jerzuXXX 0 Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Budżet ~ 1000 zł Czego potrzebujesz? "wąskie" głośniki lub soundbar / preferowany subwoofer Przeznaczenie głównie muzyka Źródło Creative Sound Blaster Z (do wymiany za jakiś czas)Oczekiwania (czego oczekujemy od urządzenia): głębokiego dźwięku z dużą ilością dołu, głównie muzyka elektroniczna Napisałem wąskie głośniki lub soundbar, ponieważ mam bardzo mało miejsca na biurku. Pod biurkiem jest miejsce na subwoofer stąd może być zestaw 2.1. Ewentualnie głośniki mogą leżeć poziomo pod monitorem, choć wolałbym nie Wąskie są np. SoundSticks III ale podobno grają koszmarnie płasko Na razie chyba najbardziej byłbym skłonny do zakupu KRK Rokit 4G3, których komplet można wyrwać za ok. 1100. Musiałyby leżeć poziomo i są brzydkie, ale za to nie najgorzej grają Jakieś propozycje? Dzięki Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 moja propozycja załóż jeszcze ze 3 tematy 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 Edifier S530D lub R2730DB i Mackie CR4 (jak znajdzie się miejsce). Soundbar do słuchania muzyki? http://reactionimage.org/img/gallery/1606663747.png 2 Cytuj Link to post Share on other sites
jerzuXXX 0 Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) @@bleck55, Dobry wieczór, coś się, coś się popsuło i nie było mnie słychać. Dzięki za pomoc @@Szarik, Mackie wydaje się strzałem w 10! Są dość wąskie i mają wszystko to, czego potrzebuję! Dzięki za polecenie! Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez jerzuXXX Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 @@bleck55, Dobry wieczór, coś się, coś się popsuło i nie było mnie słychać. Dzięki za pomoc @@Szarik, dzięki, poczytam o nich to jak złapiesz kontakt ze swoja jaźnią to usuń z głównej temat klona co do soundbara to jak kolega wyżej Cytuj Link to post Share on other sites
jerzuXXX 0 Napisano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Jeśli chodzi o soundbar to zaryzykowałem pytanie, bo łudziłem się może, że wymyślili tutaj coś sensownego. Z punktu widzenia oszczędności miejsca to dla mnie najlepsze rozwiązanie.@@Szarik, Czytając o Mackie, znalazłem jeszcze jako bezpośrednią konkurencję Eris E4.5. Miałeś może z nimi styczność? Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez jerzuXXX Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2016 piątki grają już całkiem fajnie i już bas zaczyna być na dobrym poziomie.jednak to monitory odsłuchowe bliskiego pola i należy o tym cały czas pamiętać, one żądzą się własnymi prawami muzykalnośći w nich nie znajdziesz tylko suchy przekaz i trzeba być tego świadomym. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jerzuXXX 0 Napisano 10 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 A co myślicie o Microlab SOLO6C? Cenowo podobny przedział, a w niektórych miejscach dość silnie je rekomendują! Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2016 musza stać 40-50 cm od ściany przez br z tyłu 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts