.

Jest jeszcze jeden problem... kisi się na Win XP, nie myśli o przesiadce na 7mkę i nie skorzysta z takiej ilości pamięci.... chyba że się w końcu skusi hehe

Czy lepiej byłoby oddać mu MOBO, chłodzenie wodne, RAMy i niech sobie podkręci C2D?

A quada sprzedać/schować do szuflady.

Dziękuję za sugestie.

Edytowane przez wid3l3c