CraftSkill 6 Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Witam. Dzień temu zainstalowałem WIN 7 i szystkie sterowniki dołączone do podzespołow. Ale na następny dzień zauważyłem ze nie ma dzwięku. Chcąc zainstalować sterowniki realtka wyskoczył błąd Drivers and update 64x32 bit została zatrzymana.. Chcąc to naprawić postanowiłem zainstalować win 7 tylko inną wersje bitową. mój plan poległ na tym że podczas klikniecia instaluj program wyskoczyło mi okienko o tym że jakieś sterowniki CD/DVD zostały zatrzymane lub ich wogóle nie ma. Postanowiłem zainstalować windows mx6 zainstalowałem go i przekręciłem go ze starego do nowego komputera i nagle wyskoczył jakiś bluescreen. Postanowiłem zainstalować ten sam program na tym nowym komputerze ale po ładowaniu ekranu nagle wyskoczył komunikat że instalator windows mx6 został zatrzymany aby nie uszkodzić komputera. A na starym komputerze zainstalował się normalnie. proszę o pomoc bo teraz ani na nowym ani na starym nie mogę zainstalować systemu operacyjnego. Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Próbuj oryginalną instalką, nie przeróbki. Włącz AHCI w BIOS. Możesz próbować wgrywać z USB. System z innej konfiguracji sprzętowej nie będzie ruszał. Możesz co najwyżej przełożyć dysk po pierwszym etapie instalacji. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Specyfikacja Twojego zestawu koniecznie? XP nie widzi dysków w trybie AHCI a MX6 to zmodyfikowany XP. Instaluj Windows 7 i pisz co się dzieje. Cytuj Link to post Share on other sites
CraftSkill 6 Napisano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 a więc tak. gdy instaluje win 7 do momentu gdy pojawi się napis na środku ekranu "Instalator zaczyna pracę" to jest ok czekam.. czekam.. czekam. i wyskakuje bład że brak składników CD/DVD czyli chyba coś z płytą jest zrobione.. Specyfikacja: CPU: Procesor AMD Athlon X4 860K, 3.7 GHz, 4 MB, BOX (AD860KXBJABOX) GPU: Karta graficzna Palit GeForce GTX 750 Ti StormX 1GB GDDR5 (128 bit) VGA, DVI, Mini HDMI (NE5X75T01301F) PSU: Zasilacz Antec VP 500 - 500W CASE: Obudowa Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0 RAM:Pamięć HyperX Savage 4GB 2400MHz DDR3 CL11 (HX324C11SR/4) 2 sztuki HDD:Dysk Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003) Jeszcze jak odpale takjakby komputer normalnie ale ni jejst program zainstalowany to jakieś chyba resztki są bo jest black screen i pisze cos windows i takie różne dziwne rzeczy po angielsku Obudowa Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0 Cytuj Link to post Share on other sites
Longhorn 595 Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Instaluj z USB 2.0 lub DVD przez oryginalne ISO. Do nagrania na pendrive możesz użyć windows 7 usb/dvd download tool. W razie potrzeby oryginalny obraz możesz pobrać np. z winclub - dział oryginalne systemy operacyjne czy http://basewin.pl/ XP tam nie pakuj. Większych problemów z instalką nie powinno być, jeśli podzespoły sprawne. Cytuj Link to post Share on other sites
CraftSkill 6 Napisano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Wszystko sprawne zastanawiałbym się nad dyskiem bo na moim starym 500gb samsung hd502 zainstalowałem na praktycznie takiej samej platformie tylko inna płyta i cpu and też na fm2+ działa normalnie a gdy przełoże go lub próbuje go tylko zainstalować wywala błąd. Może najpierw format a potem instalacja . Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 "praktycznie takiej samej platformie tylko inna płyta" - a czy płyta tego samego producenta ? Cytuj Link to post Share on other sites
CraftSkill 6 Napisano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Nie od gigabyte. A dokłanie to GIGABYTE F2A68HM-DS2 Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 Proponuję jednak format i stawianie od nowa systemu... Cytuj Link to post Share on other sites
CraftSkill 6 Napisano 31 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 tak zrobiłem to samo tylko... Jak instaluje teraz win 7 to już po tym napisie instalator rozpoczyna pracę nie mogę wybrać partycji ponieważ na dole pisze że nie mozna zainstalować systemu na partycji 0 i 1 a jak zmienie na patrycje 2 to pisze nie można zainstalować systemu na partycji 0 i 2 Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 31 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2016 (edytowane) Usuń wszystkie partycje z dysku(jeśli nie masz tam ważnych danych). Potem zamknij okno instalatora aż uruchomi się ponownie. Załóż nowe partycje i sformatuj tę na której ma być system. Wybierz sformatowaną partycję i zainstaluj Windows. Edytowane 31 Lipca 2016 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts