tusieq 1 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Witam, mam od niedawna dysk SSD od Samsunga. Zainstalowalem na nim system i musialem go potem jakos usadowić w obudowie, jednak nie mialem srubek, w ogole nie wiedzialem gdzie mam go przykrecic. Podpialem go kablem do plyty glownej i wsadzilem go do stacji na dyski i sobie teraz tam tak lezy Nie dotyka zadnego metalu czy cos, od gory do dolu jest plastik. I pytanie - czy to jest bezpieczne? Mowili mi, ze to tylko elektronika w srodku wiec nic sie nie moze stac. Link to post Share on other sites
Rozwiązanie iamnotreal 193 Napisano 4 Sierpnia 2016 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Mój scratchdisk tak leży od półtora roku (bo jestem leniem) i nic mu nie jest. Twojemu też nic nie powinno być. Dla porządku można użyć samoprzylepnych rzepów i przykleić dysk gdzieś w środku obudowy. Link to post Share on other sites
1234567890 287 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 przyklej sobie taśmą taka jak na paczki, jak się boisz. Link to post Share on other sites
kokosnh 4162 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 dyski SSD w przeciwieństwie do HDD nie posiadają ruchomych części mechanicznych, dlatego jeśli nie poruszamy obudową ( nie istnieje ryzyko przechylania obudowy itp), oraz nie istnieje ryzyko wypięci się kabli, to nie musisz go przykręcać. Jedyne ryzyko to to, że przy żonglowaniu obudową, dysk może się wypiąć i uszkodzić jakiś inny element ( no ale nikt raczej nie żongluje PC ) 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts