Skocz do zawartości

Ulepszamy sprzęt benchmarkowców, piąta edycja

Recommended Posts

A tak w ogóle to procesor będzie bez zestawu chłodzącego? Na Komputroniku w zestawie BOX jest on dołączony a na nim można przecież zaoszczędzić te pare złotych :->

Tomek pisał o planie pogonienia go na 4GHz więc BOX na nic się tu zda.

Zaoszczędzić można, ale lepiej w ten sposób: kupić procesor w wersji OEM i do tego Mugena II, gdyż BOXowy cooler do podkręcania się zbytnio nie nadaje.

Jeden problem.

Na komputroniku nie ma wersji OEM.

Pamięci to najlepiej OCZ, zasilacz też, bo trzeba się zmieścić w budżecie :)

edit: @GreQonE, właśnie dlatego napisałem OCZ :) TheSpeed oznajmił, że nie będzie łączył kart w SLI/CF, więc nie trzeba patrzeć na to przy wyborze płyty głównej :P

hmmm... Niewiele zmieniło się od ostatniego czasu.

CPU: Core i7 920

MoMo: Asus P6T SE

Ram: 3x 2GB

Grafa: GTS 250

Zasilacz: 600W

Co do producentów zasilacza, pamięci i karty graficznej - to jeszcze dobierzemy.

Wezcie plyte od Gigabyte, bedzie mozliwosc SLI przynajmniej.

Co do grafiki to mysle ze tutaj jest tylko jeden sluszny wybor - EVGA =)

Zasilacz to wiadomo ze najlepszy bylby Tagan, natomiast nie wiadomo jak z kosztami.

hmmm... Niewiele zmieniło się od ostatniego czasu.

CPU: Core i7 920

MoMo: Asus P6T SE

Ram: 3x 2GB

Grafa: GTS 250

Zasilacz: 600W

Co do producentów zasilacza, pamięci i karty graficznej - to jeszcze dobierzemy.

Wezcie plyte od Gigabyte, bedzie mozliwosc SLI przynajmniej.

Co do grafiki to mysle ze tutaj jest tylko jeden sluszny wybor - EVGA =)

Zasilacz to wiadomo ze najlepszy bylby Tagan, natomiast nie wiadomo jak z kosztami.

zgadzan sie z przedmówcą zamiast asusa Gigabyta UD4 pamięci OCz i zasiłka Tagan lub w ostateczności OCz

1) Intel sponsoruje całość. Daje 3000zł i wymaga użycia Core i7. Niczego nie daje gratis od siebie.

2) TheSpeed nie chce Radeona, co może być niezrozumiałe, ale chce GTS250.

3) TheSpeed nie ma mega wymagań co do karty graficznej.

4) SLI będzie zbędne.

Czytamy ze zrozumieniem :)

2) TheSpeed nie chce Radeona, co może być niezrozumiałe, ale chce GTS250.

Nie chodzi o to że uparłem się na GTS250 i tak musi być, innej nie chce, nie i koniec! :->

Chodzi o to że bardziej stoję po stronie nVidii. Nie wiem czemu, może po prostu opakowania mają ładniejsze czy coś ale bardziej pasuje mi nVidia :)

Poza tym te dwie karty są właściwie identyczne mocą (tyle że Radeon ma 300 gigafloopów mocy więcej ale wydajność w grach jest ta sama), a z redakcją umowa była na GTS 250 :->

PS. Komputer dotarł już do redakcji :P

Pozdrawiam :)

to dziwne poprzednim laureatow wcale nie krecili z tego co pamietam.

Było podkręcane:

W komputerze haczyka ustawiłem CPU na 3.33 GHz bez zmiany napięcia zasilającego. Trzeba zostawić chłopakowi jakieś pole do zabawy :/ W końcu podkręcanie jest przyjemnością samą w sobie.

masz racje przoczylem ta edycje.

Chodzilo mi o ty czy mozemy liczyc na wyniki smarkow O/C czy bedzie tylko na 2,66, a prezentacje podkreconych wynikow bedzie TheSpeed pozniej robic.

Ale to tez zostalo wyjasnione - 'podgoniony do 4GHz'.

Czyli bedzie sie licznik energi krecil ooooostro, ale dla takiego kompa warto troche posluchac zrzedzenia rodzicow.

Mam nadzieje ze recka bedzie w takim samym czasie jak w poprzedniej edycji.

@Tomek Stiller

overclocking znowu zostawicie dla laureata, czy moze sponsor mial jakies zalecenia w tej kwestii ( no D0 itp...)

Intel nic na ten temat nie mówił. Ten D0 to jest moja inwencja, skoro już to ma być i7 to niech będzie ten najlepszy.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...